Nepeněžní výdaje - na co si dávat pozor v účetní závěrce

Nepeněžní výdaje se objevují ve výkazu zisku a ztráty, protože účetní zásady IB Manuál - účetní zásady Účetní zásady pro analytiky investičního bankovnictví. Při vytváření jakékoli smysluplné finanční analýzy je zásadní pochopení účetních zásad. Analýza fúzí a akvizic vyžaduje znalost účetních konceptů. Stavíme od začátku a snažíme se shrnout a vysvětlit, že účetnictví vyžaduje, aby byly zaznamenány, přestože ve skutečnosti nejsou placeny v hotovosti. Nejběžnějším příkladem nepeněžních výdajů jsou odpisy Odpisy Náklady na odpisy se používají ke snížení hodnoty zařízení, majetku a vybavení tak, aby odpovídalo jejich použití a opotřebení v průběhu času. Odpisy se používají k lepšímu vyjádření nákladů a hodnoty dlouhodobého aktiva, protože souvisí s výnosem, který generuje. , kde jsou náklady na aktivum rozloženy v čase, přestože hotovostní výdaj nastal najednou.

nepeněžní výdaje

Jak fungují bezhotovostní výdaje

Zde je příklad toho, jak dochází k nepeněžním výdajům:

  • 1. července 2017 společnost zakoupí počítač za 2 500 $ v hotovosti. Odhaduje se, že počítač má životnost pět let, takže se na příštích pět let vytvoří roční odpisový náklad ve výši 500 USD.
  • V roce 2017 bude mít společnost náklady na odpisy ve výši 500 USD ve výkazu zisku a ztráty a investici ve výši 2 500 USD ve výkazu peněžních toků.
  • V roce 2018 bude mít společnost ve výkazu zisku a ztráty náklady na odpisy ve výši 500 USD a ve výkazu peněžních toků nebudou zaznamenány žádné investice.
  • To pokračuje až do roku 2022, kdy je odpis z tohoto počítače nyní 0 $, protože je plně odepsán.

Jak vidíte, náklady na odpisy ve výši 500 USD jsou ve skutečnosti nepeněžní položkou a kapitálové náklady se ve výkazu peněžních toků zaznamenají pouze jednou.

Seznam nejběžnějších nepeněžních výdajů

Existuje mnoho typů, na které je třeba dávat pozor, ale nejběžnější příklady zahrnují:

  • Amortizace
  • Amortizace
  • Skladová kompenzace
  • Nerealizované zisky
  • Nerealizované ztráty
  • Odložená daň z příjmů
  • Snížení hodnoty goodwillu Snížení hodnoty goodwillu Snížení hodnoty goodwillu nastane, když hodnota goodwillu v rozvaze společnosti přesáhne testovanou účetní hodnotu, kterou provedli auditoři, což má za následek snížení hodnoty nebo snížení hodnoty. Podle účetních standardů by goodwill měl být veden jako aktivum a každoročně vyhodnocován. Společnosti by měly posoudit, zda došlo ke snížení hodnoty
  • Odpisy majetku Odpis zásob Odpis inventáře je proces, který slouží k zobrazení snížení hodnoty inventáře, když tržní hodnota inventáře poklesne pod jeho účetní hodnotu. S odpisem zásob by se mělo zacházet jako s nákladem, který sníží čistý příjem. Odpis také snižuje vlastní kapitál vlastníka.
  • Rezervy a nepředvídané položky pro budoucí ztráty

Proč je nutné ve finanční analýze upravit nepeněžní poplatky

Při provádění finančního ocenění společnosti analytik obvykle provádí diskontovaný cash flow (DCF) model DCF - bezplatný průvodce. Model DCF je specifický typ finančního modelu používaného k oceňování podniku. Tento model je jednoduše prognózou neúspěšné analýzy volných peněžních toků společnosti založené na jejím volném peněžním toku (FCF). být distribuovány libovolným způsobem. FCF se používá, protože prokazuje skutečnou ekonomickou životaschopnost společnosti.

Vzhledem k tomu, že analytici nemohou v modelu DCF použít čistý příjem, potřebují upravit čistý příjem pro všechny nepeněžní poplatky (a provést další úpravy), aby dospěli k volnému peněžnímu toku.

Níže je uveden příklad toho, jak by analytik provedl výše uvedené úpravy při vytváření finančního modelu.

bezhotovostní poplatky a úpravy

Zdroj: Kurzy finančního finančního modelování.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku o nepeněžních výdajích a poplatcích, které je třeba upravit ve finančním modelování a oceňování. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Jak jsou 3 finanční výkazy propojeny Finanční webinář - Propojte 3 finanční výkazy Tento webový seminář o financích poskytuje živou ukázku toho, jak propojit 3 finanční výkazy v aplikaci Excel. Naučte se vzorce a správný postup propojení
  • Jak být skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Techniky oceňování Metody oceňování Při oceňování společnosti jako podniku se používají tři hlavní metody oceňování: DCF analýza, srovnatelné společnosti a předchozí transakce. Tyto metody oceňování se používají v investičním bankovnictví, kapitálovém výzkumu, soukromém kapitálu, rozvoji společností, fúzích a akvizicích, pákových odkupech a financích

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found