Pegging - Naučte se, jak používat finanční peg ke správě volatility

Ve financích se fixace týká dvou různých akcí. 1) Peg je akt spojující směnný kurz EUR / USD Měna Cross Kurz EUR k USD (zkráceně EUR / USD nebo EUR / $) je počet amerických dolarů za každé 1 Euro. Jde o konvenci pro citování směnného kurzu mezi těmito dvěma měnami. Tato příručka poskytne přehled faktorů, které ovlivňují kurz FX, a toho, co investoři a spekulanti potřebují vědět o jedné měně do druhé. Ve většině zemí je běžnou praxí zavést směnný kurz jejich měny k směnnému kurzu amerického dolaru. Některé země se však upínají na měnové koše. To znamená, že směnný kurz měny je vázán na skupinu směnných kurzů jiných měn.

Upevňovací téma - jak používat kolík

2) Vázání může odkazovat na proces nákupu nebo prodeje velkého množství cenného papíru. Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. za účelem ovlivnění jeho ceny. Toho může dosáhnout vláda usilující o stabilizaci ceny cenného papíru nebo podkladového aktiva. Společnosti nebo jednotlivci to však mohou provést také jako neetický pokus o zvýšení ceny v jednom či druhém směru ve prospěch / zisk autorů opcí.

Správa volatility trhu

Jedním z hlavních cílů fixace měn je pomoci snížit volatilitu na trhu. V období hospodářských nebo politických otřesů mohou být drasticky ovlivněny směnné kurzy některých měn. Kolík může pomoci stabilizovat hodnotu měny.

Při fixaci hodnoty měny se země neomezují pouze na používání jiných měn. Vázání na komoditu, jako je zlato, je další možností. Komodity s relativně stabilními cenami z nich činí dobrý stabilizátor pro měnu, která může zažívat nadměrnou volatilitu.

Vztah k americkému dolaru

Vzhledem k tomu, že americký dolar je hlavní rezervní měnou, mnoho národů se k němu rozhodlo uvést svůj směnný kurz. Hlavním důvodem tohoto kroku je, že většina světových finančních transakcí a mezinárodního obchodu probíhá v amerických dolarech. Pro země, které se do značné míry spoléhají na svůj finanční sektor nebo mezinárodní obchod, má spojení s americkým dolarem zdravý finanční smysl.

Pro země, které hodně vyvážejí do Spojených států, jako je Čína, je klíčové pro udržení konkurenceschopných cen zboží klíč k americkému dolaru. Čína však používá pevný směnný kurz, aby udržovala hodnotu své měny nižší než dolar. Díky tomu je jejich vývoz do USA levnější a poskytuje jim komparativní cenovou výhodu jejich zboží.

Měnové pegy jsou vynikajícím způsobem, jak si země udržovat směnný kurz svých měn. Obecněji řečeno, je to dobrý způsob, jak snížit celosvětovou volatilitu trhu.

Související čtení

Finance nabízí globální analytik pro finanční modelování a oceňování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Kontrola kapitálu Kontrola kapitálu Řízení kapitálu jsou opatření přijatá vládou nebo centrální bankou ekonomiky k regulaci odlivu a přílivu zahraničního kapitálu v zemi. Přijatá opatření mohou mít formu daní, cel, omezení objemu nebo přímé legislativy.
  • Měnové riziko Měnové riziko Měnové riziko neboli kurzové riziko označuje expozici, které čelí investoři nebo společnosti působící v různých zemích, s ohledem na nepředvídatelné zisky nebo ztráty způsobené změnami hodnoty jedné měny ve vztahu k jiné měně.
  • Ekonomická expozice Ekonomická expozice Ekonomická expozice, také někdy nazývaná provozní expozice, je měřítkem změny čisté současné hodnoty (NPV) společnosti v důsledku fluktuací peněžních toků způsobených změnami směnných kurzů (FX). Tuto expozici nelze snadno zmírnit, protože souvisí s
  • Obchodně vážený směnný kurz Obchodně vážený směnný kurz Obchodně vážený směnný kurz je komplexní měřítko směnného kurzu dané země. Měří sílu měny váženou objemem obchodu s jinými zeměmi.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found