Unlevered Cost of Capital - How to Calculate it, Formula, examples

Nezatížené náklady na kapitál jsou implicitní míra návratnosti, kterou společnost očekává, že vydělá na svých aktivech, bez dopadu dluhu.

Společnost, která chce provést projekt, bude muset na něj alokovat kapitál nebo peníze. Teoreticky by kapitál mohl být generován buď prostřednictvím dluhu, nebo prostřednictvím vlastního kapitálu. Vážené průměrné náklady na kapitál (WACC) WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jejich smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení, která předpokládá, že pro analýzu je použita současná kapitálová struktura společnosti, zatímco nezatížená cena kapitálu předpokládá, že společnost je % vlastního kapitálu financováno.

vzorec nezajištěných nákladů na kapitál

K určení požadované míry návratnosti vlastního kapitálu je proveden hypotetický výpočet. Tento číselný údaj nebo kapitál představují výnosy z vlastního kapitálu, které investor očekává, že společnost vygeneruje, aby ospravedlnila investici, vzhledem k jejímu rizikovému profilu. Ve skutečnosti je však toto číslo pouze předpokladem. Skutečné údaje nelze uvést.

Teoretické náklady se vypočítají pomocí vzorce. To poskytuje přibližný odhad pravděpodobného požadavku trhu.

Výpočet nezajištěných nákladů na kapitál

K výpočtu neúspěšných kapitálových nákladů společnosti jsou vyžadovány následující informace:

  • Bezriziková míra návratnosti
  • Unlevered beta Unlevered Beta / Aseta Beta Unlevered Beta (Aseta Beta) je volatilita výnosů pro podnik, bez ohledu na jeho finanční páku. Zohledňuje pouze svá aktiva. Porovnává riziko nespolehlivé společnosti s rizikem trhu. Vypočítává se tak, že se vezme kapitál beta a vydělí se 1 plus daň upravený dluh vůči vlastnímu kapitálu
  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia namísto bezrizikových aktiv.

Tržní riziková prémie se vypočítá odečtením očekávaného tržního výnosu a bezrizikové míry výnosu. Výpočet rizikové prémie firmy se provádí vynásobením nevyužité beta verze společnosti prémií za tržní riziko.

Beta je volatilita akcií oproti trhu a volatilita akcií je ovlivněna mírou pákového efektu, který společnost má. Nevyužitá beta verze odstraňuje účinky pákového efektu z beta verze společnosti. Zjistit více Unlevered Beta / Aseta Beta Unlevered Beta (Aseta Beta) je volatilita výnosů pro podnik, bez ohledu na jeho finanční páku. Zohledňuje pouze svá aktiva. Porovnává riziko nespolehlivé společnosti s rizikem trhu. Vypočítává se tak, že se vezme kapitál beta a vydělí se 1 plus daň upravený dluh vůči vlastnímu kapitálu.

Vzorec

Vzorec neuvolněných nákladů na kapitál

To ukazuje na teorii, že společnost bude mít vyšší nezajištěné náklady na kapitál, pokud investoři vnímají akcie jako vyšší riziko.

Neuvolněné náklady na kapitál, když existuje dluh

Ignorování dluhové složky a jejích nákladů je zásadní pro výpočet nezajištěných kapitálových nákladů společnosti, i když společnost může skutečně mít dluh.

Nyní, pokud se zjistí, že nezatížené náklady na kapitál jsou 10% a společnost má dluh za cenu pouhých 5%, pak její skutečné náklady na kapitál (WACC WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují její smíšené náklady na kapitál. včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled toho, co to je, proč se používá, jak vypočítat a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení) bude nižší než 10% nezatížené ceny. Tyto nezajištěné náklady jsou stále informativní, ale pokud společnost nedosáhne 10% nezajištěných výnosů, které investoři na tomto trhu vyžadují, může se kapitál investora přesunout na alternativní investice. To povede k poklesu ceny akcií společnosti.

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Screenshot šablony šablony Unlevered Cost of Capital

Jak vidíte ve výše uvedeném příkladu, k výpočtu nezajištěných nákladů na kapitál je třeba určit beta aktiva (nezajištěná beta). Naučte se, jak to vypočítat v příručce Finance to Calculate Unlevered Beta Unlevered Beta / Asset Beta Unlevered Beta (Asset Beta) je volatilita výnosů pro podnik, bez ohledu na jeho finanční páku. Zohledňuje pouze svá aktiva. Porovnává riziko nespolehlivé společnosti s rizikem trhu. Vypočítává se tak, že se vezme kapitál beta a vydělí se 1 plus daň upravený dluh vůči vlastnímu kapitálu.

Dodatečné zdroje

Finance je globálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling & Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari a několik dalších kurzů pro finanční profesionály. Abychom vám pomohli v kariérním postupu, podívejte se na další zdroje níže:

  • Náklady na přednostní zásoby Náklady na přednostní zásoby Náklady na prioritní akcie společnosti jsou ve skutečnosti cenou, kterou platí na oplátku za příjem, který získá z emise a prodeje akcií. Vypočítávají náklady na preferované akcie vydělením roční preferované dividendy tržní cenou za akcii.
  • Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu Harmonogram dluhu stanoví veškerý dluh, který má podnik v harmonogramu, na základě jeho splatnosti a úrokové sazby. Ve finančním modelování toky úrokových nákladů
  • Vážené průměrné náklady na kapitál WACC WACC jsou vážené průměrné náklady na kapitál společnosti a představují jejich smíšené náklady na kapitál včetně vlastního kapitálu a dluhu. Vzorec WACC je = (E / V x Re) + ((D / V x Rd) x (1-T)). Tato příručka poskytne přehled o tom, co to je, proč se používá, jak to vypočítat, a také poskytuje kalkulačku WACC ke stažení
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found