Princip úplného zveřejnění - definice, vysvětlení a požadavky

Zásada úplného zveřejnění uvádí, že všechny relevantní a nezbytné informace pro porozumění finančnímu výkazu by měly být zahrnuty do souboru finančních výkazů pro podání veřejných společností. Veřejné podání společností Veřejné podání společností je důležitým zdrojem údajů a informací pro finanční analytiky. Vědět, kde tyto informace najít, je zásadním prvním krokem při provádění finanční analýzy a finančního modelování. Tato příručka nastiňuje nejběžnější zdroje podání veřejných společností. . Finanční analytici, kteří čtou finanční výkazy Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři klíčové výroky složitě potřebují vědět, co oceňování zásob Oceňování zásob Oceňování zásob odkazuje na praxi účtování hodnoty inventáře podniku. Obchodní zásoby se vztahují na veškeré zásoby, které podnik potřebuje k provozu a které jsou buď použity ve výrobním procesu, nebo prodány zákazníkům. byla použita metoda, pokud došlo k významným odpisům, jak odpisy Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. se počítá a další důležité informace pro pochopení účetní závěrky.

Zásada úplného zveřejnění

Chcete-li se dozvědět více o čtení finančních výkazů, podívejte se na kurz BEZPLATNÉHO čtení finančních výkazů společnosti Finance

Tato zásada je zásadní pro zajištění omezené informační asymetrie mezi vedením společnosti a jejími současnými akcionáři.

Vysvětlení principu úplného zveřejnění

Zásada úplného zveřejnění nevyžaduje zveřejnění všech dostupných informací veřejnosti. Pravidlo by pak bylo naopak nepraktické, protože by vypustilo obrovské množství informací o analytikech a investorech. Tato zásada vyžaduje zveřejnění informací, které mohou mít podstatný dopad na finanční výsledky nebo finanční situaci společnosti.

Tato zásada pomáhá posilovat transparentnost na finančních trzích a omezuje příležitosti pro potenciálně podvodné činnosti. Význam principu úplného zveřejňování stále roste uprostřed významných skandálů Nejlepší účetní skandály V posledních dvou desetiletích došlo k nejhorším účetním skandálům v historii. V důsledku těchto finančních katastrof byly ztraceny miliardy dolarů. V tom byla manipulace s výsledky účetnictví a další klamné praktiky. Nejvýznamnějšími příklady jsou skandál Enron v roce 2001 a Madoffovo Ponziho schéma objevené v roce 2008.

Ve smluvním právu lze navíc použít zásadu úplného zveřejnění. V takovém případě si strany obchodní transakce musí navzájem sdělit všechny podstatné informace, které souvisejí s provedením transakce.

Úplné požadavky na zveřejnění

Od veřejných společností se obecně požaduje, aby zveřejňovaly pouze informace, které mohou mít podstatný dopad na finanční výsledky společnosti. Mezi nejběžnější položky, které společnosti musí hlásit, patří následující:

  • Auditovaná účetní závěrka
  • Zaměstnané účetní politiky a změny v účetních zásadách
  • Nepeněžní transakce
  • Materiální ztráty
  • Odchodné z majetku
  • Podrobnosti a důvody pro snížení hodnoty goodwillu Snížení hodnoty goodwillu Snížení hodnoty goodwillu nastane, když hodnota goodwillu v rozvaze společnosti přesáhne testovanou účetní hodnotu, kterou provedli auditoři, což mělo za následek snížení hodnoty nebo snížení hodnoty. Podle účetních standardů by goodwill měl být veden jako aktivum a každoročně vyhodnocován. Společnosti by měly posoudit, zda došlo ke snížení hodnoty
  • Stávající soudní spory

Všimněte si, že ne všechny výše uvedené příklady lze s jistotou kvantifikovat. Navzdory této skutečnosti však mohou mít všechny položky významný dopad na finance společnosti.

Vedení společnosti navíc obecně poskytuje výhledová prohlášení očekávající budoucí směřování společnosti a události, které mohou ovlivnit její finanční výkonnost.

Kde jsou informace zveřejněny?

Informace jsou zveřejňovány v regulačních přihláškách (např. Přihlášky SEC Druhy přihlášek SEC Americká SEC stanoví, že pro veřejně obchodované společnosti je povinné předkládat různé typy podání SEC, formuláře zahrnují 10-K, 10-Q, S-1, S -4, viz příklady. Pokud jste seriózní investor nebo finanční profesionál, znalost a schopnost interpretovat různé typy podání SEC vám pomůže při přijímání informovaných investičních rozhodnutí.), Které musí veřejná obchodní společnost předložit. Mezi nejdůležitější podklady patří čtvrtletní a výroční zprávy společnosti, které obsahují auditované finanční výkazy, různé poznámky pod čarou a harmonogramy výkazů a popisné pokyny vedení.

Vedení v diskuzích také diskutuje o rizicích spojených s provozem společnosti a poskytuje výhledová prohlášení týkající se budoucích rozhodnutí a činností.

K objasnění informací uvedených ve zprávách lze použít konferenční hovory s vedením společnosti.

Některá další podání zahrnují zveřejnění skutečných vlastníků cenných papírů a oznámení o výběru třídy cenných papírů.

Video Vysvětlení principu úplného zveřejnění

Níže se podívejte na krátké video, které vysvětluje koncept principu úplného odhalení. Video je malým výňatkem z našeho kurzu Čtení účetní závěrky.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • 10-K 10-K Formulář 10-K je podrobná výroční zpráva, kterou je třeba předložit Americké komisi pro cenné papíry (SEC). Podání poskytuje komplexní shrnutí výkonnosti společnosti za daný rok. Je podrobnější než výroční zpráva zasílaná akcionářům
  • Auditovaná účetní závěrka Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditované finanční výkazy pomáhají osobám s rozhodovací pravomocí
  • EDGAR USA - EDGAR EDGAR je databáze, do které americké veřejné společnosti ukládají regulační dokumenty, jako jsou výroční zprávy, čtvrtletní zprávy, 10-k, 10-q, prospekt a další. EDGAR je zkratka pro Electronic Data Gathering, Analysis & Retrieval a je prohledávatelnou databází dokumentů pro americké společnosti.
  • Podání SEC Podání SEC jsou finanční výkazy, pravidelné zprávy a další formální dokumenty, které musí veřejné společnosti, makléři a obchodníci zaslat Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC). SEC byla vytvořena ve 30. letech 20. století s cílem omezit manipulaci s akciemi a podvody

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found