Dotazy na rozhovor se soukromým kapitálem - odpovědi na nejčastější dotazy týkající se soukromého kapitálu

Tato příručka vám pomůže připravit se na nejčastější dotazy týkající se rozhovorů o soukromém kapitálu. Mezi hlavní typy otázek týkajících se rozhovorů s PE, s nimiž se setkáte, patří technické znalosti, zkušenosti s transakcemi, pevné znalosti a kultura. Kromě toho vás může požádat o dokončení praktického finančního modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. související případová studie.

Dotazy a odpovědi na pohovor se soukromým kapitálem (schéma)

Druhy dotazů na pohovor o soukromém kapitálu

Jak již bylo zmíněno výše, obvykle existují čtyři typy otázek, s nimiž se obvykle setkáte na pohovoru. Čtyři typy jsou:

  1. Technické znalosti (finance, účetnictví, modelování)
  2. Transakční zkušenost (dohody, na kterých jste pracovali)
  3. Pevné znalosti (co víte o firmě PE)
  4. Vhodnost a osobnost (jak dobře zapadáte do kultury firmy)

V následujících částech projdeme nejčastější otázky a odpovědi týkající se rozhovorů o soukromém kapitálu!

# 1 Dotazy na rozhovor s technickým soukromým kapitálem

Jaká jsou omezení modelu DCF?

Zatímco diskontovaný peněžní tok Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF Vzorec diskontovaných peněžních toků DCF je součet peněžních toků v každém období dělený jedním plus diskontní sazba zvýšená na sílu období #. Tento článek rozděluje vzorec DCF na jednoduché termíny s příklady a videem výpočtu. Vzorec se používá k určení hodnoty obchodní analýzy je nejlepší dostupnou metodou pro hodnocení vnitřní hodnoty Vnitřní hodnota Vnitřní hodnota podniku (nebo jakéhokoli investičního zajištění) je současná hodnota všech očekávaných budoucích peněžních toků, diskontovaná na příslušná diskontní sazba. Na rozdíl od relativních forem oceňování, které se zaměřují na srovnatelné společnosti, se vnitřní oceňování dívá pouze na vlastní hodnotu podniku samotného. podniku, má několik omezení. Jedním problémem je, že koncová hodnota Terminálová hodnota Terminálová hodnota se používá při oceňování společnosti. Hodnota terminálu existuje i po prognózovaném období a předpokládá nepřetržitý zájem společnosti. představuje nepřiměřeně velké množství hodnoty celkového podniku a předpoklady použité k výpočtu konečné hodnoty (věčný růst Stabilní růst vs. dvoustupňový oceňovací model Při oceňování můžeme najít užitečné poznatky porovnáním teorií vložených do různých oceňovacích modelů máme k dispozici. Při přípravě oceňovacího modelu se však ukáže důležitý pohled. Zjistěte rozdíly mezi stabilním růstovým a dvoustupňovým oceňovacím modelem. Stáhněte si šablonu nebo opusťte více) jsou velmi citlivé. Dalším problémem je, že diskontní sazba použitá k výpočtu čisté současné hodnoty je velmi citlivá na změny v předpokladech o beta beta. Beta (β) investičního cenného papíru (tj. Akcie) je měřítkem jeho volatility výnosů ve vztahu k celému trh. Používá se jako měřítko rizika a je nedílnou součástí modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM). Společnost s vyšší beta má větší riziko a také vyšší očekávané výnosy. , riziková prémie atd. Nakonec je celá prognóza podnikání založena na provozních předpokladech, které je téměř nemožné přesně určit.

Jaké jsou nejdůležitější faktory v modelu fúze?

Z hlediska ocenění jsou nejdůležitějšími faktory v modelu fúzí a akvizic Finanční modelování fúzí a akvizic synergie, forma protiplnění (hotovost vs. akcie) a kupní cena. Synergie Druhy synergií Synergie fúzí a akvizic mohou nastat z úspor nákladů nebo výnosů vzhůru. Při fúzích a akvizicích existují různé typy synergií. Tato příručka poskytuje příklady. Synergií je jakýkoli účinek, který zvyšuje hodnotu sloučené firmy nad kombinovanou hodnotu dvou samostatných firem. Při transakcích fúzí a akvizic mohou nastat synergie, které umožňují nabývající společnosti realizovat hodnotu zvýšením výnosů nebo snížením provozních nákladů, což je obvykle největší hnací silou hodnoty v transakcích fúzí a akvizic (poznámka: hodnoty synergie je velmi těžké odhadnout a často mohou být příliš optimistické ).

Směs protiplnění v hotovosti vs. podílu může mít zásadní dopad na narůstání / ředění. Akreční ředění Akreční ředicí analýza je jednoduchý test používaný k určení, zda navrhovaná fúze nebo akvizice zvýší nebo sníží po transakci EPS metrik na akcii (např. EPS ). Aby se dohoda stala více přírůstkovou, může nabyvatel přidat do mixu více peněz a vydat méně akcií. Nakonec kupní cena a prémie za převzetí jsou hlavními faktory při vytváření hodnoty.

Jaké ukazatele vám rychle řeknou, zda je fúze a akvizice akreční nebo ředicí?

Nejrychlejším způsobem, jak zjistit, zda by dohoda mezi dvěma veřejnými společnostmi byla přínosná, je porovnat jejich P / E násobky Poměr ceny a zisku Poměr ceny a zisku (P / E Ratio) je vztah mezi cenou akcií společnosti a ziskem na akcii. Poskytuje investorům lepší představu o hodnotě společnosti. P / E ukazuje očekávání trhu a je cenou, kterou musíte zaplatit za jednotku současných (nebo budoucích) výnosů. Společnost s vyšším násobkem P / E může získávat méně oceňované společnosti na akretivním základě (za předpokladu, že přirážka za převzetí není příliš vysoká). Dalším důležitým faktorem je forma protiplnění a kombinace hotovosti a podílu (viz předchozí otázka).

Na jaké předpoklady je model LBO nejcitlivější?

Modely LBO jsou nejcitlivější na celkovou páku Finanční páka Finanční páka se týká množství vypůjčených peněz použitých na nákup aktiva s očekáváním, že příjem z nového aktiva překročí náklady na půjčku. obchod může sloužit (obvykle na základě poměru dluhu / EBITDA dluhu / EBITDA) Čistý dluh k zisku před úroky, daněmi, odpisy a amortizací (EBITDA) měří finanční páku a schopnost společnosti splácet svůj dluh. poměr čistého dluhu k EBITDA (dluh / EBITDA) udává, jak dlouho by společnost potřebovala operovat na své současné úrovni, aby mohla splatit celý svůj dluh. poměr), náklady na dluh a akvizice či opuštění více předpokladů. Kromě toho hrají hlavní roli také provozní předpoklady pro podnikání.

Vzhledem k dvěma společnostem (A a B), jak byste určili, do které z nich investovat?

Toto je jedna z nejčastějších otázek týkajících se rozhovorů o soukromém kapitálu. Rozhodování mezi společnostmi A a B vyžaduje komplexní analýzu kvantitativních i kvalitativních faktorů. Za předpokladu, že jsou ve stejném odvětví, můžete začít porovnávat podniky na základě:

  • Obchodní model - jak generují peníze, jak společnost funguje
  • Podíl na trhu/Velikost trhu Total Addressable Market (TAM) Total Addressable Market (TAM), také označovaný jako celkový dostupný trh, je celková příležitost k výnosu, která je k dispozici pro produkt nebo službu, pokud - jak je obhájitelná, příležitosti k růstu
  • Okraje a struktura nákladů - fixní vs. variabilní náklady Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé, provozní páka a budoucí příležitost
  • Základní požadavky - udržení vs. růst CapEx Kapitálové výdaje Kapitálové výdaje se vztahují k fondům, které společnost používá k nákupu, vylepšování nebo údržbě dlouhodobých aktiv za účelem zlepšení efektivity nebo kapacity společnosti. Dlouhodobý majetek je obvykle hmotný a má dobu použitelnosti delší než jedno účetní období. , je vyžadováno další financování
  • Provozní účinnost - analýza poměrů, jako je obrat zásob, Obrat zásob, Obrat zásob, nebo poměr obratu zásob, udává, kolikrát podnik prodá a nahradí své zásoby zboží během daného období. Zvažuje náklady na prodané zboží ve srovnání s jeho průměrným inventářem za rok nebo v jakémkoli stanoveném časovém období. , správa pracovního kapitálu atd.
  • Riziko - Posouzení rizikovosti Idiosynkratické riziko Idiosynkratické riziko, někdy také označované jako nesystematické riziko, je inherentní riziko spojené s investováním do konkrétního aktiva - jako je akcie - podniku v rámci co největšího počtu proměnných
  • Spokojenost zákazníků - porozumění tomu, jak zákazníci vnímají podnikání
  • Manažerský tým - jak dobrý je tým při vedení lidí Teorie vedení Teorie vedení jsou myšlenkové směry, které vysvětlují, jak a proč se někteří jednotlivci stávají vůdci. Teorie zdůrazňují rysy a chování, které si jednotlivci mohou osvojit pro posílení svých vůdčích schopností. , řízení podniku atd.
  • Kultura - jak zdravá je kultura a jak přispívá k úspěchu

Všechna výše uvedená kritéria je třeba hodnotit třemi způsoby: jak jsou v (1) minulosti, (2) v blízké budoucnosti a (3) v dlouhodobé budoucnosti. To bude základem modelu DCF (který bude mít několik provozních scénářů Analýza scénářů Analýza scénářů je technika používaná k analýze rozhodnutí spekulací různých možných výsledků ve finančních investicích. Ve finančním modelování toto) a rizikově upravené NPV NPV Vzorec Průvodce vzorcem NPV v aplikaci Excel při provádění finanční analýzy. Je důležité přesně pochopit, jak vzorec NPV funguje v aplikaci Excel a matematika za ním. NPV = F / [(1 + r) ^ n] kde, PV = současná hodnota, F = budoucí platba (peněžní tok), r = diskontní sazba, n = počet období v budoucnosti pro každý podnik lze porovnat s cena, za kterou lze podnik zakoupit.

# 2 Transakce Zkušenosti s rozhovorem o soukromém kapitálu

Popište dohodu, na které jste pracovali v Investiční bance X.

Příklad odpovědi: Jedním z nejzajímavějších a nejnáročnějších obchodů, na kterém jsem v bance pracoval, byl prodej soukromé společnosti společnosti PE Firm Z za 275 milionů dolarů.

(Chcete-li podrobněji rozvinout svou odpověď, uveďte hlavní body dohody následovně):

  • Popište odvětví a obchodní model společnosti
  • Diskutujte o výnosech, EBITDA EBITDA EBITDA nebo Zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací je zisk společnosti před provedením některého z těchto čistých odpočtů. EBITDA se zaměřuje na provozní rozhodnutí podniku, protože zkoumá ziskovost podniku ze základních operací před dopadem kapitálové struktury. Vzorec, příklady nebo příjmy z podnikání
  • Promluvte si o ocenění, za které společnost prodala (EV / EBITDA EV / EBITDA EV / EBITDA se používá při oceňování k porovnání hodnoty podobných podniků hodnocením jejich hodnoty Enterprise Value (EV) na násobek EBITDA ve srovnání s průměrem. V této příručce rozdělíme násobek EV / EBTIDA na jeho různé součásti a provedeme vás postupem jeho výpočtu krok za krokem nebo jiné)
    • Myslíte si, že to byly vysoké, nízké nebo jiné komentáře
  • Nastínit strategické zdůvodnění transakce
  • Poukažte na pohled prodejce i na pohled kupujícího na dohodu Dohody a zdroje transakcí a průvodce porozuměním dohodám a transakcím v investičním bankovnictví, rozvoji společnosti a dalších oblastech podnikových financí. Stáhněte si šablony, přečtěte si příklady a dozvíte se, jak jsou strukturovány dohody. Smlouvy o zachování mlčenlivosti, smlouvy o koupi akcií, nákupy aktiv a další zdroje fúzí a akvizic (jsou obě stejně platné?)
  • Výzvy nebo překážky, které jste museli překonat, abyste dosáhli dohody
  • Cokoli dalšího zajímavého jste se v procesu dozvěděli o prodejci, kupujícím, procesu atd.

Všechny ostatní otázky související s transakcí budou jakýmsi derivátem výše uvedené otázky nebo se ponoří hlouběji do výše uvedené transakce a podrobněji se rozšíří v kterémkoli z výše uvedených bodů.

Připravte se na otázky týkající se rozhovorů o soukromém kapitálu s modelem LBO Dotazy na rozhovor s výzkumem vlastního kapitálu Otázky a odpovědi na rozhovor s výzkumem vlastního kapitálu. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání analytika nebo spolupracovníka pro výzkum v oblasti rovnosti. Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali? - Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní. - Připrav mě

Obrázek: Kurz modelování financí LBO.

# 3 PE Firemně specifické otázky týkající se soukromého kapitálu

Co o nás víš a proč chceš pracovat v naší firmě?

Toto je jedna z otázek týkajících se rozhovorů o soukromém kapitálu, na které se opravdu musíte připravit. Poskytování obecných odpovědí jako „vaše firma má skvělou pověst“ nestačí - je třeba poukázat na některá skutečná specifika. Věnujte čas procházení webových stránek společnosti a prohlížením jejich současných a minulých portfoliových společností.

Ujistěte se, že najdete několik, které vás osobně zajímají a o kterých můžete podrobně hovořit (viz následující otázka níže). Důkladně pochopte přístup firmy k investování, její dosavadní zkušenosti, kdo jsou zakladatelé a manažerský tým, a co je nejdůležitější, co se vám na jejich přístupu líbí.

Podívejte se na seznam největších PE společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál. začít dělat nějaký výzkum.

Co si myslíte o některých našich portfoliových společnostech?

Předem prozkoumejte webové stránky firmy a zapište si poznámky o portfoliových společnostech, které jsou pro vás nejzajímavější. Vědět o jejich:

  • Obchodní model
  • Manažerský tým
  • Transakce, ve které je společnost PE získala
  • Odvětví, ve kterém působí
  • Jejich konkurenti
  • Cokoli jiného se o nich dozvíte
Jaká je investiční strategie naší firmy?

Abyste dobře odpověděli na tuto otázku, budete muset provést velký průzkum. Pravděpodobně najdete oficiální prohlášení na jejich webových stránkách, ale chytřejší odpověď by přišla po přečtení jakýchkoli rozhovorů se zakladateli a partnery, kteří hovoří o jejich přístupu, stejně jako pochopení témat napříč jejich portfoliovými společnostmi a jak všichni zapadají do sebe.

# 4 Kulturní otázky týkající se rozhovoru se soukromým kapitálem

Tyto otázky týkající se rozhovorů o soukromém kapitálu jsou navrženy tak, aby zjistily, jak se vám jako člověku opravdu líbí, aby určily, jak dobře byste zapadli do kultury firmy. Vzhledem k tomu, že PE společnosti jsou obvykle mnohem menší než firmy na straně prodeje, osobnost a kultura se hodí hodně.

Variace těchto vhodných otázek mohou zahrnovat:

Proč chcete pracovat v private equity?
Projděte mě životopisem
Jaké jsou vaše silné a slabé stránky?
Co rád děláte, když nepracujete?
Jak se zbavujete stresu?
Jak zvládáte rizika v osobním životě?

Klíčem k správnému zodpovězení těchto otázek je (A) porozumět tomu, na co se tyto otázky zaměřují - posoudit vás osobně ve vztahu ke kultuře firmy a (B) být uvolněný, uspořádaný podle vašich myšlenek a ukázat, že jste sympatický osoba, se kterou je snadné vyjít a která dobře funguje v malém týmu. Každá firma a tým má svou vlastní kulturu a typy osobností, které mají nejraději, takže je důležité se zeptat a zjistit, co se o nich dozvíte. Obecné osobnostní rysy, které téměř každá firma hodnotí, jsou pracovití, spolehliví, uctiví, pokorní, čestní, snadno se s nimi pracuje, zvídaví, organizovaní a mají mimořádně silný obchodní smysl.

Další informace najdete v sekci Finance Proč soukromý kapitál Průvodce Proč soukromý kapitál Proč je soukromý kapitál běžnou otázkou pohovoru v oblasti soukromého kapitálu, se kterou se setkáte, pokud procházíte procesem pohovoru v PE společnosti. Je důležité plánovat dopředu, abyste nebyli chyceni plochými nohama a abyste na otázku dostali přesvědčivou odpověď. .

Dotazy na pohovor se soukromým kapitálem - případové studie finančního modelování

V rámci procesu pohovoru můžete být požádáni, abyste po pohovoru vyplnili případovou studii, a to buď v kanceláři, nebo doma. Připravte se na to hned v rámci pohovoru. Pokud tazatel říká, že chtějí, abyste to udělali jako úkol „odnést si domů“, pečlivě si pečlivě prohlédněte péči a položte jakékoli otázky, které potřebujete, abyste se ujistili, že tomu všemu rozumíte správně,

Případové studie jsou skvělým způsobem, jak firmy v oboru PE rychle získat úplný obraz o svých dovednostech v oblasti finančního modelování. Dovednosti v oblasti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je požadováno pro dobré finanční modelování v aplikaci Excel. Nejdůležitější dovednosti: účetní a oceňovací dovednosti. Jedna věc je mluvit o modelování a druhá věc je mít osvědčené postupy, pokud jde o vytváření modelů v aplikaci Excel.

Mezi příklady případových studií patří:

  • Dokončete částečně dokončený model LBO
  • Vybudujte si úplně nový model od nuly
  • Posouzení dohody v dokončeném modelu

Nejlepším způsobem, jak se připravit na případové studie, je zajistit, abyste měli extrémně silné dovednosti v oblasti finančního modelování, a v případě potřeby si proměnit kurzy finančního modelování.

snímek obrazovky kurzu finančního modelování - PE Interview Questions

Obrázek: Kurzy finančního modelování Finance.

Rekapitulace soukromých kapitálových dotazů

Stručně řečeno, existují čtyři hlavní typy otázek týkajících se rozhovorů o soukromém kapitálu: technické, transakční, pevné a vhodné. Technické a transakční otázky vyžadují, abyste měli solidní zkušenosti s finančním modelováním a oceňováním a se silným porozuměním, jak správně investovat. Pevné a vhodné otázky jsou otázky typu měkkých dovedností a vyžadují, abyste byli připraveni hovořit podrobně o firmě a o sobě.

Kromě výše uvedeného byste měli očekávat případovou studii nějakého druhu, která vyžaduje analýzu trhu. Analýza odvětví Analýza odvětví je nástrojem pro hodnocení trhu, který používají podniky a analytici k pochopení složitosti odvětví. Existují tři běžně používané a / nebo obchodní pomocí finančního modelování.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku k otázkám týkajícím se rozhovorů s private equity. Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je přeměnit kohokoli na špičkového finančního analytika.

Chcete-li být připraveni na pohovory, podívejte se na tuto příručku:

  • Dotazy a odpovědi na pohovor investičního bankovnictví Otázky a odpovědi na pohovor investičního bankovnictví Dotazy a odpovědi na pohovor investičního bankovnictví. Tuto skutečnou formu banka využívala k najímání nového analytika nebo spolupracovníka. Statistiky a strategie IB rozhovoru. Dotazy jsou seřazeny podle: přehled bank a odvětví, historie zaměstnání (životopis), technické otázky (finance, účetnictví, oceňování) a chování (přizpůsobení)
  • Otázky účetního rozhovoru Otázky účetního rozhovoru Otázky a odpovědi účetního rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání pro účetní úlohy. Některé jsou složitější, než se na první pohled zdá! Tato příručka se zabývá otázkami týkajícími se výkazu zisku a ztráty, rozvahy, výkazu peněžních toků, rozpočtování, prognóz a účetních zásad
  • Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky k finančnímu rozhovoru Otázky a odpovědi k finančnímu rozhovoru. Tento seznam obsahuje nejčastější a nejčastější otázky a odpovědi na pohovory týkající se financí a zaměstnání. Existují dvě hlavní kategorie: behaviorální a technická
  • Dotazy na rozhovor s vlastním kapitálem Dotazy na rozhovor s vlastním kapitálem Otázky a odpovědi k průzkumu vlastního kapitálu Tento seznam obsahuje nejčastější otázky týkající se pohovoru, které se používají k najímání analytika nebo spolupracovníka pro výzkum v oblasti rovnosti. Pokud byste měli investovat 1 milion dolarů, co byste s tím udělali? - Povězte mi o společnosti, kterou obdivujete, a o tom, proč je atraktivní. - Připrav mě

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found