Fidelity Investments - přehled, historie, investiční operace

Fidelity Investments je soukromá společnost pro správu investic, která byla založena v roce 1946 jako společnost podílových fondů. Fidelity nyní nabízí řadu služeb, včetně distribuce fondů a investičního poradenství, správy majetku Private Wealth Management Správa soukromého majetku je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro jednotlivce s vysokým čistým jměním (HNWI) nebo akreditované investoři. Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. , životní pojištění, důchodové služby a provádění a schvalování cenných papírů. Spravuje vlastní kapitál Akcionáři Vlastní kapitál Vlastní kapitál akcionářů (také známý jako vlastní kapitál akcionářů) je účet v rozvaze společnosti, který se skládá ze základního kapitálu a nerozděleného zisku. Představuje také zbytkovou hodnotu aktiv mínus pasiva. Přeskupením původní účetní rovnice získáme Akcionáři Akcie = Aktiva - pasiva, fixní výnosy a vyvážené podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů . Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich pro jednotlivé investory, podniky, finanční poradce a institucionální investory.

Se sídlem v Bostonu v Massachusetts je jednou z největších investičních společností ve Spojených státech s více než 26 miliony zákazníků, 6,5 biliony dolarů na celkových aktivech zákazníků a více než 2,4 biliony dolarů na globálních spravovaných aktivech.

Fidelity Investments sídlí v Bostonu, MAPanoráma města Boston a finanční čtvrť

Historie věrnostních investic

Fidelity Fund byl založen v roce 1930, rok po krachu akciového trhu v roce 1929 a před velkou hospodářskou krizí v roce 1933. Fond fungoval až do roku 1943, kdy jej získal bostonský právník Edward C. Johnson II. V té době fond vykázal spravovaná aktiva v hodnotě 3 milionů USD. V roce 1946 založil Johnson II společnost Fidelity Management and Research Company, nyní Fidelity Investments, která bude sloužit jako investiční poradce Fidelity Fund. Při řízení fondu bylo cílem společnosti Johnson nakupovat akcie s potenciálem růstu, a ne nutně akcie s modrým čipem.

Investice do spekulativních akcií

Na počátku 50. let Johnson najal mladého přistěhovalce Gerry Tsai z čínského Šanghaje, aby mu pomohl provozovat Fidelity Fund jako analytik akcií. Tsai začala nakupováním spekulativních akcií, jako jsou Xerox a Polaroid. Jeho působivý výkon na akciovém trhu si získal slávu mezi investory a za 10 let Gai rozšířil spravovaná aktiva fondu na více než 1 miliardu USD. Jelikož fond zaznamenal vysoký růst, přivedl Johnson II ke správě nově založeného Trendového fondu svého syna Neda Johnsona III. Johnson III, absolvent Harvardské univerzity, rozšířil fond tak, aby se do roku 1965 stal jedním z nejlepších růstových fondů ve Spojených státech.

Agresivní období růstu

Spojené státy zažily hospodářský růst v 60. letech, stejně jako Fidelity Fund. Fond využil příležitosti k expanzi do dalších sektorů založením dalších dceřiných společností. Mezi tyto dceřiné společnosti patří Magellan Fund (podílový fond) v roce 1962, FMR Investment Management Services Inc. (podnikové penzijní plány) v roce 1964, Fidelity Keogh Plan (důchodový plán pro osoby samostatně výdělečně činné) v roce 1967, Fidelity International (zahraniční investice) v 1968 a Fidelity Service Company (zákaznické účty interně) v roce 1969.

Johnson III přebírá od Johnsona II jako CEO a prezident

V roce 1972 se Johnson III stal prezidentem společnosti Fidelity Investments, kterou dříve zastával jeho otec. Převzal vedení v době, kdy byly trhy turbulentní a investoři přecházeli k bezpečnějším investicím. Aktiva společnosti Fidelity Investments poklesla během prvních dvou let vedení společnosti Ned o 30% na 3 miliardy USD. V reakci na to se Ned obrátil na peněžní trh založením Fidelity Daily Income Trust (FIDIT). Fond jako první nabídl psaní šeků a zákazníci také těží ze stejné likvidity jako spořící účty. Ned se stal prezidentem a výkonným ředitelem společnosti Fidelity Investments v roce 1977, kdy jeho otec odešel do důchodu. Na těchto pozicích působil až do roku 2014, kdy vedení společnosti převzala jeho dcera Abby Johnson.

Fidelity Investiční operace

Fidelity Investments provozuje několik podniků, z nichž hlavní jsou podílové fondy a makléřské služby. Divize podílových fondů zahrnuje tři divize - divize vlastního kapitálu, divize s vysokými příjmy a divize s pevným výnosem. Společnost provozuje Fidelity Contrafund, největší neindexovaný podílový fond ve Spojených státech, s aktivy přes 107,4 miliardy USD. Fidelity Investments také vlastní společnost Fidelity Magellan, kterou v té době řídil bývalý generální ředitel a prezident Ned Johnson. Fidelity Magellan spravuje aktiva v celkové výši 15,5 miliard $.

Zprostředkovatelské služby Fidelity Investments

Kromě podílových fondů Fidelity Investments provozuje také makléřskou společnost, která poskytuje služby klientům na více než 140 místech ve Spojených státech. Společnost poprvé spustila zprostředkovatelskou službu se slevou v roce 1978, kdy vláda zrušila provize za zprostředkování s pevnou sazbou v roce 1975. Fidelity poskytuje zprostředkovatelské služby prostřednictvím své dceřiné společnosti National Financial Services LLC. Dceřiná společnost spolupracuje s makléři-dealery, registrovanými investičními poradci a investičními společnostmi a nabízí firmám poskytujícím finanční služby zprostředkování clearingu, podporu back office a softwarové produkty. K 30. září 2015 společnost National Financial vykázala aktiva ve správě přes 5 bilionů dolarů.

Služby penzijního plánu Fidelity Investments

Fidelity Investments nabízí služby penzijního plánu 401 (K) prostřednictvím své dceřiné společnosti Fidelity Personal, Workplace and Institutional Services (PWIS). Dceřiná společnost uvedla k 30. září 2015 aktiva ve správě ve výši 1,4 bilionu USD a aktiva s definovaným příspěvkem ve výši 32 miliard USD. Kromě plánování odchodu do důchodu nabízí PWIS také správu akciových plánů, služby vedení záznamů, správu důchodů a správu plánů zdraví a dobrých životních podmínek. .

Fidelity Investments Funded-Advised Fund

Fidelity Investments také provozuje Fidelity Charitable, první komerční fond doporučený dárci. Fond byl založen v roce 1991, později se z darů veřejnosti stal největší charitativní organizací. Dárci získávají zájem o své investice do fondu, dokud není rozdána příjemcům. Většina dárců dává přednost fondům doporučeným dárci, protože mohou věnovat více na charitu a získat úroky dříve, než je dar poskytnut příjemcům.

Fidelity Investments Management

Vzhledem k tomu, že Fidelity Investments je rodinný podnik, společnost byla od jejího založení vedena členy rodiny Johnsonových. Abigail (Abby) Pierrepoint Johnson je současnou předsedkyní, prezidentkou a generální ředitelkou společnosti Fidelity Investments. Abby se stala prezidentkou a výkonnou ředitelkou v roce 2014 a předsedkyní v roce 2016 poté, co její otec Ned Johnson odešel z aktivní služby. Do společnosti Fidelity nastoupila v roce 1988 jako analytička a manažerka portfolia, poté se v roce 1997 stala výkonnou rolí ve Fidelity Management and Research.

Ke dni 20. března 2013 vlastnili Johnsons 49% podíl ve společnosti. Abby vlastní odhadem 24,5% akcií společnosti a k ​​lednu 2018 uvádí čistou hodnotu 20 miliard USD. Globálně spravuje více než 45 000 zaměstnanců a hlásí se jí všichni ředitelé dceřiných společností Fidelity.

Zdroj článku: //www.fidelity.com/

Související čtení

Finance je předním poskytovatelem kurzů finančního modelování pro odborníky na investiční výzkum. Abychom vám pomohli posunout se v kariéře, podívejte se níže na tyto další zdroje:

  • Kariéra správy portfolia Manažer portfolia Manažeři portfolia spravují investiční portfolia pomocí šestistupňového procesu správy portfolia. V této příručce se dozvíte přesně, co správce portfolia dělá. Manažeři portfolia jsou profesionálové, kteří spravují investiční portfolia s cílem dosáhnout investičních cílů svých klientů.
  • Přehled kariérního výzkumu Equity Research Přehled akciového výzkumu Odborníci v oblasti akciového výzkumu jsou odpovědní za vypracování analýz, doporučení a zpráv o investičních příležitostech, které by mohly investiční banky, instituce nebo jejich klienty zajímat. Divize Equity Research Division je skupina analytiků a spolupracovníků. Tato příručka pro přehled vlastního výzkumu
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.
  • Certifikace analytika finančního modelování Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found