Funkce CHOOSE - vzorec, příklady, způsoby použití Vyberte si v aplikaci Excel

Funkce CHOOSE je zařazena do seznamu funkcí vyhledávání a referenčních funkcí aplikace Excel Seznam nejdůležitějších funkcí aplikace Excel pro finanční analytiky. Tento podváděcí list pokrývá stovky funkcí, které je důležité znát jako analytik aplikace Excel. Vrátí hodnotu z pole odpovídající uvedenému číslu indexu. Funkce vrátí n záznam v daném seznamu.

Popis pozice finančního analytika jako finančního analytika Popis pracovní pozice finančního analytika níže poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností potřebných k získání pozice analytika v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely Funkce CHOOSE je velmi užitečná při vytváření scénářů ve finančních modelech Typy finančních modelů Mezi nejběžnější typy finančních modelů patří: 3 výkazový model, DCF model, Model fúzí a akvizic, model LBO, model rozpočtu. Objevte top 10 typů. Pomocí vzorce CHOOSE je analytik schopen vybrat například 5 různých scénářů, které mohou procházet celým modelem. Analýza scénářů Analýza scénářů Analýza scénářů je technika používaná k analýze rozhodnutí spekulací různých možných výsledků finančních investic. Ve finančním modelování je to důležitá součást budování robustního finančního modelu.

VYBERTE vzorec pro analýzu scénářů

Další informace najdete v kurzu Finance scénář a analýza citlivosti.

Vzorec

= CHOOSE (index_num, value1, [value2],…)

Vzorec používá následující argumenty:

  1. Index_num (povinný argument) - Toto je celé číslo, které určuje, který argument hodnoty je vybrán. Index_num musí být číslo mezi 1 a 254 nebo vzorec nebo odkaz na buňku obsahující číslo mezi 1 a 254.
  2. Hodnota1, Hodnota2 - Hodnota 1 je povinná možnost, ale zbytek je volitelný. Je to seznam jedné nebo více hodnot, ze kterých chceme vrátit hodnotu.

Poznámky:

  1. Pokud index_num je 1, CHOOSE vrátí hodnotu1; pokud je 2, CHOOSE vrátí hodnotu2; a tak dále.
  2. Hodnota1, hodnota2 musí být zadány jako jednotlivé hodnoty (nebo odkazy na jednotlivé buňky obsahující hodnoty).
  3. Pokud je argument index_num zlomek, je před použitím zkrácen na nejnižší celé číslo.
  4. Pokud je argument index_num pole, při vyhodnocení CHOOSE se vyhodnotí každá hodnota.
  5. Argumenty hodnoty mohou být odkazy na rozsah i jednotlivé hodnoty.

Jak používat funkci VÝBĚR v aplikaci Excel?

Abychom pochopili použití funkce CHOOSE, uvažujme příklad:

Příklad 1

Předpokládejme, že máme následující data:

Funkce VÝBĚR

Fiskální čtvrtletí můžeme vypočítat z výše uvedených dat. Fiskální čtvrtletí začínají v jiném měsíci než v lednu.

Vzorec, který se má použít, je:

Funkce VÝBĚR - Příklad 1

Vzorec vrací číslo z pole 1-4, což odpovídá čtvrtinovému systému, který začíná v dubnu a končí v březnu.

Získáváme výsledky níže:

Funkce VÝBĚR - Příklad 1a

Několik poznámek k funkci VÝBĚR

  1. HODNOTA! error - Vyskytuje se, když:
    • Daný index_num je menší než 1 nebo je větší než daný počet hodnot.
    • Zadaný argument index_num je nečíselný.
  1. #NÁZEV? error - Vyskytuje se, když jsou argumenty hodnoty textové hodnoty, které nejsou uzavřeny v uvozovkách a nejsou platnými odkazy na buňky.

Kliknutím sem stáhnete ukázkový soubor aplikace Excel

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce důležitými funkcemi aplikace Excel! Když si uděláte čas na osvojení a zvládnutí těchto funkcí, výrazně zrychlíte své finanční modelování a analýzu. Další informace najdete v těchto dalších finančních zdrojích:

  • Excel pro finance Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • Pokročilé vzorce aplikace Excel Pokročilé vzorce aplikace Excel je třeba znát Tyto pokročilé vzorce aplikace Excel je důležité znát a posune vaše dovednosti v oblasti finanční analýzy na další úroveň. Pokročilé funkce aplikace Excel, které musíte znát. Naučte se 10 nejlepších vzorců aplikace Excel, které každý finanční analytik světové úrovně pravidelně používá. Tyto dovednosti zlepší vaši tabulkovou práci v jakékoli kariéře
  • Zkratky Excel Zkratky Excel PC Mac Zkratky Excel - Seznam nejdůležitějších a nejběžnějších zkratek MS Excel pro uživatele PC a Mac, finance, účetní profese. Klávesové zkratky zrychlují vaše dovednosti v oblasti modelování a šetří čas. Naučte se úpravy, formátování, navigaci, pás karet, vkládání speciálních, manipulaci s daty, úpravy vzorců a buněk a další zkratky
  • Certifikace FMVA® pro finanční analytiky Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found