Šablona provozního rozpočtu - Stáhněte si šablonu aplikace Excel zdarma

Tento provozní rozpočet Provozní rozpočet Provozní rozpočet se skládá z výnosů a výdajů za určité časové období, obvykle za čtvrtletí nebo rok, které společnost používá k plánování svých operací. Stáhněte si bezplatnou šablonu aplikace Excel. Šablona měsíčního rozpočtu má sloupec pro každý měsíc a součty, které představují šablonu ročních čísel za celý rok, vám pomohou připravit měsíční a roční výnosy, náklady a rozpočet výdajů.

Níže je snímek obrazovky šablony provozního rozpočtu:

Screenshot šablony provozního rozpočtu

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře nebo klikněte na tento odkaz a stáhněte si bezplatnou šablonu rozpočtu hned teď!

Provozní rozpočet se skládá ze všech výnosů Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost přijala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. a výdaje za určité časové období (obvykle čtvrtletí nebo rok), které společnost, vláda nebo organizace používá k plánování svých operací. Provoz je připraven před účetním obdobím jako cíl nebo plán, který by měl podnik dosáhnout.

Složky provozního rozpočtu

Níže jsou uvedeny hlavní složky provozního rozpočtu. Každé podnikání je jedinečné a každé odvětví má své nuance, ale tyto položky jsou dostatečně obecné, aby se daly použít ve většině průmyslových odvětví.

# 1 Příjmy

Výnosy se obvykle dělí na ovladače a komponenty. Je možné předpovídat výnosy meziročně meziročně (meziročně). Meziroční zkratka znamená meziročně a je typem finanční analýzy používané pro srovnání dat časových řad. Užitečné pro měření růstu, detekci základů trendů, ale obvykle je zapotřebí více podrobností rozložením výnosů na jeho základní součásti.

# 2 Variabilní náklady

Po výnosu, variabilní náklady Variabilní náklady Variabilní náklady jsou náklady, které se mění v poměru k objemu zboží nebo služeb, které podnik produkuje. Jinými slovy, jedná se o náklady, které se obvykle liší. Tyto náklady se nazývají „variabilní“, protože závisí na výnosech a často se počítají jako procento z prodeje.

# 3 Fixní náklady

Po odečtení variabilních nákladů jsou obvykle další fixní náklady. Tyto výdaje se příliš nemění se změnami příjmů a jsou většinou konstantní, alespoň v časovém rámci provozního rozpočtu.

# 4 Nepeněžní výdaje

Provozní rozpočet často zahrnuje nepeněžní výdaje Nepeněžní výdaje Nepeněžní výdaje se objevují ve výkazu zisku a ztráty, protože účetní zásady vyžadují, aby byly zaúčtovány, přestože za ně ve skutečnosti není platba v hotovosti. , například odpisy Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. a amortizace Amortizace Amortizace označuje úkon splácení dluhu prostřednictvím plánovaných, předem určených menších plateb. Téměř ve všech oblastech, kde je termín amortizace použitelný, jsou tyto platby prováděny ve formě jistiny a úroků. Termín také úzce souvisí s konceptem amortizace. .

5 Neprovozní výdaje

Neprovozní náklady jsou ty, které klesnou pod zisk před úroky a daněmi (průvodce EBIT EBIT EBIT znamená zisk před úroky a daněmi a je jedním z posledních mezisoučtů ve výkazu zisku a ztráty před čistým ziskem. EBIT se také někdy označuje jako provozní příjem a nazývá se to proto, že se zjistí odečtením všech provozních nákladů (výrobních a nevýrobních) od výnosů z prodeje.) nebo Provozní výnosy Provozní výnosy Provozní výnosy, označované také jako provozní zisk nebo Zisk před úroky a daněmi (EBIT), jsou výše zbývajícího příjmu po odečtení provozních přímých a nepřímých nákladů. Úrokové náklady, úrokové výnosy a další neprovozní zdroje výnosů se při výpočtu provozního výnosu nezohledňují.

# 6 Kapitálové náklady v provozním rozpočtu

Kapitálové náklady Jak vypočítat CapEx - vzorec Tato příručka ukazuje, jak vypočítat CapEx odvozením vzorce CapEx z výkazu zisku a ztráty a rozvahy pro finanční modelování a analýzu. jsou obvykle vyloučeny z provozního rozpočtu. Termín provozní odkazuje na výkaz operací (výkaz zisku a ztráty), který nezahrnuje kapitálové výdaje.

Více šablon zdarma

Chcete-li získat další zdroje, podívejte se do Knihovny obchodních šablon Finance a stáhněte si mnoho bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci PowerPoint a dokumenty Word.

  • Šablona modelu DCF zdarma
  • Šablona modelu 3 prohlášení zdarma
  • Pitch Deck šablony
  • Oblíbené šablony

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found