Mock Interview Guide - Jak se připravit na Mock Interviews

Falešný pohovor odráží skutečný pracovní pohovor. Dává vám příležitost vědět, co máte říkat a dělat během pohovoru, a získat zpětnou vazbu. Ať už je to tváří v tvář, online nebo prostřednictvím webové kamery, falešný rozhovor je užitečný při kontrole vašich odpovědí na běžné otázky při pohovoru a při hodnocení dalších faktorů, jako je vaše oblečení, manýry 7 věcí, které byste neměli dělat v rozhovoru, když Když se znovu ucházíte o práci, můžete si myslet, že náboráři hodnotí pouze vaše vzdělání, pracovní zkušenosti a dovednosti. To může být pravda, ale jen pro počáteční fázi. Pokud jde o pracovní pohovory, musíte se prezentovat jako profesionál, který prokáže správné chování. a řeč těla. Jak se říká, „praxe je dokonalá“. Předstíraný rozhovor ukáže vaše silné a slabé stránky a posílí vaše sebevědomí.

Mock Interview Guide

Jak se připravit na falešný rozhovor

Předstíraný pohovor je praktický pohovor, ale musíte jej brát vážně, stejně jako byste to byl skutečný pracovní pohovor. Zvažte falešný rozhovor jako generálku. Při falešném rozhovoru mějte na paměti následující:

  • Vyberte si správného falešného tazatele. Je snadné se zeptat přítele nebo člena rodiny, ale pokud chcete získat objektivní a upřímnou zpětnou vazbu, možná budete chtít požádat někoho, kdo má zkušenosti s pohovorem s uchazeči o zaměstnání. Můžete si také vybrat profesionála Profesionála Termín profesionál označuje každého, kdo si vydělává na živobytí vykonáváním činnosti, která vyžaduje určitou úroveň vzdělání, dovedností nebo školení. kdo pracuje ve vašem oboru.
  • Zvolte profesionální nastavení. Potřebujete místo, které simuluje prostředí kanceláře.
  • Buď brzo. Dorazte o 15-30 minut dříve.
  • Přineste si potřebné věci. Nezapomeňte si přinést svůj životopis Nejlepší písmo pro životopis Jako zásadní vizuální stránka životopisu může vybrané písmo hrát důležitou roli při získávání tolik vyhledávané práce jednotlivce. Nejlepší písmo pro životopis je čitelné a příjemné pro čtenáře. Zjistěte, proč jsou Times New Roman, Arial, Calibri, nejlepší písma k použití a další dokumenty, které budete potřebovat. Přineste si také poznámkový blok, abyste si mohli dělat poznámky ze zpětné vazby od falešného tazatele.
  • Oblékněte se chytře a ostře. Noste stejný druh oblečení, jaký očekáváte při skutečném pohovoru.
  • Připravte si odpovědi na běžné otázky z pohovoru, ale nezapamatujte si je. Chcete se vyhnout tomu, abyste zněli jako robot s konzervovanými odpověďmi. Mějte na paměti, že pohovor neuskutečňujete, ale chcete se zapojit do konverzace, abyste zjistili, zda jste pro danou práci vhodní.

Běžné otázky týkající se rozhovorů

Možná nevíte přesné otázky, které vám tazatel položí, ale může být užitečné připravit odpovědi na často kladené otázky. Otázky se liší v závislosti na úrovni zaměstnání a odvětví, ve kterém se nacházíte, ale pomůže vám procvičit si odpovědi na následující otázky při falešném pohovoru:

1. „Řekni mi něco o sobě“

Neznamená to, že tazatel chce znát váš životní příběh. Toto je vaše příležitost vysvětlit, jak vaše vzdělání, znalosti a dovednosti Mezilidské dovednosti Mezilidské dovednosti jsou dovednosti potřebné k efektivní komunikaci, interakci a práci s jednotlivci a skupinami. Lidé s dobrými mezilidskými dovednostmi jsou silnými verbálními i neverbálními komunikátory a jsou často považováni za „dobré s lidmi“. vyhovovat práci, o kterou se ucházíte.

2. "Jaké jsou vaše silné a slabé stránky?"

Pokud jde o vaše silné vlastnosti, zaměřte se na své dovednosti nebo úspěchy, které odpovídají tomu, co je v práci potřeba. Když uvádíte své slabé vlastnosti, nezapomeňte se podělit o to, co jste udělali pro jejich zlepšení.

3. "Kde se vidíš za pět let?" nebo "Jaké jsou vaše kariérní cíle?"

Může být lákavé říci, že se snažíte vyšplhat po podnikovém žebříčku a stát se senior manažerem za pět let, ale přitažlivější odpovědí by byly dovednosti, které chcete v tomto časovém rámci rozvíjet nebo dále zlepšovat.

4. „Proč chcete být součástí naší společnosti?“

To je místo, kde přichází váš výzkum o organizaci. Před pohovorem se o společnosti dozvíte něco více. Naučte se jeho poslání a kulturu. Chcete-li odpovědět na otázku, vysvětlete, jak jsou vaše znalosti a dovednosti vhodné pro to, co hledají. Můžete také říci něco o svých profesních aspiracích a sdílet, jak můžete přispět k dosažení cílů společnosti.

5. "Máte na mě otázky?" nebo "Jaké otázky pro mě máte?"

Toto je vaše příležitost klást dobře prozkoumané otázky, nejen abyste věděli více o společnosti, ale také ukázat tazateli, že jste si udělali svůj domácí úkol a že vás práce skutečně zajímá.

souhrn

Předstíraný pohovor je skvělý způsob, jak si nacvičit skutečný pracovní pohovor. Poskytne vám představu o tom, co musíte udělat, a nastaví vaše očekávání. Cvičte tak, abyste viděli oblasti, ve kterých se můžete zlepšovat. Než dorazí skutečný pracovní pohovor, jste dobře připraveni.

Další zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli falešného průvodce pohovorem s Finance. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Průvodce po 10 nejlepších dotazech k pohovoru Průvodce po 10 nejlepších dotazech k pohovoru Pokud jde o zodpovězení běžných dotazů na pohovory, je pro kandidáty příprava. Tato příručka k 10 nejdůležitějším otázkám při pohovoru vám pomůže připravit se na pohovor tím, že vás umístí na místo tazatele (vedoucího náboru) a pomůže vám vytvořit skvělé odpovědi!
  • Icebreaker Interview Questions Icebreaker Interview Questions Interviews can be trapné, zejména pokud jde o část zahájení pohovoru mimo kladení základních otázek, které již byly s největší pravděpodobností položeny a zodpovězeny ve formuláři žádosti. Znalost nejlepších otázek na rozhovor, které se ptají na ledoborec, umožňuje dotazovanému stát se pohodlnějším, a proto se může svobodněji kreativně a efektivně vyjádřit
  • Otázky k dotazování tazatele Otázky k dotazování tazatele V rozhovoru je důležité umět klást tazateli kromě dobrých odpovědí i dobré otázky. Tazatel se obvykle na konci pohovoru zeptá kandidáta, pokud má na ně nějaké otázky. Tato příručka se bude zabývat příklady dobrých otázek, na které se tazatele můžete zeptat
  • Děkujeme vám po rozhovoru s e-mailem Děkujeme vám po rozhovoru s e-mailem I když to není „povinné“, důrazně se doporučuje poslat vám e-mail s poděkováním po rozhovoru, abyste posílili svůj zájem o příležitost, zdůraznili své silné stránky a navázali na cokoli z pohovoru. Doporučujeme poslat e-mail do několika hodin od pohovoru, protože náboroví manažeři často rozhodují velmi rychle

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found