Důvody pro odchod - dobré a špatné důvody pro odchody z práce

Když opouštíte svou současnou pozici a přecházíte na novou pozici, váš současný i budoucí šéf bude pravděpodobně chtít znát důvody pro odchod ze zaměstnání. Současný šéf má zájem znát důvod pro ukončení práce, zatímco budoucí šéf chce znát důvody pro odchod z předchozího zaměstnání a může je použít k určení vaší vhodnosti Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídní finanční analytik. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností pro budoucí práci.

Důvody k odchodu

U uchazečů o zaměstnání může být obvykle požadováno, aby na žádostech o zaměstnání uvedli důvody pro odchod ze zaměstnání, nebo budou požádáni, aby vysvětlili své důvody při osobních pohovorech. Tipy na pohovor - Jak dobře vést pohovor Tento průvodce vám poskytne seznam top 10 tipů na pohovor, založených na desetiletích zkušeností z přímého kontaktu finančního týmu s pohovorem se stovkami kandidátů. Ať už jste v rané, střední nebo pozdní kariéře, rozhovory mohou být vždy nervózní. Naštěstí být dobře připraven. Uchazeči o zaměstnání by měli přijít na to, jak uvést důvody pro opuštění své současné nebo předchozí pozice před zahájením hledání zaměstnání, aby se zajistilo, že jsou důvody konzistentní, od důvodů současného zaměstnavatele po důvody uvedené při žádostech o zaměstnání a pohovorech. Zde je skvělá šablona pro rezignační dopis Rezignační dopis Rezignační dopis je oficiální dopis zaslaný zaměstnancem jejich zaměstnavateli s oznámením, že ve společnosti již nebude pracovat. Cílem rezignačního dopisu je vytvořit oficiální záznam o výpovědi, poskytnout podrobnosti o posledním dni zaměstnance, dalších krocích atd. Tato šablona dopisu, která vám pomůže, aby byl váš přechod k zaměstnání co nejplynulejší.

Dobré důvody pro odchod

Existují legitimní důvody, proč může člověk opustit zaměstnání a hledat novou příležitost v jiné společnosti. Kandidát by se měl snažit uvést skutečné důvody, proč hledá novou příležitost. Zde jsou některé z dobrých důvodů pro ukončení zaměstnání:

1. Změna kariéry

Je běžné, že se zaměstnanci během pracovního života pohybují mezi zaměstnáními a kariérou, když se snaží najít zaměstnání, kde mohou rozvíjet a rozvíjet své dovednosti. Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti lze definovat jako určité atributy nebo schopnosti, které by měl mít manažer, aby mohl konkrétní úkoly v. Změna zaměstnání může probíhat z jednoho odvětví do jiného nebo v souladu s kurzy, které absolvovali na vysoké škole.

Zaměstnanec může také zmínit kariérní změnu jako důvod odchodu, když opouští zaměstnání, aby se vrátil do školy pro další vzdělávání v jiném oboru. Zaměstnavatel bude pravděpodobně vnímat kariérní změnu pozitivně a dá zaměstnanci příležitost rozvíjet své dovednosti.

2. Hledáme kariérní růst

Některé kariéry nabízejí více příležitostí k růstu než jiné, v závislosti na organizační struktuře společnosti. Struktura společnosti Struktura společnosti odkazuje na organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek ve společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví. To znamená, že zaměstnanec může zůstat na stejné pozici po dlouhou dobu a pracovní proces může začít být nudný. Pokud je obtížné změnit oddělení nebo posunout se na vyšší úroveň, může zaměstnanec pociťovat rostoucí touhu přejít do nové společnosti, která nabízí větší příležitosti pro postup a změnu pracovních povinností.

3. Organizační restrukturalizace

V období hospodářských potíží má většina společností tendenci zavádět určitá opatření k minimalizaci svých výdajů jako způsob, jak přežít hospodářský útlum. Součástí úsilí při řešení ekonomických potíží může být propouštění některých zaměstnanců, jejichž služby nemusí být během období zotavení vyžadovány. Snížení počtu zaměstnanců snižuje celkovou morálku a produktivitu týmu, protože menší počet zaměstnanců musí plnit role ostatních zaměstnanců, kteří byli propuštěni, což zvyšuje fluktuaci zaměstnanců.

4. Lepší příležitost

Dalším dobrým důvodem pro odchod z práce je vznik nové příležitosti pracovat v jiném pracovním prostředí, vydělat si lepší odměnu nebo získat náročnější pracovní proces. Je rozumné, aby každý zaměstnanec využil nové příležitosti, která nabízí lepší podmínky než jeho současná práce. Získání příležitosti pracovat s některými z největších společností v oboru také umožňuje zaměstnancům zažít náročnější prostředí, možná lepší pracovní kulturu a někdy i lepší výplatu.

Někteří zaměstnavatelé však mohou považovat zaměstnance za příliš zaměřeného na peníze, pokud jediným důvodem pro přesun zaměstnání je zvýšení platu. Důvod by měl být kombinován s dalším důvodem, jako je kariérní růst, nové pracovní prostředí nebo změna kariéry.

5. Zdravotní důvody

Zaměstnanec může také opustit zaměstnání ze zdravotních důvodů a z důvodu potřeby flexibilního rozvrhu, který mu umožní účastnit se jmenování lékaře. Tento důvod může platit také v případě, že se zaměstnanec musí starat o nemocného člena rodiny a je nucen opustit zaměstnání, aby se stal primárním pečovatelem.

Nastávající ženy mohou také opustit zaměstnání, když se blíží termín jejich splatnosti, aby se věnovaly rodičovství na plný úvazek až do doby, kdy se děti o sebe postarají. Znamená to, že budou delší dobu nepřítomní a zaměstnavatel bude muset získat náhradu dříve, aby nebyly ovlivněny činnosti společnosti. Pokud se zaměstnanec snaží znovu vstoupit do pracovního procesu, měl by naznačit, že se okolnosti změnily, takže se nyní může soustředit na nové zaměstnání.

Je čas na novou práci!

Špatné důvody pro odchod

1. Porušení zákona

Žádný zaměstnavatel by neměl zájem najmout zaměstnance s rejstříkem trestů. Pokud jsou důvody pro zatčení srozumitelné, měli byste recruiterovi sdělit pravdu o okolnostech kolem zatčení, protože by se to mohli dozvědět při provádění ověření spolehlivosti kandidátů.

2. Hrozný šéf

Někteří zaměstnanci se mohou pokusit zlobit ústa svým bývalým šéfům, když se jich zeptají na svého bývalého zaměstnavatele. Takové důvody náboráře odradí, protože existuje šance, že jim zaměstnanec v budoucnu udělá špatné ústy, pokud budou najati jinde. Uchazeči o zaměstnání by se měli vyhnout tomu, aby o svých bývalých šéfech nemluvili špatně, protože to je bude zobrazovat v negativním světle.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důvody opuštění zaměstnání. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců je definována jako celková spokojenost, výhled a pocit pohody, které zaměstnanec na pracovišti má. Jinými slovy, odkazuje na to, jak spokojení zaměstnanci cítí své pracovní prostředí. Morálka zaměstnanců je pro mnoho podniků důležitá díky přímému účinku na
  • Míra fluktuace zaměstnanců Míra fluktuace zaměstnanců Míra fluktuace zaměstnanců je podíl zaměstnanců, kteří opustili společnost během určitého časového období. Naučte se, jak vypočítat míru fluktuace zaměstnanců.
  • Smysl pro účel v práci Smysl pro účel v práci Najděte svůj smysl pro účel v práci. Ať už vás práce baví nebo ne, často záleží na tom, jak dobře podporuje váš smysl pro účel. Kde pracujete, role, kterou zastáváte, a váš širší smysl pro váš účel se mohou změnit, proto, pokud chcete mít rovnováhu mezi těmito třemi, musíte být otevřeni změnám
  • Odstupné Odstupné Odstupné je forma kompenzace, kterou zaměstnanec obdrží, když ho společnost propustí. Jinými slovy, jsou to peníze nebo benefity, které zaměstnavatel platí zaměstnanci, který ztratil práci bez vlastní viny. Často to vyžaduje pracovní právo.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found