Křivka J - porozumění tomu, jak křivka J funguje v PE a ekonomii

AJ Curve je graf, ve kterém vykreslená čára klesá na začátku a stoupá postupně do bodu vyššího než počáteční bod, tvořící tvar písmene J. Odráží jev, ve kterém po období nepříznivých výnosů následuje období postupné zotavování, které stoupá do vyššího bodu, než je výchozí bod. Tento fenomén platí v různých oblastech, jako jsou fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu Fondy soukromého kapitálu jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, které představují příležitost pro vysokou návratnost. Přicházejí s pevnou, ekonomikou, medicínou a politologií.

J křivka grafZdroj: Wikimedia Commons

Například pokud vykreslíte výkon a peněžní toky Výkaz peněžních toků Výkaz peněžních toků (také označovaný jako výkaz peněžních toků) je jedním ze tří klíčových finančních výkazů, které vykazují hotovost vygenerovanou a vynaloženou během konkrétního období čas (např. měsíc, čtvrtletí nebo rok). Výkaz peněžních toků funguje jako most mezi výkazem zisku a ztráty a rozvahou fondů soukromého kapitálu, graf bude mít tvar „J.“ Fondy soukromého kapitálu se zaměřují na předpoklad, že vnitřní míra návratnosti Vnitřní míra návratnosti (IRR) Vnitřní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, díky níž je čistá současná hodnota (NPV) projektu nulová. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. investice klesá na začátku, dokud není dosaženo úrovně stability, po které může podnik vstoupit do ziskového stavu.

Křivka J v soukromém kapitálu

V soukromém kapitálu představuje křivka J tendenci fondů soukromého kapitálu zaznamenávat záporné výnosy v počátečních letech a poté zvyšovat výnosy v pozdějších letech, když investice dozrají. Negativní výnosy na začátku investic mohou vyplynout z investičních nákladů, poplatků za správu, investičního portfolia, které ještě není splatné, a portfolií s nízkou výkonností, které jsou odepisovány v jejich počátcích.

Fondy soukromého kapitálu obvykle nezískají prostředky svých investorů, dokud neidentifikují ziskové investice. Investoři se zavázali poskytnout finanční prostředky správci fondu podle potřeby nebo na vyžádání. Banky, které půjčují soukromým kapitálovým fondům, vyjednávají o zametání peněžních toků Cash Sweep Zametání peněz je jakýkoli záměrně zvolený a automatizovaný převod části peněžního toku společnosti nebo jednotlivce, který má být použit pro konkrétní účel. to vyžaduje, aby fond splatil svůj dluh některými nebo všemi nadbytečnými peněžními toky. Ocenění Zdarma průvodce oceňováním, abyste se naučili nejdůležitější koncepty svým vlastním tempem. Tyto články vás naučí osvědčené postupy oceňování podniků a způsob oceňování společnosti pomocí srovnatelné analýzy společností, modelování diskontovaných peněžních toků (DCF) a precedentních transakcí, jak se používají v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu a generovaných. V počátečních letech soukromý kapitálový fond generuje malé nebo žádné peněžní toky pro investory a počáteční vytvořené prostředky se používají ke snížení pákového efektu společnosti. Tento koncept vyžaduje rozsáhlé finanční modelování Co je to finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem prognózy finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. a finanční analytik fondu PE bude muset postavit model LBO Model LBO Model LBO je postaven v aplikaci Excel k vyhodnocení transakce s pákovým odkupem (LBO), akvizici společnosti financované z významného množství dluhu. pro dohodu Zdroje transakcí a transakcí a průvodce porozuměním dohodám a transakcím v investičním bankovnictví, rozvoji společností a dalších oblastech podnikových financí. Stáhněte si šablony, přečtěte si příklady a dozvíte se, jak jsou strukturovány dohody. Smlouvy o zachování mlčenlivosti, smlouvy o koupi akcií, nákupy aktiv a další zdroje fúzí a akvizic.

Pokud je fond dobře spravován, začne pociťovat nerealizované zisky následované událostmi, ve kterých jsou zisky realizovány. Pákové IPO, fúze a akvizice a odkupy mají za následek vyšší výnosy fondu, které vytvářejí tvar J Curve. S přebytečnou hotovostí a po zaplacení dluhů půjde další hotovost kapitálovým investorům. Sklon křivky J je určen generovanými výnosy a tím, jak rychle se tyto výnosy dostanou zpět k investorům. Strmá křivka představuje fond, který generoval nejvyšší výnosy v co nejkratší možné době, zatímco křivka s malou strmostí představuje špatně spravovaný fond soukromého kapitálu, jehož realizace výnosů trvala příliš dlouho a generovala pouze nízké výnosy.

Křivka J v ekonomii

V ekonomii označuje křivka J změnu obchodní bilance země, která často následuje po devalvaci nebo znehodnocení měny. Slabá měna znamená, že dovoz bude nákladný, zatímco pro export komodit bude výhodnější. Nerovnováha vede k poklesu běžného účtu, tedy k menšímu přebytku nebo k většímu deficitu.

Ihned po devalvaci měny dojde ke zpoždění ve změně spotřeby dovozu. Poptávka po drahých dovozech a poptávka po levnějším vývozu se z krátkodobého hlediska nezmění, protože spotřebitelé hledají levnější alternativy.

Dlouhodobým důsledkem devalvace nebo znehodnocení měny je to, že místní spotřebitelé přejdou ke srovnatelným místně vyráběným produktům. Zahraniční obchodníci také zakoupí více produktů, které se vyvážejí do jejich země. Výrobky vyvážené do jejich země jsou relativně levnější kvůli oslabené hodnotě měny. V této fázi zažívá země požadovaný výsledek zlepšení salda běžného účtu. Křivka J se vytvoří, když se měna země zhodnotí a hodnota vývozu bude dražší než hodnota dovozu.

Další zdroje

Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou kariéru, přečtěte si následující finanční zdroje:

  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.
  • Tržní ekonomika Tržní ekonomika Tržní ekonomika je definována jako systém, kde je produkce zboží a služeb nastavena podle měnících se přání a schopností trhu.
  • Pigou Effect Pigou Effect Pigou Effect je teorie navržená slavným antikeynesiánským ekonomem Arthurem Pigou. Vysvětluje vztah mezi spotřebou, zaměstnaností a ekonomickým výkonem v době deflace a inflace.
  • XIRR vs IRR v aplikaci Excel XIRR vs IRR Proč používat XIRR vs IRR. XIRR přiřadí každému datu jednotlivých peněžních toků konkrétní data, takže je při sestavování finančního modelu v aplikaci Excel přesnější než IRR.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found