Sell ​​Side Analyst - Equity Research ve společnosti Banks & Brokerages

Analytik na straně prodeje je analytik pro výzkum akcií, který pracuje pro investiční banku Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazený podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch nebo makléřská firma a produkuje investiční průzkum, který je distribuován klientům firmy. Investiční průzkum klient později použije k rozhodnutí, zda nakoupit nebo prodat akcie nebo jiný finanční nástroj.

Analytik prodejní strany v práci

Proč je pro firmy výhodné prodávat analytiky?

Přehled investičního průzkumu Equity Research Odborníci v oblasti akciového výzkumu jsou zodpovědní za vypracování analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, o které by mohly mít investiční banky, instituce nebo jejich klienti zájem. Divize Equity Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tento průvodce s přehledem akciového výzkumu provedený analytikem na straně prodeje pomůže klientovi učinit informované rozhodnutí o jeho investici, což stimuluje proces nákupu nebo prodeje finančních nástrojů. Nákup a prodej finančních nástrojů vytvoří provize za zprostředkování.

Kromě stimulace nákupu a prodeje spolehlivost výzkumu pomůže klientovi učinit lepší rozhodnutí a zůstat na trhu po delší dobu. Čím déle klient zůstane na trhu, tím více se generuje provize.

Analytik na straně prodeje obvykle vydá hodnocení akcie, například „Nadváha“, „Pozastavit“, „Koupit“, „Silný nákup“ nebo „Prodat“. Hodnocení také někdy doprovází cenový cíl.

Přístup k investičnímu výzkumu na straně analytika

Některý investiční průzkum má omezený přístup, v závislosti na velikosti účtu klienta - kolik peněz má na vkladu u investiční společnosti - a / nebo na službě vybrané při otevření účtu zprostředkování. Je možné, že investoři budou muset zaplatit za předplatné, než budou mít přístup k nějakému investičnímu průzkumu. Níže je uveden obrázek zprávy o výzkumu společnosti Morgan Stanley.

Jak analytik na straně prodeje ovlivní trh?

Když analytik na straně prodeje vydá společnosti hodnocení, může dojít k prudkému pohybu ceny akcií společnosti v závislosti na hodnocení a popularitě analytika. Analytik může změnit své hodnocení z „Koupit“ na „Prodat“ a trh může v reakci na to cenu akcie zabouchnout.

Pozor na prodejní analytik na straně prodávajícího

Investoři si musí rozmyslet, než přijmou doporučení analytika na straně prodeje, protože analytik pracuje pro zprostředkování, nikoli pro individuálního investora. Pokud je makléřská společnost také tvůrcem trhu pro hodnocené akcie, mohla by využít svého analytika k ovlivnění ceny akcií a nakonec těžit z výhod.

Doporučení analytika na straně prodeje se také považuje za obecné investiční poradenství, nikoli za doporučení specifické pro jednotlivého investora. Obecně lze říci, že investoři by se měli více spoléhat na svou osobní investiční strategii a vlastní výzkum, než na obchodování na základě doporučení analytika.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce prodejem postranního analytika. Další informace najdete v následujících bezplatných zdrojích.

  • Koupit boční analytik Koupit boční analytik Koupit boční analytik je analytik, který pracuje s manažery fondů ve společnostech podílových fondů, finančních poradenských společnostech a dalších společnostech, jako jsou hedgeové fondy, trusty a vlastní obchodníci. Tyto firmy nakupují velké části cenných papírů pro správu fondů. Doporučení analytiků na straně nákupu jsou důvěrná
  • Buy Side vs. Sell Side Buy Side vs Sell Side M&A Poradci na M&A transakcích na straně nákupu a na straně prodeje se liší, pokud jde o jejich role a způsob, jakým jsou kompenzováni. Nákupní strana znamená spolupráci s kupujícími při příležitostech pro získání dalších podniků. Prodejní fúze a akvizice na druhé straně znamená spolupráci s prodejci
  • Transakce LBO Leveraged Buyout (LBO) Leveraged Buyout (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti interní sazby IRR> 20%
  • Co je finanční modelování? Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found