Banky ve Vietnamu - přehled, průvodce po nejlepších bankách ve Vietnamu

Státní banka Vietnamu slouží jako centrální banka země. Centrální banka země, která byla založena v roce 1961, dohlíží na všechny úvěrové instituce a banky ve Vietnamu, aby zajistila jejich soulad s domácími měnovými zákony a politikami.

Mezi hlavní funkce Státní banky Vietnamu patří:

  • Regulace vydávání bankovek
  • Udržování měnových rezerv
  • Zajištění měnové stability
  • Správa měnového a úvěrového systému ve Vietnamu
  • Formulování, provádění a monitorování měnové politiky; předepisování širokých parametrů pro bankovní operace
  • Řízení oběhu bankovek a mincí
  • Správa deviz
  • Působí jako banka bankéře

Banky ve Vietnamu

Podle agentury Moody’s je výhled vietnamského bankovního systému pozitivní, a to kvůli silným ekonomickým vyhlídkám země a pozitivnímu výhledu pro většinu hodnocených bank ve Vietnamu.

Pro každého, kdo uvažuje o bankovní kariéře ve Vietnamu, je tento seznam nejlepších bank ve Vietnamu užitečným průvodcem, kde začít. Další informace najdete v našem seznamu finančních institucí. Seznam společností hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili.

Nejlepší banky ve Vietnamu jsou:

VietinBank

Společnost VietinBank, založená v roce 1988, poskytuje produkty a služby komerčního bankovnictví jednotlivcům a firemním zákazníkům v zemi. Banka spravuje 157 poboček, jedno obchodní finanční středisko, pět středisek správy hotovosti, tři správní jednotky, dvě místní zastupitelské kanceláře a zámořskou zastupitelskou kancelář v Myanmaru. Společnost má centrálu v Hanoji a zaměstnává 22 000 osob.

Příjmy: 53 bilionů VND (2016)

Čistý příjem: 6,86 bilionu VND (2016)

Celková aktiva: 948,7 bilionu VND (2016)

Agribank

Společnost Agribank, která byla založena v roce 1988, je státní bankou a jednou z největších bank ve Vietnamu. Specializovaná banka provozuje síť 2 300 poboček, 2 500 bankomatů a několik transakčních kanceláří ve Vietnamu a zastoupení v Kambodžském království. Nabízí 200 produktů a služeb a obsluhuje 12 milionů zákazníků. S přibližně 40 000 zaměstnanci má sídlo v Hanoji.

Výnos: -

Čistý příjem: 5 bilionů VND (2017)

Celková aktiva: 1 200 bilionů VND (2017)

Vietcombank

Vietcombank zahájila svoji činnost v roce 2002. Je to akciová komerční banka zabývající se zahraničním obchodem. Banka se sídlem v Hanoji zaměstnává přibližně 15 000 zaměstnanců a spravuje 101 poboček a 395 transakčních kanceláří rozmístěných po celé zemi.

Tržby: 46,16 bilionu VND (2017)

Čistý příjem: 9,11 bilionu VND (2017)

Celková aktiva: 1 035 bilionů VND (2017)

Banka pro investice a rozvoj Vietnamu (BIDV)

Banka pro investice a rozvoj Vietnamu (BIDV) se sídlem v Hanoji byla založena v roce 1999. Banka dohlíží na 191 místních poboček, pobočku v Myanmaru a 815 transakčních kanceláří a zaměstnává přibližně 25 000 zaměstnanců.

Tržby: 30,43 bilionu VND (2017)

Čistý příjem: 6,3 bilionu VND (2017)

Celková aktiva: 1 006 bilionů VND (2017)

Vojenská banka

Vojenská banka se sídlem v Hanoji, založená v roce 1994, poskytuje osobní a podnikové bankovní služby organizacím a jednotlivcům ve Vietnamu. S přibližně 10 600 zaměstnanci banka provozuje síť 91 poboček, 176 transakčních kanceláří a zastoupení.

Tržby: 9,86 bilionu VND (2016)

Čistý příjem: 2,88 bilionu VND (2016)

Celková aktiva: 256,26 bilionu VND (2016)

SHB

Saigon-Hanoi Commercial Joint Stock Bank (SHB) se sídlem v Ho Či Minově městě je jednou z největších soukromých bank ve Vietnamu. Banka nabízí vklady, půjčky a zálohy, služby směnárenských transakcí, služby mezinárodního obchodu a diskontování obchodních cenných papírů, obligací a dalších cenných služeb.

Společnost SHB, která byla založena v roce 1993, zaměstnává 6 351 zaměstnanců. Dohlíží na 53 poboček a 232 transakčních kanceláří ve Vietnamu, čtyři pobočky v Kambodži a jednu pobočku v Laosu.

Příjmy: 4,75 bilionu VND (2016)

Čistý příjem: 913 miliard VND (2016)

Celková aktiva: 233,33 bilionu VND (2016)

Techcombank

Společnost Techcombank, která byla založena v roce 1993, poskytuje osobní a podnikové bankovní služby ve Vietnamu. Kromě toho také nabízí služby investičního bankovnictví zahrnující obchodování s maržemi, investiční průzkum, úschovu cenných papírů a akční služby v oblasti cenných papírů; Poradenské služby v oblasti podnikových financí a osobních investic; a prioritní bankovní služby.

Banka spravuje dvě zastupitelské kanceláře a 312 transakčních kanceláří. S přibližně 8 800 zaměstnanci má ústředí v Hanoji.

Tržby: 15,74 bilionu VND (2016)

Čistý příjem: 3,149 bilionu VND (2016)

Celková aktiva: 235,36 bilionu VND (2016)

Saigonská komerční banka (SCB)

Saigon Commercial Bank se sídlem v Ho Či Minově městě poskytuje osobní a podnikové bankovní služby ve Vietnamu. Banka byla založena v roce 2012 a podílí se na významných finančních aktivitách, jako je mobilizace vkladů od fyzických a právnických osob, poskytování půjček a platebních účtů, mezinárodní platby a obchodování s cizí měnou a zlatem.

Příjmy: 26,64 bilionu VND (2017)

Čistý příjem: 124 miliard VND (2017)

Celková aktiva: 444,03 bilionu VND (2017)

Námořní banka

Vietnam Maritime Commercial Joint Stock Bank (Maritime Bank) byla založena v roce 1991. Mezi hlavní činnosti banky patří poskytování domácích a mezinárodních platebních služeb, poskytování půjček jednotlivým zákazníkům a nabídka krátkodobých vkladových certifikátů a platebních vkladů, jakož i elektronické bankovnictví služby. Se sídlem v Hanoji, v současné době provozuje 230 poboček v zemi.

Tržby: 15,55 bilionu VND (2016)

Čistý příjem: 2,88 bilionu VND (2016)

Celková aktiva: 256,26 bilionu VND (2016)

VP banka

Společnost VP Bank, která byla založena v roce 1993, poskytuje organizacím a jednotlivcům ve Vietnamu různé bankovní finanční produkty a služby. Banka se podílí na mobilizaci krátkodobého, střednědobého a dlouhodobého kapitálu; poskytování krátkodobých, střednědobých a dlouhodobých půjček; obchodování s cizími měnami; a diskontování obchodních papírů a obligací. Provozuje 51 poboček a 163 transakčních kanceláří.

Tržby: 34,13 bilionu VND (2017)

Čistý příjem: 6,44 bilionu VND (2017)

Celková aktiva: 277,75 bilionu VND (2017)

Kariéra v investičním bankovnictví

Chcete-li proniknout do investičního bankovnictví, Jobs Projděte si popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, treasury, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších finančních oblastech. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších, na které je třeba se zaměřit na několik důležitých věcí. Patří mezi ně vytváření sítí, obnovení životopisu investičního bankovnictví. Naučte se, jak napsat životopis investičního bankovnictví (analytik nebo spolupracovník) s bezplatným průvodcem a šablonou pro obnovení financí. Životopis IB je jedinečný. Je důležité přizpůsobit svůj životopis průmyslovému standardu, abyste se vyhnuli okamžitému smazání, zkušenostem a dovednostem v oblasti finančního modelování. Schopnosti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví. Chcete-li se dozvědět více, prozkoumejte naši interaktivní kariérní mapu…. Pokud jde o bankovní kariéru, s našimi kurzy finančního modelování budete mít výraznou výhodu nad konkurencí.

Dodatečné zdroje

Toto byl průvodce po nejlepších bankách ve Vietnamu. Pro každého, kdo hledá kariéru v bankovnictví, je tento seznam skvělým místem pro zahájení vytváření sítí. Přečtěte si také tyto další zdroje:

  • Nejlepší banky v Hongkongu Nejlepší banky v Hongkongu Toto je průvodce po 10 nejlepších bankách v Hongkongu. Hongkongský bankovní systém je tříúrovňový systém skládající se z licencovaných bank, bank s omezenou licencí a bank přijímajících vklady. Seznamte se s top 10 bankami v Hongkongu, včetně HSBC, Bank of China, Hang Seng Bank, Bank of East Asia, ICBC,
  • Top 100 investičních bank Společnosti Seznamy hlavních hráčů v oblasti podnikových financí. Máme seznamy nejdůležitějších společností poskytujících finanční služby, bank, institucí, účetních firem a korporací v tomto odvětví. Projděte si tyto příručky, připravte se na kariéru ve finančních službách a začněte s vytvářením sítí ještě dnes, abyste svou kariéru urychlili
  • Otázky rozhovoru s investičním bankovnictvím Rozhovory Eso na váš další rozhovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru
  • Projděte mě DCF Projděte mě DCF Otázka, projděte mě DCF Analýza je v rozhovorech s investičním bankovnictvím běžná. Naučte se, jak vyřešit otázku pomocí podrobného průvodce odpověďmi Finance. Sestavte si pětiletou předpověď nezajištěných volných peněžních toků, vypočítejte koncovou hodnotu a pomocí WACC diskontujte všechny tyto peněžní toky na současnou hodnotu.
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found