Úprava položky deníku - přehled, typy, příklady

Opravný zápis do deníku se obvykle provádí na konci účetního období, aby vykázal výnos nebo náklad v období, ve kterém vznikl. Je výsledkem akruálního účetnictví Akruální účetnictví Ve finančním účetnictví nebo akruálním účetnictví se akruální účetnictví vztahuje na zaznamenávání výnosů, které společnost může vydělat, ale zatím je nesmí přijmout, nebo výdajů a dodržuje zásady párování a vykazování výnosů.

Úprava záznamu deníku

Obecně se úpravy v denících provádějí pro časové rozlišení a odpisy, stejně jako pro odhady. Někdy se také používají k opravě účetních chyb nebo k úpravě odhadů, které byly provedeny dříve.

souhrn

  • Opravný zápis do deníku se obvykle provádí na konci účetního období, aby vykázal výnos nebo náklad v období, ve kterém vznikl.
  • Úprava zápisů v deníku je funkcí akruálního účetnictví v důsledku principů účtování výnosů a párování.
  • Tři nejběžnější typy úprav položek deníku jsou akruální účty, odklady a odhady.

Úprava zápisů do deníku a časového rozlišení

V akruálním účetnictví by měly být výnosy a odpovídající náklady vykazovány ve stejném účetním období podle principu párování. Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů Zásada uznání výnosů určuje proces a načasování, kdy jsou výnosy zaznamenávány a uznány jako položka v účetní závěrce společnosti. Teoreticky existuje několik okamžiků, kdy by společnosti mohly uznat výnosy. také určuje, že výnosy a výdaje musí být zaznamenány v období, kdy skutečně vzniknou.

V praxi však mohou být výnosy získány v jednom období a odpovídající náklady jsou účtovány v jiném období. Peněžní prostředky také nemusí být vyplaceny nebo vydělány ve stejném období, ve kterém vzniknou výdaje nebo příjmy. Za účelem vyrovnání nesouladu mezi hotovostí a transakcemi se vytvářejí účty s časovým rozlišením, které zaznamenávají platby v hotovosti nebo skutečné transakce.

Později se provedou úpravy, aby se zaznamenalo související rozpoznání výnosů a výdajů nebo hotovostní platba. Sada časově rozlišených nebo odložených záznamů deníku s odpovídající opravnou položkou poskytuje úplný obraz transakce a jejího vypořádání v hotovosti.

Podobně jako položka časového rozlišení, položka časového rozlišení se rovněž skládá z účtu výkazu zisku a ztráty, kterým může být výnos nebo náklad, a účtu rozvahy, který může být aktivem nebo závazkem.

V akruálním účetnictví existuje také mnoho nepeněžních položek, u nichž nelze hodnotu přesně určit podle vydělané nebo zaplacené hotovosti a je třeba provést odhady. Položky pro odhady také upravují položky, tj. Znehodnocení dlouhodobého majetku, náklady na odpisy a opravné položky k pochybným účtům Opravné položky k pochybným účtům Opravné položky k pochybným účtům jsou kontem protiúčtu, který je spojen s pohledávkami a slouží odrážet skutečnou hodnotu pohledávek. Částka představuje hodnotu pohledávek, za které společnost neočekává platbu. .

Druhy úpravy záznamů deníku

1. Časové rozlišení

Časově rozlišený výnos je výnos, který byl vydělán (bylo dodáno zboží nebo služby), zatímco hotovost nebyla ani přijata, ani zaznamenána. Typickým příkladem je prodej úvěrů. Výnosy se vykazují prostřednictvím účtu časově rozlišených výnosů a účtu pohledávek. Když je hotovost přijata později, provede se opravný zápis do deníku, aby se zaznamenala platba za účet pohledávky.

Úprava položky deníku - akumulované výnosy

Časově rozlišený náklad je výdaj, který byl vynaložen (spotřebováno zboží nebo služby) před provedením platby v hotovosti. Mezi příklady patří účty za služby, platy a daně, které se obvykle účtují v pozdějším období po jejich vzniku.

Když je hotovost vyplacena, provede se opravná položka, která odstraní splatný účet, který byl dříve zaznamenán spolu s časově rozlišeným výdajem.

Úprava položky deníku - nahromaděné výdaje

2. Odklady

Na rozdíl od časového rozlišení jsou odklady známé také jako zálohy, u nichž se platby v hotovosti provádějí před skutečnou spotřebou nebo prodejem zboží a služeb.

U odloženého výnosu se přijatá hotovost obvykle vykazuje na účtu nezasloužených výnosů, což je závazek, za účelem zaznamenání zboží nebo služeb dlužných zákazníkům. Pokud je zboží nebo služba skutečně dodána později, je výnos vykázán a účet odpovědnosti může být odstraněn.

Úprava položky deníku - odložený výnos

Když jsou výdaje předplaceny, vytvoří se společně s hotovostní platbou účet debetního majetku. Opravná položka se provede, když je zboží nebo služba skutečně spotřebována, což uznává náklady a spotřebu aktiva.

Předplacené pojistné a nájemné jsou dva běžné příklady nákladů příštích období. Pokud je nájemné placeno předem na celý rok, ale je vykázáno na měsíční bázi, budou se každý měsíc provádět opravné položky, aby se vykázala část aktiv předplacených v daném měsíci.

Úprava položky deníku - odložený výdaj

3. Odhady

Pokud nelze přesnou hodnotu položky snadno identifikovat, musí účetní provést odhady, které se také vykazují jako upravující položky deníku. S přihlédnutím k odhadům nepeněžních položek může společnost lépe sledovat své příjmy a výdaje a finanční výkazy mohou přesněji odrážet finanční obraz společnosti.

Například náklady na odpisy Náklady na odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty zařízení, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich použití a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. pro PP&E se odhadují na základě odpisových plánů s předpoklady o životnosti a zbytkové hodnotě. Odpisy jsou obvykle zaúčtovány na konci měsíce.

Náklady na odpisy

Opravná položka k pochybným účtům je rovněž odhadem. Identifikuje část pohledávek, u nichž společnost neočekává, že bude schopna inkasovat. Jedná se o protislužbu Contra Asset Protislužba je majetkový účet, na kterém bude zůstatek účtu buď nulový, nebo kreditní zůstatek. Účet protislužby kompenzuje zůstatek na příslušném účtu aktiv, se kterým je spárován. Běžný aktivový účet má debetní zůstatek, zatímco kontumní aktivní účet má kredit. účet, který snižuje hodnotu pohledávek. Pokud je jisté, že určitou částku nelze inkasovat, je dříve zaznamenaná opravná položka k pochybnému účtu odstraněna a je zaúčtován náklad na nedobytné pohledávky.

Příspěvek na pochybné účty

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Zadání deníku výdajů na špatný dluh Zadání deníku výdajů na špatný dluh Nejprve si určíme, co pojem špatný dluh znamená. Někdy na konci fiskálního období, kdy společnost jde sestavovat účetní závěrku, musí určit, která část jejích pohledávek je inkasovatelná. Část, o které se společnost domnívá, že je nedobytná, se nazývá „náklady na nedobytné pohledávky“. The
  • Odložené výnosy Odložené výnosy Odložené výnosy se generují, když společnost obdrží platbu za zboží a / nebo služby, které dosud nezískala. V akruálním účetnictví jsou výnosy uznány, pouze pokud jsou získány. Pokud zákazník platí za zboží / služby předem, společnost nezaznamenává žádné výnosy ve svém výkazu zisku a ztráty a místo toho zaznamenává a
  • Princip párování Princip párování Princip párování je účetní koncept, který určuje, že společnosti vykazují výdaje současně s výnosy, s nimiž souvisejí. Výnosy a náklady se ve výkazu zisku a ztráty spárují po určitou dobu (např. Rok, čtvrtletí nebo měsíc). Příklad principu shody
  • Příručka k účtům T Příručka k účtům T Účty se používají v účetnictví ke sledování debetů a kreditů a přípravě finančních výkazů. Jedná se o vizuální reprezentaci jednotlivých účtů, která vypadá jako „T“, takže je možné snadno sledovat a vizuálně znázornit všechny sčítání a odčítání (debety a kredity) k účtu. Tato příručka k účtům T vám poskytne příklady, jak fungují a jak je používat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found