Bloomberg Terminal - Data & Analytics pro finanční profesionály

Bloomberg Terminal (aka Bloomberg Professional Services) spojuje finanční profesionály s dynamickou sítí informací, lidí a nápadů. Jádrem této sítě je schopnost poskytovat data v reálném čase finančním profesionálům po celém světě.

Hlavní služby s přidanou hodnotou poskytované Bloomberg Terminal jsou:

  1. Data
  2. Zprávy
  3. Analytics

Tyto služby jsou poskytovány prostřednictvím inovativní patentované technologie, která rychle a přesně poskytuje finanční informace jednotlivcům i napříč podniky po celém světě.

Přejděte na terminál Bloomberg

Bloomberg terminálZdroj: Wikipedia

Kdo používá Bloomberg Terminal?

Finanční analytici z celého světa používají Bloomberg a terminál k provádění svých finančních analýz a finančního modelování. Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel k předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. .

Prodej a obchodování Profil prodeje a obchodování v kariéře Divize prodeje a obchodování (S&T) investiční banky pomáhá vzájemným fondům, zajišťovacím fondům, penzijním fondům atd. Usnadňovat transakce s akciemi (nákup / prodej). Kariéra v oblasti prodeje a obchodování může být při velmi rychlém prostředí extrémně namáhavá. Konkurence o pozice je intenzivní, kompenzace může být velmi vysoká, odborníci Bloomberg intenzivně využívají k provádění obchodů a objednávek.

Cesta k investování v oblasti investičního bankovnictví Kariéra v investičním bankovnictví - naplánujte si svoji kariérní cestu IB. Dozvíte se o platech investičního bankovnictví, o tom, jak se najímat a co dělat po kariéře v IB. Divize investičního bankovnictví (IBD) pomáhá vládám, korporacím a institucím získávat kapitál a provádět fúze a akvizice (M&A). profesionálové ji používají k vyhledání informací o historických transakcích fúzí a akvizic a dalších souvisejících informací použitých v jejich knihách.

Akciový výzkum Analytik akciového výzkumu Analytik akciového výzkumu poskytuje výzkumné pokrytí veřejných společností a distribuuje tento výzkum klientům. Pokrýváme plat analytika, popis práce, vstupní body odvětví a možné kariérní cesty. analytici a spolupracovníci používají Bloomberg k přípravě zpráv a krytí veřejných společností.

Alternativní poskytovatelé údajů

Mezi alternativní služby používané profesionály v oblasti podnikového financování patří CapIQ CapIQ CapIQ (zkratka pro Capital IQ) je platforma pro průzkum trhu navržená společností Standard & Poor’s (S&P). Platforma je široce používána v mnoha oblastech podnikového financování, včetně investičního bankovnictví, výzkumu kapitálu, správy aktiv a dalších. Platforma Capital IQ poskytuje výzkum, data a analýzy soukromých, veřejných, Thomson Reuters a Pitchbook, abychom jmenovali alespoň některé. Každý z nich má svoji odbornou oblast, přičemž Bloomberg je lídrem v tržních datech a obchodování, Capital IQ je lídrem v prověřování transakcí a nástrojích investičního bankovnictví a Pitchbook je lídrem v transakcích od nižšího až po střední trh a soukromých obchodech.

Více zdrojů pro kariéru

Doufáme, že vám toto stručné shrnutí terminálu Bloomberg pomohlo, a věříme, že některé z našich dalších zdrojů mohou být také cenné pro rozvoj vaší kariéry v oblasti podnikových financí. Naším posláním v oblasti financí je pomáhat vám rozvíjet svou kariéru. S ohledem na tento cíl jsme vytvořili tyto cenné zdroje, které vám pomohou na vaší cestě stát se finančním analytikem světové úrovně.

Relevantní zdroje z financí zahrnují:

  • Interaktivní kariérní mapa
  • Jak se stát světovým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být světovým finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found