Šablona čisté současné hodnoty - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tato šablona čisté současné hodnoty vám pomůže vypočítat čistou současnou hodnotu vzhledem k diskontní sazbě a nediskontovaným peněžním tokům.

Zde je snímek obrazovky šablony čisté současné hodnoty:

Screenshot šablony čisté současné hodnoty

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Čistá současná hodnota (NPV) je hodnota všech budoucích peněžních toků. Výkaz o peněžních tocích Výkaz o peněžních tocích (také označovaný jako výkaz o peněžních tocích) je jedním ze tří klíčových finančních výkazů, které vykazují hotovost generovanou a utracenou během konkrétní časové období (např. měsíc, čtvrtletí nebo rok). Výkaz peněžních toků funguje jako most mezi výkazem zisku a ztráty a rozvahou (kladnou i zápornou) po celou dobu životnosti investice diskontované do současnosti. Analýza NPV je formou vnitřní oceňování a je široce používána napříč financemi Přehled podnikových financí Podnikové finance se zabývají kapitálovou strukturou společnosti, včetně jejího financování a opatření, která vedení podniká ke zvýšení hodnoty a účtování pro stanovení hodnoty společnosti podnikání, zabezpečení investic, kapitálový projekt, nový podnik, program snižování nákladů a vše, co zahrnuje peněžní tok.

Vzorec pro čistou současnou hodnotu je:

Vzorec čisté současné hodnoty (NPV)

kde:

Z1= Cash flow v čase 1

Z2= Cash flow v čase 2

r = Rozsah slevy

X0= Odliv hotovosti v čase 0 (tj. Kupní cena / počáteční investice)

Analýza NPV se používá k určení, kolik stojí investice, projekt nebo řada peněžních toků. Je to všeobjímající metrika, protože bere v úvahu všechny výnosy Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost obdrží z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. , výdaje a kapitálové náklady spojené s investicí do jejího volného peněžního toku (FCF) volného peněžního toku (FCF) volného peněžního toku (FCF) měří schopnost společnosti produkovat to, na čem investoři nejvíce záleží: hotovost, která je k dispozici, je rozdělena dle uvážení cesta .

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found