Smlouva o půjčce - Zjistěte více o různých typech úvěrových smluv

Smlouva o půjčce je smlouva stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Tato dohoda poskytuje věřitelům top banky v USA Podle americké federální pojišťovací společnosti pro pojištění vkladů existovalo v USA od února 2014 6 799 komerčních bank pojištěných FDIC. Centrální bankou v zemi je Federální rezervní banka, která vznikla po přijetí zákona o Federálních rezervách v roce 1913 při poskytování úvěrů při zachování jejich úvěrové pozice. Podobně díky transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání od věřitelů.

Smlouva o půjčce umožňuje dlužníkům připravit se na jejich splacení před a během dohody. Pokud však dlužník nesplácí nebo poruší smlouvu, je věřitel oprávněn požadovat částku úvěru v plné výši. Smlouva zajišťuje, že (1) práva věřitelů jsou zabezpečená, (2) existuje spolehlivý mechanismus k nápravě procesu a (3) je jasně znázorněna událost vedoucí k selhání dlužníka.

Druhy úvěrových smluv

U úvěrových smluv existují tři běžně známé typy smluv: kladné úvěrové smlouvy, negativní úvěrové smlouvy a finanční půjčky.

Potvrzující smlouva o půjčce

Potvrzující smlouvy o půjčce připomínají dlužníkům, že by měli vykonávat vyjádřené činnosti k udržení zdravého chodu jejich podnikání, což na oplátku vytvoří stabilní finanční výkonnost. V rozporu s touto smlouvou však dlužník neplní své závazky. Ve výsledku může dlužník obdržet ochrannou lhůtu k nápravě porušení nebo ještě hůře, věřitel jej může oznámit jako výchozí, a požadovat tak úplné splacení.

Ukázky očekávání věřitelů v potvrzujících úvěrových smlouvách

  1. Věřitelé očekávají, že dlužníci budou plnit své daňové povinnosti Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví je klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky. jak k podnikání, tak k jejich zaměstnancům.
  2. Věřitelé očekávají, že si dlužníci povedou věrohodné a ověřitelné účetní knihy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě. Tento požadavek umožňuje věřitelům zjistit stav financí dlužníků každý finanční rok Fiskální rok (FY) Fiskálním rokem (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k formulovat výroční finanční zprávy. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010..
  3. Věřitelé očekávají, že dlužníci uzavřou pro své podniky spolehlivé pojistné smlouvy a přinejmenším jej rozšíří na věřitele jako dalšího pojištěného.
  4. Za účelem podnikání v únosném obchodním prostředí věřitelé očekávají, že dlužníci budou udržovat spolehlivý pracovní vztah se svými příslušnými státy prosazováním a dodržováním zákonů.

Smlouva o negativním úvěru

Někdy mohou věřitelé chtít vytvořit bránu firewall kolem všech hlavních finančních a vlastnických rozhodnutí učiněných dlužníkem. Za tímto účelem zajišťují, že vlastní práva na oznámení, jako jsou změny kapitálové struktury. Kapitálová struktura Kapitálová struktura se vztahuje k množství dluhu a / nebo vlastního kapitálu zaměstnaného společností k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Kapitálová struktura firmy. Ve výsledku to zefektivňuje důvěryhodnost dlužníka a také snižuje šance na selhání. Z tohoto důvodu je proto důležité, aby podniky nebo dlužníci důkladně porozuměli podmínkám úvěrových smluv, aby zajistili, že nedostanou nezamýšlené vzájemné křížové požáry, protože věřitelé nemají v úmyslu přijít o svou investici.

Příklady omezení věřitelů v případech negativních úvěrových smluv

  1. Jasné ustanovení, že věřitelé mají právo zabránit fúzi nebo akvizici bez řádného oznámení nebo plné znalosti procesu.
  2. Smlouva obsahuje klauzuli, která dlužníkovi znemožňuje investovat bez souhlasu věřitele.
  3. Podobně existuje klauzule, která dlužníkům brání v odpisu nebo prodeji aktiv bez řádného oznámení věřitele o transakci.
  4. Dlužník musí neustále kontrolovat poměr dluhu k pokrytí služeb.
  5. Věřitel může dlužníkovi bránit v provádění praktik obchodování s akciemi, jako je distribuce a výplata akcionářům.

Smlouvy o finanční půjčce

Smlouvy o finančních půjčkách hlídají, zda dlužník dosahuje nebo těsně dosahuje cílů odhadů poskytovaných věřiteli. Čím blíže k cílům, tím je věřitel spokojenější. Podobně, čím dále od skutečných projekcí, tím je pravděpodobnější, že dlužník selže. Pro jistotu proto mohou věřitelé stanovit omezení výše úvěru, ke kterému může dlužník v daném období získat přístup. Níže jsou uvedeny podrobnosti.

Příklady podmínek ve smlouvách o finanční půjčce

  1. Věřitel může průběžně sledovat aktuální poměr dlužníka, aby zajistil, že zůstane relativně atraktivní a slibný.
  2. Smlouva o finanční půjčce poskytuje jasný průvodce, jak nízký nebo jak vysoký může dlužník nést úvěr.

Události, kdy dlužník poruší smlouvu o půjčce

Dojde-li k bodu, kdy dlužník poruší úvěrovou smlouvu, věřitel nepochybně přijme opatření k vyřešení sporu. Někdy může být vyjednávání snadné. V ostatních extrémních případech bude vyžadovat přísná opatření. Níže jsou uvedeny podrobnosti o obou okolnostech.

Přístupy v přátelském řešení sporů

  1. Prodloužení lhůty pro podání žádosti - V případě, že dlužník nepředloží včas účetní knihy, může věřitel na základě přísných varování prodloužit lhůtu pro podání.
  2. Nabízí výjimku - Při jiné příležitosti může věřitel ze své dobré vůle nabídnout dlužníkovi výjimku.
  3. Zpětné odkupy dluhů - V případě, že je dluh stále proveditelný, může věřitel upřednostnit zpětné odkupy dluhů. To znamená, že věřitel může snížit částku jistiny, aby dlužníkovi umožnil splácet dluh v nižších splátkách ve srovnání s původní částkou.
  4. Právní dohody - Věřitel může vypůjčiteli nabídnout dohodu o úlevě zavazující dlužníka uvést, kdy bude splácet zbývající částku.
  5. Mimosoudní vyrovnání - Věřitelé někdy nemusí jít do té míry, aby dlužníka potrestali soudními spory. Místo toho se mohou rozhodnout mimosoudně znovu sjednat dohodu.
  6. Změny - Vzhledem k podmínkám souvisejícím s provozováním podniku se věřitel může rozhodnout ubytovat dlužníka změnou několika ustanovení ve prospěch dlužníka.
  7. Poskytování léčby spravedlnosti - V tomto druhu řešení sporů se může věřitel rozhodnout, že osloví akcionáře, aby vložili do podnikání více finančních prostředků nebo přidali další peněžní toky.

Přístupy v intenzivních řešení sporů

  1. Likvidace kolaterálu dlužníka - Věřitel se může v případě nesplnění závazku rozhodnout zlikvidovat kolaterál dlužníka držený u úvěru.
  2. Platební neschopnost - V případě, že podnikání již není možné, nemá věřitel jinou možnost než usilovat o platební neschopnost.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Dluhová kapacita Dluhová kapacita Dluhová kapacita se týká celkové výše dluhu, který může podnik vzniknout a splatit podle podmínek smlouvy o dluhu.
  • Dohoda mezi věřiteli Dohoda mezi věřiteli Dohoda mezi věřiteli, běžně označovaná jako listina mezi věřiteli, je dokument podepsaný mezi jedním nebo více věřiteli, který předem stanoví, jak jsou řešeny jejich konkurenční zájmy a jak společně pracovat ve vztahu k jejich vzájemnému dlužníkovi.
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Záruční list Záruční list Záručním listem se rozumí písemný závazek vydaný bankou na žádost zákazníka, který uzavřel kupní smlouvu na nákup zboží od dodavatele, poskytující záruku, že zákazník splní povinnosti smlouva uzavřená s dodavatelem. Kromě nákupu zboží, a

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found