Rekapitalizace - Porozumění fungování rekapitalizace

Rekapitalizace je typ podnikové restrukturalizace, jejímž cílem je změnit kapitálovou strukturu společnosti. Společnosti obvykle provádějí rekapitalizaci, aby vytvořily kapitálovou strukturu. Kapitálová struktura Kapitálová struktura se týká množství dluhu a / nebo vlastního kapitálu zaměstnaných firmou k financování jejích operací a financování jejích aktiv. Stabilnější nebo optimální kapitálová struktura firmy. Rekapitalizace v zásadě zahrnuje výměnu jednoho typu financování za jiný - dluh za kapitál nebo kapitál za dluh. Jedním z příkladů je, když společnost emituje dluh Náklady na dluh Náklady na dluh jsou návratnost, kterou společnost poskytuje svým dlužníkům a věřitelům. Náklady na dluh se používají při výpočtech WACC pro analýzu ocenění. zpětně odkoupit jeho akcie.

Využití rekapitalizace

V rámci rekapitalizace využívající pákový efekt společnost nahradí část vlastního kapitálu dalším dluhem, a tím změní svou kapitálovou strukturu. Jednou z forem rekapitalizace využívající pákový efekt může být společnost vydávající dluhopisy za účelem získávání peněz.

Společnost se může uchýlit k rekapitalizaci s využitím pákového efektu, pokud cena její akcie poklesne. V tomto případě může společnost vydat dluhové cenné papíry, aby mohla financovat zpětný odkup jejích zbývajících akcií na trhu. Snížením počtu nesplacených akcií Vážený průměr akcií Nesplacených vážených průměrů akcií odkazuje na počet akcií společnosti vypočítaný po úpravě o změny základního kapitálu během vykazovaného období. Počet vážených průměrných akcií v oběhu se používá při výpočtu metrik, jako je zisk na akcii (EPS) v účetní závěrce společnosti, společnost očekává zvýšení ceny za akcii.

Rekapitalizace

Pákový výkup

Pákový odkup je typ rekapitalizace využívající pákový efekt, který je iniciován externí stranou. Při odkupu pomocí pákového efektu je společnost zakoupena externí stranou s využitím významného množství dluhu ke krytí nákladů na pořízení a peněžní toky společnosti jsou použity jako zajištění k zajištění a splacení dluhových závazků.

Během odkupu pomocí pákového efektu je rozvaha nabývající společnosti načtena dalším dluhem použitým na nákup cílové společnosti. Následně se kapitálová struktura cílové společnosti změní, protože při tomto typu odkupu významně roste poměr dluhu k vlastnímu kapitálu.

Rekapitalizace kapitálu

Při rekapitalizaci akcií společnost vydává nové akcie akcií, aby získala peníze, které budou použity k odkupu dluhových cenných papírů. Tento krok může být přínosem pro společnosti, které mají vysoký poměr dluhu k vlastnímu kapitálu. Vysoký poměr dluhu k vlastnímu kapitálu přináší společnosti další zátěž, protože musí platit úroky ze svých dluhových cenných papírů. Vyšší úroveň dluhu také zvyšuje úroveň rizika společnosti, což ji činí pro investory méně atraktivní. Společnost se proto může snažit snížit své dluhové břemeno vydáním nových akciových akcií a použitím získaných peněz na splacení části svého současného dluhu.

Znárodnění

Znárodnění je speciální typ rekapitalizace akcií, když vláda, kde má společnost sídlo, nakoupí dostatečný počet akcií společnosti, aby získala kontrolní podíl.

Vláda může pomocí znárodnění zachránit společnost, která je považována za cennou pro hospodářství země, před bankrotem. Dalším důvodem znárodnění je zabavení nelegálně nabytého majetku společnosti. Vlády však někdy používají znárodnění pouze za účelem převzetí majetku velké, velmi ziskové soukromé společnosti - obvykle zahraniční společnosti, která má v zemi významné obchodní operace.

Zůstatek dluhu a vlastního kapitálu

Důvody rekapitalizace

Existuje několik hlavních důvodů, které motivují společnosti k rekapitalizaci:

1. Cena akcií dramaticky klesá

Podstatný pokles ceny akcií je jedním z důvodů, proč vedení společnosti uvažuje o rekapitalizaci. Podle tohoto scénáře je hlavním cílem zabránit dalšímu poklesu ceny akcií. Společnost vydá dluh, aby odkoupila své akcie, a síly poptávky a poptávky, snad, zvýší cenu akcií nahoru.

2. Snižte finanční zátěž

Přebytek dluhu nad vlastním kapitálem může mít za následek vysoké splátky úroků pro společnost a nakonec ji značně finančně zatížit. V tomto případě je cílem společnosti změnit kapitálovou strukturu vydáním nového vlastního kapitálu a odkoupením části jejího dluhu. Společnost se tak zbaví některých splátek úroků, sníží vystavení riziku a zlepší své celkové finanční zdraví.

3. Zabraňte nepřátelskému převzetí moci

Rekapitalizaci lze použít jako strategii, která zabrání nepřátelskému převzetí jinou společností. Vedení cílové společnosti může vydat další dluh, aby společnost byla méně atraktivní pro potenciální nabyvatele.

4. Reorganizace během bankrotu

Společnosti čelící hrozbě bankrotu Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splácet své nesplacené dluhy věřitelům. nebo společnosti, které již podaly návrh na konkurz, mohou rekapitalizaci využít jako součást své reorganizační strategie. Úspěšná rekapitalizace je klíčovým faktorem pro společnost v úpadku, aby přežila proces bankrotu. Změny v kapitálové struktuře by měly uspokojit všechny strany zapojené do procesu, včetně konkurzního soudu, věřitelů a investorů. Pokud bude úspěšná, společnost přijme novou kapitálovou strukturu, která jí může pomoci pokračovat v operacích a vyhnout se likvidaci.

Další zdroje

Finance nabízí kompletní kurzy finanční analýzy a modelování spolu se stovkami článků zdarma, které vám pomohou lépe porozumět všem aspektům podnikového financování a správy peněz.

  • Proces zvyšování kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se v dnešním odvětví děje. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování.
  • Akciový kapitálový trh Akciový kapitálový trh (ECM) Trh akciového kapitálu je podmnožinou kapitálového trhu, kde finanční instituce a společnosti interagují s obchodováním s finančními nástroji
  • Poměr dluhu k vlastnímu kapitálu Finance Články Finance Finance jsou koncipovány jako návody pro samostudium, které vám pomohou naučit se důležité finanční koncepty online vlastním tempem. Procházejte stovky článků!
  • WACC Formula WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují její smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found