Partnerství - přehled různých typů partnerství

Partnerství je druh podnikání, kde dva nebo více lidí zakládá a podniká společně. Existují tři hlavní typy partnerství: obecná partnerství (GP) General Partnership General Partnership (GP) je dohoda mezi partnery o založení a společném podnikání. Jedná se o jeden z nejběžnějších právních subjektů k založení firmy. Všichni partneři v obecném partnerství jsou odpovědní za podnikání a za obchodní dluhy podléhají neomezené odpovědnosti. , komanditní společnosti (LP) a komanditní společnosti (LLP).

Jednou z největších výhod tohoto obchodního ujednání je to, že jde o průchozí entitu. Jakýkoli zdanitelný příjem ze zdanitelného příjmu se tedy vztahuje na odškodnění jakékoli fyzické nebo právnické osoby, které se používá k určení daňové povinnosti. Celková výše příjmu nebo hrubý příjem se používá jako základ pro výpočet toho, kolik jednotlivec nebo organizace dluží vládě za konkrétní zdaňovací období. vytvořené v partnerství se považuje za osobní příjem partnerů. To znamená, že je zdaněna pouze jednou. Naproti tomu majitelé korporací čelí dvojímu zdanění. Důvodem je, že příjem společnosti je zdaněn jednou a poté je znovu zdaněn osobní příjem majitele.

Partnerství je jedním z mnoha typů podnikání. Mezi další typy podnikání patří živnostníci Jediné vlastnictví Jediné vlastnictví (také známé jako individuální podnikání, živnostník nebo vlastník) je typ neregistrovaného subjektu, který je vlastněn pouze společnostmi s ručením omezeným (LLC) Společnost s ručením omezeným (LLC) odpovědnost společnost (LLC) je obchodní struktura pro soukromé společnosti ve Spojených státech, která kombinuje aspekty partnerství a společností a korporací.

Zjistěte více o podnikání na kurzu Finance & Corporate & Business Strategy!

Otvírák partnerství

Druhy partnerů

V těchto obchodních ujednáních existují dva různé typy partnerů: generální partneři a komanditní společnosti.

Hlavní partner: partner, který nese odpovědnost za řízení. Jsou odpovědní za provoz podniku. Generální partneři navíc čelí neomezené odpovědnosti. Odpovědnost Odpovědnost je finanční závazek společnosti, který má za následek budoucí obětování ekonomických výhod pro jiné subjekty nebo podniky. Závazek může být alternativou k vlastnímu kapitálu jako zdroj financování společnosti. - plně odpovídají za dluhy podniku. To znamená, že jejich osobní majetek lze zabavit za účelem vyrovnání dluhových závazků nebo soudních sporů.

Komanditista: partner s finančním podílem na podnikání, ale bez manažerských povinností. Omezené partnery proto nelze činit osobně odpovědnými za dluhy z podnikání, protože to aktivně nespravují. Nejvíce může omezený partner přijít o své investice do podnikání. V zásadě jsou komanditní společnosti nejvíce podobní akcionářům. Akcionář Akcionářem může být osoba, společnost nebo organizace, která má akcie v dané společnosti. Akcionář musí vlastnit minimálně jednu akcii v akciích nebo podílových fondech společnosti, aby se stal částečným vlastníkem. korporace.

Partnerství - typy partnerů

Druhy partnerství

Jak již bylo zmíněno, existují tři hlavní typy partnerství. Každý typ má své vlastní výhody a nevýhody.

Generální partnerství (GP)

Obecná partnerství (GP) jsou nejjednodušší formou partnerství. Jsou nejjednodušší na formování a nejlevnější na údržbu. Jsou jednodušší než korporace a dokonce i jiné typy partnerství. Obecné partnerství vzniká okamžitě, jakmile partneři zahájí obchodní činnost. Neexistují žádné oficiální doklady. V GP existují pouze generální partneři.

Nízké náklady na údržbu jsou způsobeny zejména skutečností, že k vytvoření takového partnerství není nutné žádné oficiální podání státu. To znamená, že neexistují žádné náklady spojené s registrací. Podobně existuje několik trvalých požadavků. Například není nutné pořádat výroční valnou hromadu.

GP se navíc snadno rozpouštějí. Mohou být kdykoli rozděleny.

I když je toto uspořádání jednoduché, existuje několik hlavních nevýhod. Všichni partneři praktického lékaře jsou obecnými partnery. To znamená, že v tomto ujednání čelí potenciálně neomezené odpovědnosti, protože praktičtí lékaři nejsou samostatnými právními subjekty.

Kromě toho jsou všichni partneři plně odpovědní za jednání kteréhokoli z ostatních partnerů. Nakonec je podnikání zrušeno, pokud některý z partnerů prohlásí bankrot Konkurz Konkurz je právní status lidského nebo nelidského subjektu (firmy nebo vládní agentury), který není schopen splatit své nesplacené dluhy věřitelům. nebo zemřít.

Naštěstí existují způsoby, jak zabránit rozpuštění v případě bankrotu nebo smrti. Tento typ obchodního ujednání obvykle doprovází partnerská dohoda. Partneři mohou zahrnovat doložky, které uvádějí, že podnikání bude pokračovat i po smrti partnera, a které poskytují proces, při kterém budou zájmy zesnulého rozděleny zbývajícím partnerům.

Přemýšlíte o založení společnosti? Kurz korporátní a obchodní strategie Corporate Finance Institute učí taktiku a strategie v úspěšném podnikání!

Omezené partnerství

Komanditní společnosti (LP) jsou formou partnerství, které partnerům poskytuje větší ochranu. V LP existuje alespoň jeden generální partner, který řídí operace a přebírá neomezenou odpovědnost. Zbývajícími partnery jsou komanditní partneři, kteří mají v podnikání finanční podíly, ale za podnikání nenesou osobní odpovědnost.

Komanditní společnosti sdílejí zisky společnosti, ale mohou přijít pouze o tolik, kolik investovaly do podnikání.

A konečně, na rozdíl od praktických lékařů, kde se jedná o velmi málo papírování, LP vyžaduje státní podání.

Partnerství s ručením omezeným

Partnerství s ručením omezeným (LLP) jsou rozšířením praktického lékaře. LLP je v podstatě praktický lékař, kde jsou všichni partneři chráněni před jednáním ostatních partnerů. V zásadě mají všichni partneři omezenou odpovědnost. To se liší od LP, kde musí být alespoň jeden partner s neomezenou odpovědností.

LLP si zachovávají svůj status daňového toku, což je velmi podobné společnostem s ručením omezeným (LLC).

Zatímco LLP se mohou zdát lákavé ve srovnání s praktickými lékaři a LP, některé státy je omezují na určité profese. Mezi tyto profese patří právníci, lékaři a účetní Účetní Účetní hraje v organizaci velmi zásadní roli bez ohledu na to, zda se jedná o nadnárodní společnost nebo malou tuzemskou společnost. Příliv a odliv peněz společnosti pečlivě sleduje účetní, který rovněž zajišťuje, aby všechny finanční transakce byly legální a správné. Vlastník firmy proto nemusí být vždy schopen vytvořit LLP.

Typy partnerství

Dohoda o partnerství

Dohoda o partnerství je základní součástí tohoto typu podnikání. Tato dohoda stanoví, jak bude podnik fungovat, pokud jde o věci jako řešení konfliktů nebo rozdělení zisků. Je to jeden z nejdůležitějších dokumentů pro podnikání a může zmírnit mnoho potenciálních negativů, o kterých se diskutovalo.

Například, jak již bylo zmíněno dříve, dohoda by měla podrobně popisovat, jak se podíl partnera ve společnosti převádí po smrti. To by umožnilo praktickému lékaři pokračovat v existenci i po odchodu jednoho z partnerů. Dohoda by navíc měla dokumentovat finanční příspěvek partnerů a nastínit procento vlastnictví mezi nimi.

Dodatečné zdroje

Správné finanční řízení je páteří každého podnikání. Corporate Finance Institute má zdroje, které vám pomohou rozšířit vaše znalosti, posunout vaši kariéru a spravovat finance vaší společnosti! Podívejte se na níže uvedené informativní finanční zdroje:

  • Certifikační program pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ® Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari
  • Firemní a obchodní strategie
  • Tři finanční výkazy Souhrn Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tyto tři základní výroky jsou složitě
  • Rozpočtování a prognózy

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found