Uhlíkový kredit - definice, typy a obchodování s uhlíkovými kredity

Uhlíkový úvěr je obchodovatelné povolení nebo osvědčení, které držiteli úvěru poskytuje právo vydávat jednu tunu oxidu uhličitého nebo ekvivalent jiného skleníkového plynu - je to v zásadě kompenzace pro výrobce těchto plynů. Hlavním cílem pro vytvoření uhlíkových kreditů je snížení emisí oxidu uhličitého a dalších skleníkových plynů z průmyslových činností PP&E (nemovitosti, provozy a zařízení) PP&E (nemovitosti, provozy a zařízení) je jedním ze základních dlouhodobých aktiv v rozvaze. PP&E je ovlivněna Capexem, Odpisy a Akvizicemi / Dispozicemi dlouhodobého majetku. Tato aktiva hrají klíčovou roli ve finančním plánování a analýze operací společnosti a budoucích výdajů za účelem snížení dopadů globálního oteplování.

Uhlíkový kredit

Uhlíkové kredity jsou tržní mechanismy pro minimalizaci emisí skleníkových plynů. Vlády nebo regulační orgány stanoví limity emisí skleníkových plynů. U některých společností Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a průmyslovém odvětví není okamžité snížení emisí ekonomicky životaschopné. Proto si mohou zakoupit uhlíkové kredity, aby splnily emisní strop. Společnosti, které dosahují uhlíkových kompenzací (snižování emisí skleníkových plynů), jsou obvykle odměňovány dalšími uhlíkovými kredity. Prodej úvěrových přebytků může být použit k dotování budoucích projektů na snižování emisí.

Zavedení těchto úvěrů bylo ratifikováno v Kjótském protokolu. Pařížská dohoda potvrzuje použití uhlíkových kreditů a stanoví opatření pro další usnadnění trhů s uhlíkovými kredity.

Druhy uhlíkových kreditů

Existují dva typy kreditů:

  • Dobrovolné snížení emisí (VER): Uhlíkový offset, který se vyměňuje na volném trhu nebo na dobrovolném trhu za kredity.
  • Certifikované snížení emisí (CER): Emisní jednotky (nebo kredity) vytvořené prostřednictvím regulačního rámce za účelem vyrovnání emisí projektu. Hlavní rozdíl mezi nimi spočívá v tom, že existuje certifikační orgán třetí strany, který reguluje CER na rozdíl od VER.

Druhy uhlíkových kreditů

Obchodní kredity

S uhlíkovými kredity lze obchodovat na soukromém i veřejném trhu. Současná pravidla obchodování umožňují mezinárodní převod kreditů.

Ceny úvěrů jsou primárně určovány úrovněmi nabídky a poptávky Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích se množství dodávaného zboží a požadované množství tohoto zboží navzájem rovná. . Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. na trzích. Kvůli rozdílům v nabídce a poptávce v různých zemích ceny úvěrů kolísají.

Ačkoli jsou uhlíkové kredity pro společnost prospěšné, pro průměrného investora není snadné je začít používat jako investiční nástroje. Certifikované snížení emisí (CER) je jediný produkt, který lze použít jako investici do kreditů. CER však prodávají speciální uhlíkové fondy zřízené velkými finančními institucemi. Uhlíkové fondy poskytují malým investorům příležitost vstoupit na trh.

Existují speciální burzy, které se specializují na obchodování s úvěry, včetně Evropské klimatické burzy, burzy NASDAQ OMX Commodities Europe a Evropské energetické burzy.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Fiskální politika Fiskální politika Fiskální politika se týká rozpočtové politiky vlády, která zahrnuje vládu, která manipuluje s úrovní výdajů a daňových sazeb v ekonomice. Vláda používá tyto dva nástroje ke sledování a ovlivňování ekonomiky. Jedná se o sesterskou strategii měnové politiky.
  • Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách Zákon o dodávkách je základním principem v ekonomii, který tvrdí, že za předpokladu, že vše ostatní bude konstantní, bude mít zvýšení ceny zboží odpovídající přímé zvýšení jeho dodávky. Zákon dodávek popisuje chování výrobce, když cena zboží stoupá nebo klesá.
  • Tržní ekonomika Tržní ekonomika Tržní ekonomika je definována jako systém, kde je produkce zboží a služeb nastavena podle měnících se přání a schopností trhu.
  • Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus Hospodářský cyklus je cyklus fluktuací hrubého domácího produktu (HDP) kolem jeho dlouhodobého přirozeného růstu. Vysvětluje expanzi a pokles ekonomické aktivity, které ekonomika v průběhu času prožívá.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found