Kancelářská politika - Jak se vypořádat s politikou na pracovišti

Kancelářská politika existuje prakticky ve všech organizacích. Jsou to činnosti prováděné jednotlivci za účelem zlepšení jejich postavení a rozvoje jejich osobní agendy - někdy na úkor ostatních. Tyto samoúčelné akce jsou neformální nebo neoficiální a mohou být důvodem, proč politika na pracovišti přichází s negativní konotací. Existují však dobré stránky činností běžně označovaných jako kancelářská politika. Například kancelářská politika může být jednoduše součástí vytváření sítí a posilování zúčastněných stran. Priorita akcionářů Priorita akcionářů je forma správy a řízení společnosti zaměřená na akcionáře, která se zaměřuje na maximalizaci hodnoty akcionářů před zvážením vztahů.

Pravdou je, že pokud chcete uspět v obchodním prostředí, je dobré si vyvinout nějaké politické know-how. Rozvoj dovedností v oblasti kancelářské politiky vám může pomoci zabránit tomu, aby vás někdo využil, a také vám pomůže posunout se v kariéře. Pokud se nám nepodaří tyto dovednosti rozvíjet, můžeme zůstat pozadu, pokud jde o kariérní postup. Kurzy účetnictví Finance Účetní kurzy financí vás naučí nejdůležitější účetní koncepty online: čtení finančních výkazů, účetní zásady a finanční analýzy. Tyto kurzy bezplatného účetnictví vás naučí, jak sestavit výkaz zisku a ztráty, rozvahu a výkaz peněžních toků a jak analyzovat. Navrhujeme, abyste se nestali vysoce politickou osobou, ale abyste si byli alespoň vědomi politiky ve vaší organizaci.

Kancelářské politika

Co způsobuje kancelářskou politiku?

Motivy, aby se člověk zapojil do kancelářské politiky, jsou například tyto: prodat své nápady, dosáhnout cílového cíle, ovlivnit organizaci nebo zvýšit svou moc. K dosažení těchto cílů budou politicky motivovaní jednotlivci vytvářet spojenectví, vyjednávat a vyjednávat, aby pro sebe a / nebo pro svou skupinu získali to, co chtějí. Tito jedinci navíc často lobují u svých šéfů dříve, než šéfové provedou povýšení. Mohou také obejít velení a získat schválení určitých rozhodnutí nebo projektů.

Lidé nebo skupiny v organizaci mají různé zájmy. A tyto zájmy nejsou vždy v souladu se zájmy ostatních v rámci organizace. Aby byli někteří lidé úspěšní, proto se angažují v kancelářské politice.

Kancelářská politika a soutěž

Pokud jsou v organizaci omezené zdroje, vede to ke konkurenci, což často vede k praxi kancelářské politiky. Například kvůli omezeným pozicím ve firmě, jako je investiční banka, jednotlivci hledají různé způsoby, jak se prosadit. Když chce člověk ovládat projekt, často se snaží získat souhlas ostatních, obvykle svých vyšších spolupracovníků.

Prakticky všechny organizace mají hierarchii ve tvaru pyramidy. To znamená, že je třeba obsadit méně pozic, když se jeden vyšplhá na vyšší úroveň. Ne každý dostane povýšení, které sleduje, protože k dispozici je jen hrstka výkonných pozic.

Příklad kancelářské politiky: Hierarchie v investičním bankovnictví

Analytici

Například v investičním bankovnictví začínáte svou kariéru jako analytik. To je, když trávíte většinu času učením se po lanech. Vaše hlavní úkoly se točí kolem provádění analýz, vytváření prezentačních materiálů a dokonce i provádění pozemských administrativních úkolů. Pokud jste považováni za nejvýkonnějšího analytika, můžete obdržet nabídku zůstat na více let.

Spolupracovníci

Po dvou nebo třech letech budete, doufejme, povýšeni na přidruženou úroveň. Pokud jste si jako analytik vedli opravdu dobře, mohou vám některé banky nabídnout přímou propagaci. Jiné banky však mohou vyžadovat, abyste nejprve získali titul MBA, než začnete pracovat jako spolupracovník. Práce je obdobná pro spolupracovníky a analytiky, přičemž první z nich má přidanou odpovědnost za správu práce analytiků a jako prostředník mezi mladšími a staršími bankéři.

VP a MD

Dosažení role viceprezidenta obvykle vyžaduje asi tři a půl roku zkušeností v investičním bankovnictví jako spolupracovníka. Ale ne každý se může stát VP ve stejné bance. V tomto okamžiku musíte posoudit svoji situaci s ohledem na to, zda je dobré zůstat v bance nebo hledat jinou propagaci.

Senior bankéři (VP a MD) budují a udržují obchodní vztahy se současnými i novými klienty. Neustále získávají nové nabídky a mají hluboké odborné znalosti v oboru. Ne každý je v tom dobrý, protože to vyžaduje mimo jiné výjimečné mezilidské dovednosti.

Omezené uznání, odměny a příležitosti

Vyšplhat se v hierarchii investičního bankovnictví trvá několik let. Šance, že se analytik jednoho dne dostane na úroveň MD, jsou malé, vzhledem k tomu, že v jakékoli významné bance pracuje mnohem více analytiků než MD. Čím vyšší roli se snažíte dosáhnout, tím silnější bude konkurence. V průměru trvá více než 16 let, než se z analytika stal výkonný ředitel většiny velkých investičních bank.

Kvůli omezené dostupnosti pracovních míst investičního bankovnictví se objevuje konkurence. Proto je důležité naučit se politice vaší organizace. Existuje možnost, že někteří z vašich spolupracovníků mohou mít strategie, jak před vámi získat nespravedlivou výhodu, i když jsou vaše pracovní dovednosti lepší než ty jejich.

Kultura ve většině investičních bank, účetních společností velké čtyřky a velkých poradenských společností je intenzivní. Mají pověst své bezohledné meritokracie. Určitě přitahuje ty nejlepší a nejbystřejší studenty podnikání z nejlepších univerzit a upřímně řečeno, každý je vyměnitelný, takže musíte tvrdě pracovat. I o víkendech vás může čekat dlouhá pracovní doba. U velké investiční banky jsou hodiny strávené každý týden někde mezi 80–110 hodinami.

Můžete pociťovat odpor nebo dokonce žárlivost vůči osobě, která úspěšně politikuje, aby dosáhla toho, co chce, a posunout se vpřed v organizaci. Lepší reakcí je ale naučit se dobře hrát hru s kancelářskou politikou.

Změna politiky špatné kanceláře

Zde je několik věcí, které můžeme udělat, když na pracovišti zažíváme špatnou kancelářskou politiku:

  • Získejte mnoho přátel

Abychom mohli změnit špatnou politiku v kanceláři, musíme se zapojit. Velmi častou věcí, která se může stát, je spolupracovník, který využívá své síly k zastrašování a utlačování ostatních. Jedna věc, kterou můžeme udělat, je spřátelit se s kolegy. Vytváření přátelství a spojenectví se svými kolegy je jedním ze způsobů ochrany před negativními vlivy v kanceláři. Vytvoření skupinové aliance proti osobě zapojené do negativního politikářství může tuto osobu izolovat, omezit její chování a vystavit ji tomu, co dělá.

  • Uchovávejte záznamy o své práci

Pokud najdeme někoho, kdo si za naši práci nevhodně připisuje zásluhy, neměli bychom tuto osobu přímo vystavovat přímo v kanceláři. Nejprofesionálnější věcí je místo toho důkladně zdokumentovat svou práci. Pravidelně informujte své nadřízené a spolupracovníky o svém postupu a pracovních výstupech. To vás může ochránit před každým, kdo zpochybní váš příspěvek do společnosti nebo zpochybní vaše dovednosti. Chrání vaši reputaci, protože můžete snadno prokázat svoji úroveň produktivity, pokud budete někdy zpochybňováni.

  • Nerozplácejte to stejným způsobem

Když se objeví spolupracovník, který se snaží, abychom vypadali špatně, můžeme vůči tomu člověku vyvolat nepřátelství a přemýšlet o pokusu o odvetu. Je to naprosto přirozená reakce, ale je důležité dávat pozor, abyste neztratili nervy a profesionalitu. Spíše než pomstít se, nejlepší, co můžete udělat, je podniknout kroky a pokusit se zabránit tomu, aby ten člověk v budoucnu takto jednal. Zvažte jejich soukromou konfrontaci a jednoduše se jich zeptejte, proč se chovali tak. Možná budete schopni nejen uzavřít mír s jednotlivcem, ale také získat nového přítele a spojence.

Shrnutí kancelářské politiky

Musíme si být vědomi destruktivních aspektů kancelářské politiky, abychom minimalizovali jejich negativní dopady. Musíme se naučit, jak se orientovat v konkrétním politickém prostředí organizace, pro kterou pracujeme.

Být dobrý v kancelářské politice na pracovišti zahrnuje znát ty správné lidi, se kterými můžete mluvit, dobře zacházet s veřejnými položkami, dělat svou práci relevantní, zviditelnit se a posunout projekty dál. Musíme se ujistit, že (1) rozumíme politice v naší organizaci a že (2) navrhujeme strategii, jak se úspěšně orientovat v politických vodách, ať pracujeme kdekoli.

Související čtení

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce po kancelářské politice. Pokud se chcete dozvědět více a pomoci vám kariérně postupovat, podívejte se na následující bezplatné finanční zdroje:

  • Názvy pracovních pozic v oblasti finančního účetnictví Pracovní pozice Procházejte popisy pracovních pozic: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, průzkumu kapitálu, státní pokladny, FP&A, podnikových financí, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Head of HR Job Description Head of IR Job Description Toto je typický příklad popisu pozice vedoucího vztahů s investory na základě skutečných veřejných společností. Vedoucí oddělení pro vztahy s investory bude odpovědný za zajištění vhodného a strategického postavení společnosti s analytiky, investory a všemi zúčastněnými stranami. Tato práce podléhá přímo finančnímu řediteli
  • Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Co dělají investiční bankéři? Investiční bankéři mohou pracovat 100 hodin týdně prováděním výzkumu, finančního modelování a vytváření prezentací. Přestože investiční bankovnictví zahrnuje některé z nejžádanějších a finančně nejzajímavějších pozic v bankovním sektoru, je také jednou z nejnáročnějších a nejobtížnějších kariérních cest, Průvodce IB
  • Popis pracovní pozice spolupracovníka pro výzkum v oblasti ekvity Popis pracovní pozice v oboru výzkumného pracovníka v tomto popisu práce pro spolupracovníka v oblasti výzkumu nastiňuje základní dovednosti, zkušenosti a vzdělání potřebné pro práci. Pracovníci pro výzkum v oblasti akcií poskytují analýzu údajů o cenných papírech, aby informovali správce fondů a pomohli jim v investičním procesu. Tato oblast vyžaduje odborné znalosti v oblasti řešení problémů a širokou znalost akciového trhu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found