Všudypřítomný - definice, příklady a význam v podnikání

V podnikání je něco všudypřítomného široce přijímáno a lze ho najít téměř všude. Mnoho typů technologií a osvědčených postupů je v podnikání všudypřítomných, což znamená, že je používají všechny společnosti a nejsou zdrojem konkurenční výhody Konkurenční výhoda Konkurenční výhoda je atribut, který společnosti umožňuje překonat konkurenci. Konkurenční výhody umožňují společnosti dosáhnout.

Všudypřítomná definice a téma

Příklady všudypřítomných v podnikání

Mezi příklady všudypřítomných technologií patří:

  • E-mailem
  • Účetní software
  • MS Excel Excel pro finance Tento průvodce Excel pro finance vás naučí 10 nejlepších vzorců a funkcí, které musíte znát, abyste byli skvělým finančním analytikem v aplikaci Excel. Tato příručka obsahuje příklady, snímky obrazovky a podrobné pokyny. Nakonec si stáhněte bezplatnou šablonu aplikace Excel, která obsahuje všechny finanční funkce obsažené v tomto kurzu
  • MS PowerPoint
  • Voice over Internet Protocol (VoIP)
  • Systémy pro správu dat
  • Skype

Mezi velmi rozšířené obchodní praktiky patří:

  • Recenze výkonu
  • Cíle společnosti Strategie společnosti Strategie společnosti se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii
  • Strategie řízení rizik
  • Výkonnostní vázané kompenzační pobídky
  • SWOT analýza SWOT analýza SWOT analýza se používá ke studiu interního a externího prostředí společnosti a je součástí procesu strategického plánování společnosti. Kromě toho a

Důsledky

Jelikož mnoho technologií a osvědčených postupů v podnikání je všudypřítomných, jejich použití nevytváří konkurenční výhodu. Jejich nepřijetí by ve skutečnosti bylo pravděpodobně vážnou nevýhodou. Vzhledem k tomu, že společnosti usilují o vytvoření konkurenčních výhod, musí se ujistit, že jsou jedinečné, těžko kopírovatelné a tudíž nemají všudypřítomnou povahu.

Konkurenční výhoda

Jak může podnik získat konkurenční výhodu Konkurenční výhoda Konkurenční výhodou je atribut, který společnosti umožňuje překonat konkurenci. Konkurenční výhody umožňují společnosti dosáhnout? Co odlišuje firmu od konkurence? Ve vysoce konkurenčním odvětví jsou to otázky, na které musí vlastníci pravidelně odpovídat, protože je zásadní vždy hledat způsoby, jak zvýšit svoji výhodu a těžit z ní.

Zde je třeba vzít v úvahu několik bodů:

1. Prostudujte si soutěž

To neznamená kopírování každého pohybu konkurence. Pokud tomu tak je, podnik vždy upadne o krok pozadu. Je důležité analyzovat jejich strategii a zjistit, jak a proč věci dělají. Pomocí sociálních médií zjistěte, co o konkurenci říkají zákazníci. Tím, že bude vědět, co dělají ostatní hráči v tomto odvětví, si nenechá ujít příležitost pro nové produkty a / nebo služby.

2. Důsledně plňte a překračujte očekávání

Když firma vždy jde na míli dál, usnadní zákazníkům komunikaci o jejích produktech a službách. Uprostřed dnešních rychle se měnících marketingových trendů potřebuje společnost následovníky a obhájce / vlivné osoby, kteří si udělají čas na propagaci firmy a jejích produktů.

3. Postavte se jako odborník v oboru

Je těžké hledat vyhlídky a klienty. Když však lidé vidí firmu jako přední autoritu v této oblasti, nemusí zákazníky pronásledovat. Místo toho začnou hledat své produkty a služby.

4. Zaměřte se na skutečnou diferenciaci

Pokuste se vyvinout technologie, procesy nebo duševní vlastnictví, které jsou skutečně jedinečné a podle definice nejsou všudypřítomné. Aby toho bylo dosaženo, mnoho společností investuje velké prostředky do výzkumu a vývoje (R & D) Průvodce kapitalizací nákladů na výzkum a vývoj kapitalizace výzkumu a vývoje vs. náklady na výzkum a vývoj. Podle GAAP musí firmy platit náklady na výzkum a vývoj (R&D) v roce, kdy jsou utraceny. U mnoha firem to vede k rozsáhlé volatilitě ve výpočtech zisku a návratnosti ak nedostatečné míře aktiv nebo investovaného kapitálu. Tato praxe ovlivňuje a podporuje kulturu inovací.

Synonyma pro Ubiquitous

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak pochopit význam slova, je znát jeho synonyma.

Synonyma zahrnují:

  • Všude najednou
  • Všudypřítomný
  • Neustále se setkáváme
  • Rozšířené
  • Velmi převládající

Dodatečné zdroje

Finance je předním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Absolutní výhoda Absolutní výhoda V ekonomii se absolutní výhoda týká schopnosti jakéhokoli ekonomického subjektu, jednotlivce nebo skupiny, produkovat větší množství produktu než jeho konkurenti. Představený skotským ekonomem Adamem Smithem ve své práci z roku 1776 „Vyšetřování povahy a příčin bohatství národů“
  • Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu je ekonomický koncept, který se týká snížení celkových výrobních nákladů, pokud se řada výrobků vyrábí spíše společně než samostatně.
  • Náklady příležitosti Cena nákladů příležitosti je jedním z klíčových konceptů při studiu ekonomie a převládá v různých rozhodovacích procesech. Náklady příležitosti jsou hodnotou další nejlepší alternativní ušlé.
  • Síťový efekt Síťový efekt Síťový efekt je jev, kdy současní uživatelé produktu nebo služby nějakým způsobem prospívají, když si produkt nebo službu osvojí další uživatelé. Tento efekt vytváří mnoho uživatelů, když je přidána hodnota k jejich používání produktu. Největším a nejznámějším příkladem síťového efektu je internet.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found