Odesílatel vs. příjemce - definice, příklad, klíčové rozdíly

Než pochopíte rozdíl mezi odesílatelem a příjemcem, je důležité pochopit, co je zásilka. Zásilka je proces, při kterém osoba předá něco do péče jiné straně, přičemž si ponechá plné vlastnictví, dokud není nemovitost prodána. Často se to děje během aukcí Aukce Aukce je systém nákupu a prodeje zboží nebo služeb tím, že se nabízí k nabízení, umožňuje lidem dražit se a prodává se tomu, kdo draží nejvíce. Uchazeči si navzájem konkurují, přepravují, převádějí zboží nebo kdykoli něco nabídne k prodeji ne majitel, ale třetí strana, která dá nemovitost kupujícímu k dispozici.

Formulář Odesílatel vs. Příjemce

Porozumění odesílateli vs. příjemci

Nyní, když je myšlenka zásilky jasná, lze diskutovat o otázce odesílatel vs. příjemce. Odesílatel je jednotlivec nebo strana, která přináší zboží, které má být prodáno jejím jménem jinou stranou, která se nazývá příjemce.

Příjemce vystupuje jako jakýsi zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy. , což je fyzická osoba, která kupuje nebo zadržuje zboží a předává je třetí straně nebo konečnému kupujícímu. Bez ohledu na to, zda se zboží prodává a kupuje, nebo jednoduše převádí z jedné strany na druhou prostřednictvím příjemce, zůstává vlastnictví v rukou odesílatele, dokud nedojde k uzavření obchodu, a to buď platbou, nebo dodáním konečnému kupujícímu.

Odesílatel může být také označován jako odesílatel, který získá přepravní nebo přepravní doklady pro zboží, které prodává příjemci. Odesílatel si ponechává vlastnické právo / vlastnictví nemovitosti, dokud není převedeno nebo prodáno konečné straně.

Příklad vztahu odesílatel / příjemce

Abyste lépe porozuměli vztahu odesílatel / příjemce, zvažte následující příklad. Rodina hledá prodej své sbírky cenných předmětů. Dohodnou se s aukční síní na prodeji předmětů. Tady je rodina odesílatelem a aukční síň je příjemcem. Aukční síň prodává předměty, ale rodina si je ponechává, dokud je nezakoupí třetí strana.

Jakmile je provedena platba - od kupujícího třetí strany po aukční síň - jsou peníze předány odesílateli, minus poplatek Poplatek za službu Poplatek za službu, také nazývaný poplatek za službu, se týká poplatku vybraného za platbu za služby, které se týkají zakoupeného produktu nebo služby. pro příjemce pro hostování zboží a usnadnění prodeje. Vlastnictví je poté převedeno na kupujícího.

Závěrečné slovo

Je důležité pochopit rozdíly mezi odesílatelem a příjemcem. Díky těmto rozdílům funguje vztah kupujícího a prodejce a umožňuje úspěšný převod nebo prodej zboží nebo majetku odesílatele na jinou stranu.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Typy kupujících Typy kupujících Typy kupujících jsou souborem kategorií, které popisují stravovací návyky spotřebitelů. Chování spotřebitele ukazuje, jak oslovit lidi s různými zvyky
  • Ztráta ceny vůdce Ztráta ceny vůdce Stratová cenová strategie vůdce, což je v marketingu běžný termín, označuje agresivní cenovou strategii, při které obchod oceňuje své zboží pod cenu
  • Price Taker Price Taker Cena v ekonomii označuje účastníka trhu, který není schopen diktovat ceny na trhu. Subjekt přijímající cenu proto musí přijmout převládající tržní cenu. Uchazeči o cenu chybí dostatečná tržní síla, aby mohla ovlivnit ceny zboží nebo služeb.
  • Dodavatelská síla Dodavatelská síla V Porterových pěti silách je dodavatelská síla mírou kontroly, kterou může poskytovatel zboží nebo služeb vykonávat na své kupce. Síla dodavatele souvisí se schopností dodavatelů zvyšovat ceny, snižovat kvalitu nebo omezovat počet produktů, které budou prodávat.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found