Účetní - přehled, odpovědnosti a vzdělávací požadavky

Účetní hraje v organizaci velmi zásadní roli Typy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury bez ohledu na to, zda se jedná o nadnárodní společnost nebo malou tuzemskou společnost. Příliv a odliv peněz společnosti pečlivě sleduje účetní, který také zajišťuje, aby všechny finanční transakce byly legální, správné a aby prošly správnými kanály. Úzce spolupracují s účetními Účetní Hlavním úkolem účetního je udržovat a zaznamenávat každodenní finanční události společnosti. Účetní je odpovědný za zaznamenávání a udržování finančních transakcí podniku, jako jsou nákupy, výdaje, výnosy z prodeje, faktury a platby. zajistit, aby účetní závěrka společnosti byla v pořádku.

Účetní

Účetní se také může rozhodnout pracovat pro jednotlivce a mít na starosti záležitosti spojené s penězi, podáváním daní a tříděním daňových přiznání. Chcete-li se dozvědět více o kariérách v účetnictví, podívejte se na naši knihovnu zdrojů Careers Search Finance. Sestavili jsme nejdůležitější kariérní zdroje pro jakoukoli práci v oblasti podnikových financí. Od přípravy na pohovor až po životopisy a popisy pracovních pozic, máme pro vás krytí, abyste mohli přistát na své vysněné práci. Prozkoumejte průvodce, šablony a širokou škálu bezplatných zdrojů a nástrojů, které zahrnují běžné otázky pohovorů pro účetní Účetní otázky pohovorů Otázky a odpovědi účetních pohovorů. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání pro účetní úlohy. Některé jsou složitější, než se na první pohled zdá! Tato příručka se zabývá otázkami týkajícími se výkazu zisku a ztráty, rozvahy, výkazu peněžních toků, rozpočtování, prognóz a účetních zásad.

Účetní vs. auditor

Je běžné najít lidi, kteří nejsou ani účetními, ani auditory. Právní odpovědnost auditorů Obavy z právní odpovědnosti auditorů stále rostou každým dnem. Auditoři jsou velmi důležití lidé, protože v konečném důsledku jsou odpovědní za zvýšení spolehlivosti finančních výkazů pro všechny druhy externích uživatelů. Stejně jako ostatní profesionálové mohou čelit občanskoprávní a trestněprávní odpovědnosti a být zaměňováni mezi tím, co je auditor, a tím, kdo jsou účetní. Ve skutečnosti mají obě profese mnoho podobností, ale obě mají také několik rozdílů. Podívejme se na některé z těchto bodů v následujících odstavcích.

  • Ve většině případů je účetní řádným zaměstnancem společnosti nebo zaměstnancem společnosti, který je zaměstnán v dlouhodobém zaměstnání. Na druhou stranu může být auditor krátkodobě nebo na základě projektu najat společností od poskytovatele služeb, aby ověřil nebo doložil práci provedenou účetním. V ideálním případě by auditor neměl mít žádné vztahy se společností, aby se předešlo předsudkům.
  • V souvislosti s předchozím bodem auditor nepotřebuje stálý prostor v kancelářské budově společnosti, která ho najala, protože bude muset přecházet z oddělení do oddělení. Opak platí pro účetního, který si udržuje vlastní kancelář, s dalšími účetními v týmu.
  • Je odpovědností účetního, aby každý den kontroloval finance společnosti a na konci roku vytvořil finanční zprávu, aby mohl vedení informovat o skutečné finanční situaci společnosti a určit její silné a slabé stránky. Na druhé straně má auditor za úkol zajistit, aby tyto údaje byly přesné.
  • Pronájem auditora společnosti není nutný, ale je pouze možností, zejména v dobách, kdy v organizaci existuje podezření na podvodné aktivity. Jejich práce je srovnávána s auditorskými standardy, zatímco práce účetních je regulována mezinárodními účetními standardy Standardy IFRS Standardy IFRS jsou mezinárodní standardy účetního výkaznictví (IFRS), které se skládají ze souboru účetních pravidel, která určují, jak se mají vykazovat transakce a další účetní události v účetní závěrce. Jsou navrženy tak, aby udržovaly důvěryhodnost a transparentnost ve finančním světě.

Účetní vs účetní

Tyto dva pojmy jsou opět často zaměňovány, ale jejich rozdíly jsou jednoznačné.

Účetní Účetní Primárním úkolem účetního je udržovat a zaznamenávat každodenní finanční události společnosti. Účetní je odpovědný za zaznamenávání a udržování finančních transakcí podniku, jako jsou nákupy, výdaje, výnosy z prodeje, faktury a platby. drží klíč k úspěšnému podnikání, protože vykonává následující úkoly:

  • Každý den zaznamenává každou finanční transakci uzavřenou společností. Jeho úkolem je zpracovávat stvrzenky, faktury i platby a zajistit, aby bylo vše uvedeno níže.
  • Zaznamenává všechny pohledávky a závazky, nebo jednodušeji řečeno, peníze, které jde do plateb věřitelům, a peníze, které přicházejí od dlužníků. Například zákazník, který společnosti dluží určitou částku každý měsíc po dobu šesti měsíců, může být zahrnut pod pohledávky.
  • Zpracovává výplatu. Úkolem účetního je udržovat výplatní listinu a zajistit, aby každý zaměstnanec obdržel přesnou částku, která mu náleží.
  • Denně sleduje peníze společnosti, včetně všech jejích výdajů a výdělků. Údaje jsou velmi důležité, protože tyto určují směr organizace a jakékoli nesprávné výpočty mohou vést k bankrotu.

Odpovědnosti účetního

Odpovědností účetního je mnoho a některé se mohou překrývat s povinnostmi účetního. Stručně řečeno, účetní chápe a interpretuje finanční zdraví společnosti kombinací svých znalostí čísel a účetních zásad.

  • Účetní zkoumají ztráty a zisky společnosti a podrobně prezentují údaje, aby vedení vědělo o tom, jak se organizaci daří.
  • Jednají a spolupracují s auditory při provádění auditů společnosti tím, že jim poskytují potřebné údaje a informace.
  • Účetní kontrolují rozpočty, zejména ke konci finančního roku, a dbají na to, aby výdaje nevyčerpaly pokladnu organizace. Zajišťují, aby byly výdaje společnosti pod kontrolou.
  • Spravují úschovu a zadávání finančních údajů společnosti do jejích systémů. Jakákoli nepatrná změna oproti původnímu může ohrozit finanční stav celé společnosti.
  • Doporučují a používají efektivní a bezpečný účetní software, který podporuje shromažďování a úschovu finančních údajů a tvorbu finančních zpráv.

Účetní obvykle zastává pozici pod účetním společnosti a odpovídá účetnímu.

Jak se stát účetním

Je rozdíl mezi účetním a certifikovaným veřejným účetním. Ačkoli oba vyžadují bakalářský titul v oboru účetnictví, účetní dosud nezískal státní licenci nebo certifikaci pro účetní, může však nadále vykonávat účetní úkoly, jako je příprava finančních výkazů a daňových přiznání.

Na druhou stranu má Certified Public Accountant licenci od státu, složil zkoušku CPA a absolvoval požadovaný počet hodin učňovského vzdělávání v rámci CPA.

V závislosti na zemi musí lidé, kteří se chtějí stát účetními, věnovat další hodiny finančnímu účetnictví, auditu, finančnímu výkaznictví a daní. Některé společnosti rovněž vyžadují, aby jejich účetní získali magisterský titul v oboru účetnictví.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Průvodce platem v účetnictví Průvodce platem v účetnictví V tomto průvodci účetními mzdami vám poskytneme údaje o středních kompenzacích pro zaměstnance zaměstnané ve veřejném i soukromém účetnictví. Účetní jsou odpovědní za prověření finančních výkazů, aby zajistili přesnost a soulad se stávajícími zákony a předpisy, za plnění daňových úkolů, jako je výpočet
  • Kontrolní pracovník Kontrolní pracovník Kontrolní pracovník je vedoucí pracovník na vyšší úrovni managementu, který je odpovědný za dohled nad účetnictvím a finančním výkaznictvím obchodní, neziskové organizace nebo vládního subjektu. Kontrolor korporace dohlíží a kontroluje důležité finanční zprávy ke zveřejnění
  • CPA vs CFA® CPA vs CFA® Při zvažování kariéry v oblasti podnikových financí nebo na kapitálových trzích často uslyšíte, jak se lidé ptají: „Mám získat CPA nebo CFA?“ a „Který je lepší?“. V tomto článku načrtneme podobnosti a rozdíly označení CPA vs CFA a pokusíme se vás nasměrovat správným směrem o
  • Finance vs účetnictví Finance vs účetnictví Finance a účetnictví mohou znít podobně, ale existuje mnoho důležitých rozdílů mezi financemi a účetnictvím, které musíte znát. Tato příručka bude analyzovat klíčové podobnosti a rozdíly mezi kariérou financí a účetnictví. U absolventů vysokých škol jsou to dvě nejběžnější možnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found