Vystřelil - Definice, Důvody pro vyhození, Znamení

Propouštění znamená, že zaměstnavatel ukončí pracovní poměr proti vůli pracovníka. Existuje mnoho důvodů, proč manažeři společností propouštějí své zaměstnance. Většina však nepotřebuje platný důvod k ukončení pracovního poměru. Pokud se na ně nevztahuje smlouva o vyjednávání nebo pracovní smlouva, je pravděpodobné, že jde o svévolné zaměstnance. Zaměstnání dle libosti dává majiteli společnosti svobodu střílet kdykoli a bez předchozího upozornění.

Vystřelil

To znamená, že většina zaměstnavatelů neodvolává jednotlivce bez platných důvodů. Ve skutečnosti je většina propouštění popsána jako ukončení z příčiny, což znamená, že zaměstnanec přijde o práci, protože je na vině.

Důvody, proč zaměstnanci dostanou padáka

Zde jsou běžné důvody, které mohou lidi přimět k tomu, aby byli svrženi z práce:

1. Krádež vybavení firmy

I když se to zdá být nevýslovné, zaměstnanec může přijít o práci kvůli krádeži předmětů, i když si myslí, že jsou pro společnost k ničemu. Myslíte si, že si nikdo nevšimne, že chybí stoh papíru do tiskárny, který zbývá na konci každého týdne? Nebo možná jeden z pracovníků stále „ztrácí“ svou myš a potřebuje ji neustále vyměňovat.

Jakkoli se takové přestupky mohou zdát nepatrné, jedná se o závažné trestné činy, za které může být zaměstnanec propuštěn. Pokud někdo omylem vezme firemní vybavení do svého domova nebo do jiných prostor, měl by jej následující den vrátit a nahlásit věc svému nadřízenému.

2. Neprovedení úlohy, pro kterou byl najat

Neuspokojivý výkon je hlavním důvodem, proč je většina zaměstnanců propuštěna. Takový důvod zahrnuje řadu konkrétních věcí, které mohou způsobit, že jednotlivec přijde o práci. Například pokud je zaměstnanec příliš pomalý, dělá příliš mnoho chyb, nesplňuje stanovené standardy KPI pracovní síly Jak můžeme sledovat pracovní sílu? Vlády a ekonomové obvykle používají tři hlavní klíčové ukazatele výkonu (KPI), aby posoudili sílu pracovní síly národa, neustále kladou příliš mnoho otázek, zmešká termíny nebo použijí špatný úsudek, všechny budou klasifikovány podle špatného výkonu.

3. Příliš mnoho volna

Není žádným tajemstvím, že práce je stresující. Je to jedna z těch činností, díky nimž je každé ráno lezení z postele velmi obtížné. Je tedy pochopitelné, pokud zaměstnanec zavolá nemocný Jak napsat nemocný e-mail Nemocný den je vyžadován, když se zaměstnanec cítí pod počasím a nemůže přijít do práce. Protokol spočívá v zavolání nemocného, ​​ačkoli přijatelný způsob, jak informovat svého nadřízeného nebo nadřízeného, ​​je také odeslání e-mailu. nebo si chce dát volno.

Pokud si však člověk vezme příliš mnoho dní nemoci nebo dnů dovolené ve špatnou dobu, může ho to vyhodit. Například pokud zaměstnanec stále požaduje volno, když je společnost uprostřed rušné sezóny, špatně se to odráží na odhodlání zaměstnance.

4. Podvádění žádosti o zaměstnání

Většina lidí vylepšuje své životopisy a předpokládá, že jakmile si zajistí pozici, už není důležité, co udělali, aby získali práci. To však není tento případ. Pokud výkon jednotlivce začne zaostávat, personální oddělení Řízení lidských zdrojů Řízení lidských zdrojů (HRM) je souhrnný pojem pro všechny formální systémy vytvořené za účelem pomoci při řízení zaměstnanců a dalších zúčastněných stran v rámci může rozhodnout o přezkoumání životopisu zaměstnance Pokračovat Postupujte podle oborových pokynů & osvědčené postupy při odesílání motivačního dopisu a obnovení zaměstnání v oblasti podnikových financí. Stáhněte si životopisy a šablony motivačních dopisů, které budou připraveny na vaši žádost o zaměstnání. Tyto životopisy jsou navrženy tak, aby vám poskytly nejlepší záběr při opětovném výběru na pohovor.

Pokud je manažer společnosti trvale nespokojen s výkonem zaměstnance a poté zjistí, že pracovník v aplikaci klamal, může s výběrem práce váhat.

5. Kování firemních záznamů

Falšování firemních záznamů je nejen neetické a možná i nezákonné, ale může také vést k propuštění zaměstnance.

6. Používání firemního počítače pro osobní potřebu

Pracovníka nic nezbaví rychleji, než kdyby používal firemní vybavení k osobnímu podnikání. Například zaměstnanec, který je přistižen při hraní her, kontrole svých přátel na Facebooku nebo sledování filmu, je velmi pravděpodobně vyhozen. I když někdo dostane nějaký volný čas, měl by ho moudře věnovat smysluplným činnostem, jako je pomoc svým spolupracovníkům.

Znamená, že se zaměstnanec chystá dostat padáka

Ztráta zaměstnání může být skutečným překvapením. Existuje však několik výmluvných známek toho, že se zaměstnanec chystá zabít.

1. Když se role zaměstnance stále zmenšuje

Místo zadávání nových úkolů se seznam projektů zaměstnance stále zmenšuje. Pokud jednotlivec dostává nové úkoly i po vyjádření svých obav, je pravděpodobné, že přijde o práci.

2. Neustále získávání kritických recenzí výkonu

Negativní hodnocení není vždy synonymem pro propuštění. Pokud však zaměstnanec dostává od svého šéfa špatnou zpětnou vazbu, mohl by být nakonec propuštěn. V závislosti na tom, jak proběhne první kontrola výkonu, může být dána druhá šance na vylepšení. Pokud však získá řadu kritických hodnocení výkonu, je to známka toho, že by mohl svou pozici ztratit.

3. Získání přiřazených nemožných úkolů

Když zaměstnanec získá své první zaměstnání, je vyškolen a poté má úkoly, které může snadno splnit. Pokud se to však dostane do bodu, kdy dostane zaměstnanec projekty podobné lezení na Mount Everest, je pravděpodobné, že je připraven na neúspěch. Vlastníkům firem někdy chybí odvaha propustit zaměstnance, a tak je připravili na neúspěch. Tímto způsobem získají spolehlivé důkazy o propuštění zaměstnance.

souhrn

Propouštění znamená, že práce zaměstnance je ukončena z důvodů špatného pracovního výkonu nebo neetického chování, jako je krádež vybavení společnosti. Zaměstnavatel však může zaměstnance propustit bez jakéhokoli platného důvodu, pokud jde o svévolné zaměstnance. To znamená, že existují některé varovné signály, které ukazují, že je někdo na pokraji vyhození. Patří mezi ně přijímání negativní zpětné vazby na výkon, předávání úkolů a úkoly s nemožnými projekty.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další zdroje uvedené níže:

  • Peněžní krádež Peněžní krádež Peněžní krádež odkazuje na krádež hotovosti, která již byla za určité období zaznamenána v účetních knihách. Tento podvod je spáchán
  • Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) Klíčové ukazatele výkonu (KPI) jsou metriky používané k pravidelnému sledování a hodnocení výkonnosti organizace směrem k dosažení konkrétních cílů. Používají se také k měření celkového výkonu společnosti
  • Trh práce Trh práce Trh práce je místem, kde se setkává nabídka a poptávka po pracovních místech, přičemž pracovníci nebo pracovní síly poskytují služby, které zaměstnavatelé požadují. Pracovníkem může být kdokoli, kdo si přeje nabídnout své služby za úplatu, zatímco zaměstnavatelem může být jediný subjekt nebo organizace
  • Odstupné Odstupné Odstupné je forma kompenzace, kterou zaměstnanec obdrží, když ho společnost propustí. Jinými slovy, jsou to peníze nebo benefity, které zaměstnavatel platí zaměstnanci, který ztratil práci bez vlastní viny. Často to vyžaduje pracovní právo.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found