Newyorská burza (NYSE) - přehled, historie, obchodování

Newyorská burza cenných papírů (NYSE) je největší burzou cenných papírů na světě a hostí 82% S&P 500, stejně jako 70 největších korporací na světě. Jedná se o veřejně obchodovanou společnost, která poskytuje platformu pro nákup a prodej více než devíti milionů korporátních akcií a cenných papírů denně.

Newyorská burza

Historie newyorské burzy

V roce 1792 byl NYSE založen na 68 Wall Street Wall Street Wall Street zabírá osm bloků na Manhattanu v New Yorku. Vede z východu na západ od Broadwaye po South Street, v samém srdci finanční čtvrti. Wall Street představuje srdce kapitalismu a je domovem newyorské burzy cenných papírů (NYSE), mnoha bank, dalších finančních institucí a korporací. kde 24 makléřů a obchodníků nastínilo pravidla pro obchodování s cennými papíry v dohodě Buttonwood. Organizace byla původně pojmenována New York Stock & Exchange Board. To se stalo New York Stock Exchange v roce 1863. V té době se NYSE účastnili pouze obchodníci mužského pohlaví. Teprve v roce 1967 bylo povoleno účastnit se obchodování obchodnice jménem Muriel Siebert.

V roce 1971 se NYSE stala neziskovou korporací. Korporace je právnická osoba vytvořená jednotlivci, akcionáři nebo akcionáři za účelem zisku. Korporace mohou uzavírat smlouvy, žalovat a být žalovány, vlastnit majetek, poukazovat federální a státní daně a půjčovat si peníze od finančních institucí. a v roce 2006 veřejně obchodovatelná společnost. To bylo také během této doby, kdy obchodníci a veřejnost začali používat elektronický systém k obchodování s akciemi. V roce 2007 se NYSE spojila s Euronextem a v roce 2008 NYSE získala americkou burzu. Mezikontinentální burza později koupila NYSE za 8,2 miliardy dolarů.

Obchodování na NYSE

Všechny obchody na newyorské burze cenných papírů se řídí průběžným aukčním formátem. Zprostředkovatelé obchodují s akciemi jako kupující a prodávající draží cenné papíry Veřejné cenné papíry Veřejné cenné papíry nebo obchodovatelné cenné papíry jsou investice, které jsou otevřeně nebo snadno obchodovatelné na trhu. Cenné papíry jsou buď kapitálové, nebo dluhové. za nejlepší cenu. Ačkoli je známá svou obchodní úrovní, většina transakcí s akciemi se nyní provádí elektronicky, přičemž počítače se shodují s kupujícími a prodávajícími.

Navzdory většině transakcí, které nyní probíhají prostřednictvím elektronických platforem, je NYSE stále hybridním trhem. To umožňuje obchodníkům s cennými papíry odesílat pokyny buď prostřednictvím elektronické platformy, nebo na obchodní podlaží, kde jsou objednávky prováděny makléři podlahy.

Otevírání a zavírání zvonů

NYSE původně používal kladívkem k signalizaci začátku a konce obchodování, ale v roce 1870 přešel na čínský gong. Když se přesunul na své současné místo, byl gong nahrazen mosazným zvonem. Úvodní zvonění zvoní v 9:30 východního času, zatímco závěrečný zvon je slyšet ve 16:00.

Otvírací a zavírací zvony, které jsou významnou součástí značky burzy, se také používají k označení finanční události nebo k oslavě významné události v New Yorku. Je mi ctí být pozván zazvonit na NYSE. Zatímco mnoho lidí, kteří jsou vyzváni, aby zazvonili na zvonek, jsou obchodními manažery, existuje také mnoho celebrit, kteří zazvonili na zvonek. Výsada byla také udělena policejním a hasičským sborům v New Yorku, kteří odpověděli na povinnost během útoků z 11. září.

Newyorská burza je nejrušnějším a nejdůležitějším finančním trhem na světě. S jeho akciemi obchodují investoři po celém světě.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finanční vysvětlení newyorské burzy. Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Jak číst burzovní grafy Jak číst burzovní grafy Pokud se chystáte aktivně obchodovat s akciemi jako investor na akciovém trhu, musíte vědět, jak číst akciové grafy. Dokonce i obchodníci, kteří primárně používají základní analýzu k výběru akcií, do kterých investují, stále často používají technickou analýzu pohybu cen akcií k určení konkrétního nákupu a prodeje, mapování akcií
  • Investice: Průvodce pro začátečníky Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance's Investing for Beginners vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Druhy trhů - Dealers, Brokers, Burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found