Podpůrné vedení - Zjistěte, jak se stát podpůrným vůdcem

Podpůrné vedení je styl vedení. Vlastnosti vedení Vlastnosti vedení se vztahují k osobním kvalitám, které definují efektivní vůdce. Vedení označuje schopnost jednotlivce nebo organizace vést jednotlivce, týmy nebo organizace k plnění cílů a záměrů. Vedení hraje důležitou funkci v managementu, kde manažer nejen deleguje úkoly a přijímá výsledky, ale místo toho podporuje zaměstnance až do dokončení úkolu. Hlavním vzestupem podpůrného vedení je, že ředitel CEO A CEO, zkratka pro Chief Executive Officer, je nejvýše postaveným jednotlivcem ve společnosti nebo organizaci. Generální ředitel je zodpovědný za celkový úspěch organizace a za rozhodování na nejvyšší úrovni. Přečíst popis práce bude se zaměstnancem pracovat, dokud nebude mít dostatečné schopnosti a dovednosti, aby zvládl úkoly s minimálním dohledem v budoucnu.

Podpůrné vedení

Na první pohled

Technologický pokrok není jen to, co dnes mění podnikání. I když věci, jako jsou cloudové služby a analýza dat, mohou být v centru pozornosti, s novou generací zaměstnanců a zaměstnavatelů je spojeno mnoho dalších změn. Současný styl vedení se liší od tradičního stylu vedení přijatého našimi rodiči a prarodiči. Jeden styl vedení, který se mezi vedoucími pracovníky stává běžným, je podpůrné vedení.

Nejlepší způsob, jak vysvětlit podpůrné vedení, je názorný příklad. Předpokládejme, že manažer společnosti A chce do konce fiskálního roku zvýšit produkci na 15%. Fiskální rok (FY) Fiskální rok (FY) je období 12 měsíců nebo 52 týdnů, které vlády a podniky používají pro účetní účely k formulovat výroční finanční zprávy. Fiskální rok (FY) nemusí nutně následovat po kalendářním roce. Může to být období jako 1. října 2009 - 30. září 2010.. Pokud by se řídil tradičním stylem vedení, manažer by prozkoumal, udělal trochu analýzy a pak přišel s aktivitami, které je třeba provést, aby bylo dosaženo cíle. Poté diktoval pokyny svým zaměstnancům a stanovil časový rámec pro dosažení projektu.

Nyní zvažte jinou společnost, řekněme B, kde chce manažer dosáhnout stejného výsledku. K problému však přistupuje velmi odlišně. Nejprve vytvoří tým jednotlivců se správnými dovednostmi pro daný úkol. Dále vysvětluje pokyny, jak dosáhnout cíle. Ale spíše než aby je nechala na úkolu, pracuje s nimi a naslouchá jejich návrhům a doporučením. Poskytuje také potřebné zdroje, dohlíží na ně a opravuje je, když zabloudí.

Hlavní zásady podpůrného vedení

Existuje několik zásad, kterými se řídí podpůrné vedení. Jsou to následující:

1. Dialog se zaměstnanci

Lídr v 21. století musí dosáhnout rovnováhy mezi vedením a vedením tím, že jim bude věnovat stejnou pozornost. Většina společností bohužel klade větší důraz na řízení a zanedbává vedení.

Ideální podpůrná vedoucí nemá za cíl dosáhnout všech cílů sama. Místo toho se považuje za koučku týmu. Jako člen týmu tedy nejen stanoví pravidla a milníky, ale také přijímá veškerá doporučení ke změnám. K takové konstruktivní zpětné vazbě může dojít pouze prostřednictvím dialogu se zaměstnanci. Jednoduše řečeno, podpůrný vůdce je ten, kdo udržuje otevřené komunikační kanály a v případě potřeby přijímá opravy, kritiky a návrhy.

2. Školení

Styl tréninku vedení závisí na přístupu vedoucích ke třem klíčovým prvkům: emoce, školení, Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být světovým finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností a času. Vedoucí podpory dělají mnohem víc, než stanoví pravidla a předpisy. Poslouchají také jakékoli stížnosti svých zaměstnanců a pomáhají jim zvládat stresující události. Je to jeden z aspektů, které odlišují podpůrného vůdce od typického manažera. Obyčejná manažerka by byla obtížná být empatická nebo vykazovat vysokou míru citlivosti vůči svým zaměstnancům. Vedoucí podpory také učí své zaměstnance, jak se vypořádat s vlastními problémy. Proto se nemusí vždy spoléhat na své manažery, kromě případů, kdy nemohou najít jiná řešení.

Způsoby, jak vykonávat podpůrné vedení

1. Podporujte týmovou práci

Jedním z aspektů, které podpůrné vedení zdůrazňuje, je týmová práce. Začněte tím, že vytvoříte tým zkušených jednotlivců, kteří budou schopni provést daný úkol. Dalším krokem, který by vedoucí měl udělat, je oznámit její očekávání. Nepředpokládá, že každý člen týmu ví, co je třeba udělat.

Posledním a nejdůležitějším krokem, který by měl vůdce udělat, je podpora týmové práce. Může toho dosáhnout udržováním otevřených komunikačních kanálů a podporou zpětné vazby, uznáváním úsilí členů týmu a jejich odměňováním. Stanovení jasných cílů hned po pálce je důležité, ale stejně tak i přístup členů týmu v průběhu projektu.

2. Zobrazit závazek

Dalším způsobem, jak mohou jednotlivci podporovat své týmy, je oddanost. Vedoucí by měla být zavázána jak ke členům svého týmu, tak k danému projektu. Pokud vedoucí pobavil pochybnosti o poslání a cílech firmy, nejistota se automaticky projeví v aktivitách členů jejího týmu. Pokud je však vedoucí plně oddaný, budou také oddáni jeho spoluhráči.

3. Zaměření na vztahy

Vedoucí často dělají tu chybu, že zanedbávají vztahy mezi spoluhráči. Jistě, vedoucí by měl být vždy zaměřen na hlavní cíle, ale to neznamená, že neexistuje prostor pro vytváření kvalitních vztahů.

Vztahy mezi samotnými členy týmu a vztahy mezi vůdkyní a jejími spoluhráči hrají zásadní roli. Ve skutečnosti jsou to právě takové vztahy, které často určují, jak účinně jsou cíle splněny. Pokud chcete vysoce odhodlaný tým, který provádí úkoly, buďte tvůrcem vztahů.

Doporučuje se naplánovat ústup na budování týmu, kde se mohou zaměstnanci spojit. Díky pevnějším vztahům mohou členové týmu spolupracovat plynuleji.

4. Špinavé ruce

Jedním z nejjednodušších způsobů, jak vedoucí může vybudovat empatii, je obléknout se do svých spoluhráčů. I když se vyšplhala po žebříčku hierarchie, je zásadní, aby si při spolupráci se svými kolegy připomínala rutinní činnosti. Díky získávání zkušeností z těžkostí, s nimiž se spoluhráči pravděpodobně setkají, má lepší pozici v poskytování proveditelných řešení. Vedoucí mohou navíc objevit nové způsoby, jak zlepšit práci svých spoluhráčů.

Použitelnost podpůrného vedení

Jakkoli zní podpůrné vedení, nelze jej použít v jakémkoli obchodním prostředí. Podpůrné vedení je nejvhodnější pro společnosti, které přijmou jednotnou organizační strukturu, která povzbuzuje zaměstnance, aby byli kreativní při řízení projektů. Pro byrokratickou společnost, která zahrnuje přímé činnosti, však nemusí být nejvhodnější podpůrný styl vedení. Ve skutečnosti to může skončit plýtváním času a zdrojů zaměstnavatele i zaměstnanců.

Závěrečný verdikt

Kdykoli je zmíněn termín vedení, podpora není jednou z vlastností, které mě okamžitě napadnou. Rychle se však stává běžným stylem vedení. V ideálním případě by podpůrní vedoucí neměli přidělovat pouze úkoly. Ukazují také autentičnost a skutečný zájem o ty, se kterými pracují.

Podpůrné vedení zahrnuje budování důvěry, inspirace a pomoc kolegům překonávat výzvy, s nimiž se setkávají. Vedoucí, kteří chtějí více podporovat své týmy, by se měli snažit povzbudit týmovou práci, věnovat pozornost vztahům členů a také ukázat odhodlání.

Podporující vedení však nelze použít u každé organizace. V některých nastaveních bude fungovat dobře, v jiných však nebude. Přesněji řečeno, podpůrné vedení je vhodné pro ploché organizace.

Související čtení

Děkujeme za přečtení finančního průvodce podpůrným vedením. Finance je globálním poskytovatelem kurzů finančního modelování a kariérního postupu pro finanční profesionály. Chcete-li se dozvědět více a rozšířit svou kariéru, prozkoumejte další relevantní zdroje níže.

  • Adaptivní vedení Adaptivní vedení Adaptivní vedení Model vedení, který představili Ronald Heifetz a Marty Linsky. Heifetz to definuje jako akt mobilizace skupiny jednotlivců, aby zvládli náročné výzvy a nakonec se vynořili vítězně. Vnímání lidí vůdcovstvím se dnes velmi liší od několika minulých
  • Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců Morálka zaměstnanců je definována jako celková spokojenost, výhled a pocit pohody, které zaměstnanec na pracovišti má. Jinými slovy, odkazuje na to, jak spokojení zaměstnanci cítí své pracovní prostředí. Morálka zaměstnanců je pro mnoho podniků důležitá díky přímému účinku na
  • Teorie vedení Teorie vedení Teorie vedení jsou myšlenkové směry, které vysvětlují, jak a proč se někteří jednotlivci stávají vůdci. Teorie zdůrazňují rysy a chování, které si jednotlivci mohou osvojit pro posílení svých vůdčích schopností.
  • Vedení příkladem Vedení příkladem Vedení je proces, ve kterém jedinec ovlivňuje chování a postoje ostatních lidí. Jít příkladem pomáhá ostatním lidem vidět, co leží

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found