Výnosy LTM - Příklad výpočtu příjmů za posledních dvanáct měsíců

LTM znamená „Posledních dvanáct měsíců“ a má podobný význam jako TTM nebo „Trailing Twelve Months“. LTM Revenue je populární termín používaný ve světě financí jako měření finančního zdraví společnosti. Vykazuje nebo vypočítává údaje o příjmech za „posledních 12 měsíců“. Výnosy LTM nebo TTM ukazují výkonnost společnosti v minulém roce, místo aby viděli pouze čtvrtletní čísla a upravovali je za celý rok. Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k sestavování ročních finančních zpráv. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.

Je možné, že určité čtvrtletní období může být dobré nebo špatné kvůli několika faktorům, jako je sezónní dopad, problémy s prací, vysoký prodej během svátků atd. K průměrování účinků se používají údaje LTM, aby bylo možné dosáhnout správných závěrů .

Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál nejsou tímto výpočtem nikdy ovlivněna, protože rozvaha je připravena k určitému datu a v jediném okamžiku bez ohledu na události v průběhu celého roku.

Výnosy LTM

Příklad příjmů LTM

Pro období končící v srpnu 2017 bude období LTM od „září 2016 do srpna 2017“.

Výnosy LTM využívají zejména analytici a nabyvatelé, zatímco oceňují společnost nebo ji hodnotí jako Overweight, Neutral atd., Protože chtějí vidět růstový potenciál a výkonnost společnosti ve vztahu k jejím kolegům.

Říjen - prosinec 2015Leden - březen 2016Duben - červen 2016Červenec - září 2016Říjen - prosinec 2016
Příjmy100120140150200

Výnosy LTM za září 2016: 100 + 120 + 140 + 150 = 510

Výnosy LTM za prosinec 2016: 120 + 140 + 150 + 200 = 610

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Proč analytici používají čísla LTM?

  • LTM je považován za užitečný při hodnocení nejnovějších obchodních výsledků, které svědčí o současném trendu společnosti.
  • Údaje LTM jsou aktuálnější než fiskální nebo roční finanční výkazy, což pomáhá předcházet potenciálně zavádějícím krátkodobým měřením.
  • Údaje LTM lze použít k porovnání relativní výkonnosti podobných společností v rámci odvětví nebo odvětví.
  • Údaje LTM poskytují přesnější hodnotu podniku v případě akvizice.
  • LTM poskytuje relevantní měření poměru P / E.

Související čtení

Další informace o finanční analýze najdete v následujících zdrojích z Finance.

  • Rychlost výnosu Rychlost výnosu Rychlost výnosu je ukazatelem finanční výkonnosti, která bere aktuální výnosy společnosti v určitém období (týden, měsíc, čtvrtletí atd.) A převádí je na roční částku, čímž se získá celoroční ekvivalent. Tuto metriku často používají rychle rostoucí společnosti, protože data stará i několik měsíců mohou podceňovat současnou velikost společnosti. průvodce, příklad, vzorec
  • Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů určuje proces a načasování, kdy jsou výnosy zaznamenávány a uznávány jako položka v účetní závěrce společnosti. Teoreticky existuje několik okamžiků, kdy by společnosti mohly uznat výnosy.
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found