Nabídka memoranda - obsah, příklad a co je obsaženo

Nabídkové memorandum je také známé jako memorandum o soukromém umístění. Používá se jako nástroj k přilákání externích investorů, a to buď konkrétně zaměřením na známou skupinu, nebo jen získáváním ochotných investorů obecně. Dokument umožňuje investorovi podrobně porozumět investici a pomoci mu posoudit jeho zájem o účast na obchodu. Investiční bankéř Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejvýhodnějších pozic v bankovním sektoru, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB často připravuje nabídkové memorandum jménem vlastníků firem.

Nabídka memoranda

V oblasti investičního financování Popis pracovní pozice v oblasti investičního bankovnictví Tento popis pracovní pozice v oblasti investičního bankovnictví nastiňuje hlavní dovednosti, vzdělání a pracovní zkušenosti potřebné k tomu, aby se stal analytikem IB nebo spolupracovníkem, memorandum o nabídce je druh podrobného obchodního plánu, který zdůrazňuje informace požadované investorem rozumět podnikání. Poskytuje podrobnosti o podmínkách zakázky, potenciálních rizicích spojených s podnikáním a podrobný popis činnosti podniku.

Dokument také často zahrnuje smlouvu o předplatném, která funguje jako smlouva mezi oběma stranami, tj. Investorem a vydávající společností. Investice se formálně řídí těmito pokyny a jsou většinou vyžadovány regulátory cenných papírů. Prospekt je podobný nabídkovému memorandu, ale první je určen pro veřejně obchodované emise, zatímco druhý je pro soukromé umístění.

Obchodní růst vyžaduje injekci kapitálu získaného od investorů. Nabídkové memorandum je součástí investičního procesu. Například společnost se může rozhodnout zvýšit počet svých kanceláří, což bude vyžadovat značné množství finančních prostředků. Proces začíná tím, že se firma rozhodne, kolik potřebuje pro expanzi.

Poté investiční bankéř vypracuje nabídkové memorandum, které musí být v souladu se stávajícími postupy a zákony a předpisy o cenných papírech. Společnost poté zvolí, s kým dokument vydá, v závislosti na jejich cílených investorech. Je to podobné jako s procesem IPO, ale nabídkové memorandum je zaměřeno spíše na investici do soukromého umisťování než na společnost hledající veřejné prostředky.

Příklad memoranda

Společnost International Metals Trading LLC zveřejnila veřejně nabídkové memorandum na slideshare.net. Prezentace (níže) poskytuje jasný příklad memoranda s nabídkou, který může být užitečný pro získání jasného obrazu o tom, co je v dokumentu obvykle zahrnuto a jak to ve skutečnosti vypadá.

Příklad memoranda

Celý dokument naleznete zde.

Obsah nabídkového memoranda

Memorandum o nabídce obsahuje klíčové informace o budoucí strategii růstu společnosti, nadcházejících příležitostech na trhu, strategii pro dosažení budoucích projekcí a podrobnosti o konkurenci na trhu. V dokumentu jsou podrobně popsány, jak plány současného manažerského týmu na řešení slabin, škálovatelnosti operací atd.

Investiční bankéř, finanční poradci apod. By měli poskytovat cenné informace, ale memorandum o nabídce by mělo obsahovat také informace přímo od společnosti. Každá klauzule by měla být podrobena kontrole a prověření, aby bylo zajištěno, že neobsahuje chyby ani opomenutí. Tento dokument má dát společnosti příležitost přesvědčit cílené investory, a měl by být pro tento účel bezchybný.

Příklad nabídky memoranda Obsah:

  1. Shrnutí nabídky
  2. Obchodní shrnutí
  3. Požadavky na kupující
  4. Výhledové informace (finanční)
  5. Rizikové faktory
  6. Použití výnosů
  7. Řízení
  8. Kompenzace
  9. Představenstvo
  10. Tabulka velkých písmen a ředění
  11. Legální informace

Dokument by měl představovat data, která ukazují pokrok společnosti, a poskytovat budoucí projekce, zdůrazňující různé strategie, které jsou implementovány, aby zvládly výzvy. Měl by představovat realistický obraz odvětví, ve kterém společnost působí, a jasně ukázat investorovi, jaké jsou vyhlídky a cíle společnosti.

Falešné informace jsou nebezpečné a mohou přilákat vysoké pokuty, pokud se zjistí, že investoři byli podvedeni k přijímání závazků. Měly by být uvedeny podrobnosti v rozvaze, aby se investor informoval o tom, jaká je hodnota podniku v aktivech a pasivech, což investorovi také pomůže určit, zda hodnota akcie stojí za spáchání jeho investice.

Prezentace by nakonec měla vylíčit společnost jako hodnotnou entitu, do které by měl mít kdokoli štěstí, že má příležitost investovat.

Důležitost vydání nabídkového memoranda

Dokument je právně závazný a jeho důležitost jde nad rámec toho, že je nezbytným dokumentem v procesu investice jak pro prodejce, tak pro investory. Protokol dokumentu pomáhá investorovi porozumět příležitostem, které investice nabízí, bezprostřední rizika, potenciální výnosy, související operace a obecná kapitálová struktura. své operace a financování svých aktiv. Kapitálová struktura firmy.

Nabídkové memorandum rovněž poskytuje ochranu investorům a emitentům cenných papírů. Emitent je povinen dodržovat do písmene všechny předpisy nastíněné SEC (Komise pro cenné papíry). SEC podporuje spravedlnost v investičním průmyslu tím, že chrání investory v odvětví cenných papírů před zfalšovanými informacemi a pomáhá investorovi činit informovaná rozhodnutí v procesu přidělování obrovského množství finančních prostředků.

Nabídkové memorandum také představuje profesionální kontakt s prodejcem. Investoři nemohou svěřit své peníze podnikům, které v oblasti svého působení nevypadají organizovaně ani profesionálně. Předložení memoranda ukazuje v podnikání vážnost a profesionalitu.

Nabídka memoranda proti prospektu

Prospekt se používá pro veřejné trhy, zatímco nabídkové memorandum se používá pro soukromé trhy. Nabídkový memorandový dokument lze také označit jako „nabídkový oběžník“, pokud vyžaduje registraci u burzovní komise. Nabídkové memorandum a prospekt sdílejí mnoho atributů, od typů zveřejnění a požadovaných částek až po podmínky.

Oba dokumenty popisují podmínky nabídky, například minimální částku k investování a kvalifikaci investora. Investor je také informován o bezprostředních rizicích, jako jsou daňové problémy, slabá místa, problémy s převoditelností a potenciální návratnost.

Dokumenty jsou v zásadě podrobným obchodním plánem s podrobnými informacemi o struktuře řízení, silných a slabých stránkách, kapitálové struktuře, hodnotách aktiv, hodnotách akcií, množství dostupných akcií a finančních projekcích.

Další zdroje

Finance nabízí kurzy finančního modelování a oceňování, které se započítávají do označení Financial Modeling & Valuation Analyst FMVA® Certification Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari. Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné tyto další finanční zdroje:

  • Investment Teaser Investment Teaser Investment Teaser je jednostránkový nebo dvoustránkový profesionální dokument, který slouží k zavedení akviziční nebo investiční příležitosti pro strategické nebo finanční kupce. Teaser je důležitým dokumentem v transakčním procesu, protože se jedná o první dokument, který potenciální kupující uvidí
  • Šablona termínu
  • Memorandum o důvěrných informacích CIM - Memorandum o důvěrných informacích Memorandum o důvěrných informacích (CIM) je dokument používaný v M&A k sdělování důležitých informací v procesu prodeje. Průvodce, příklady a šablony
  • Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva Konečná kupní smlouva (DPA) je právní dokument, který zaznamenává podmínky mezi dvěma společnostmi, které uzavírají smlouvu o fúzi, akvizici, odprodeji, společném podnikání nebo nějaké formě strategického spojenectví. Jedná se o vzájemně závaznou smlouvu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found