Nejlepší online výukové weby - přehled, průvodce, seznam top 10 webů

Tato příručka poskytuje přehled nejlepších čistě online výukových webů na světě, jejich provozu a některé důležité informace o typech kurzů, které nabízejí. Tato příručka bude užitečná pro všechny, kteří se chtějí naučit nové dovednosti online, rozvíjet svou kariéru a naučit se téměř cokoli online!

nejlepší online výukové webyZdroj: similarweb.com

Seznam 10 nejlepších online vzdělávacích webů

Níže je uveden seznam nejlepších čistě eLearningových webů založených na veřejně dostupných informacích z SimilarWeb. Všechna čísla představují celkové měsíční návštěvy webových stránek v květnu 2018. Zahrnuty jsou pouze společnosti, které provozují 100% online.

Top 10 webů eLearning podle provozu jsou:

  1. Udemy 74,5 mil
  2. Khan Academy 51,8 mil
  3. Coursera 37,2 mil
  4. edX 22,4 mil
  5. Udatnost 16,2 mil
  6. Lynda 15,2 mil
  7. Budoucnost Naučte se 4,5 mil
  8. MasterClass 2.5M
  9. Corporate Finance Institute® 1,6 mil
  10. Open2Study 0,7 mil

Nejlepší stránky eLearningu - průvodce a seznam online kurzů

# 1 Udemy

Provoz: 74,5 milionu

Udemy je nejlepší online výukový program wesbite, měřený provozem. Provozuje platformu, kde si jednotlivci nebo firmy mohou vytvářet vlastní kurzy a prodávat je na platformě Udemy. Mezi oblíbená témata patří: vývoj, obchod, IT, osobní rozvoj, design, marketing, hudba, zdraví a další.

Udemy je známý jako slevový program a zatímco kurzy jsou uvedeny v rozmezí 100–2 000 $, téměř vždy s 90% slevou. Kvalita kurzů na Udemy se výrazně liší, protože většina učitelů dělá kurzy jako koníček.

# 2 Khan Academy

Provoz: 51,8 milionu

Khan Academy je nezisková online vzdělávací webová stránka, která nabízí bezplatné kurzy na širokou škálu témat. To bylo založeno v roce 2006 Salmanem Khanem a organizace produkuje lekce ve formě videí na YouTube. Témata zahrnují: matematiku, přírodní vědy, výpočetní techniku, umění, ekonomii, přípravu na zkoušky a univerzitní lekce.

Khan Academy se proslavil nabídkou bezplatných kurzů a obdržením darů ve výši 1,5 milionu dolarů od Billa Gatese (více zde).

# 3 Coursera

Provoz: 37,2 milionu

Coursera je jedním z nejlepších online vzdělávacích webů a má model partnerství s univerzitami a profesory. Společnost nabízí kurzy, specializace a online tituly. Mezi oblíbené předměty patří umění, obchod, informatika, věda o datech, fyzika, společenské vědy, jazyk a další.

Většinu výuky Coursera lze absolvovat zdarma, ale studenti musí platit za certifikace a tituly, které mohou stát až 25 000 $.

# 4 edX

Provoz: 22,4 milionu

edX byl zahájen v roce 2012 a nabízí obrovské otevřené online kurzy (MOOC) zaměřené na univerzitní kurzy. edX je nezisková organizace a nabízí bezplatné a placené kurzy a certifikace prostřednictvím své online platformy.

Partnerské školy na platformě edX zahrnují Harvard (zakladatel), MIT (zakladatel), Berkeley, Brown, Kolumbie, Dartmouth, McGill, University of Pennsylvania a mnoho dalších.

# 5 Udacity

Provoz: 16,2 milionu

Udacity provozuje web eLearning, který nabízí MOOC a samoobslužné kurzy na širokou škálu témat, se silným zaměřením na informatiku. Udacity nabízí individuální kurzy a nano tituly. Populární předměty jsou: umělá inteligence (AI), datová věda, programování a vývoj, autonomní systémy a obchodní témata.

Ceny kurzů se pohybují od bezplatných do zhruba 2 000 $ za nanoúrovně.

# 6 Lynda

Provoz: 15,2 milionu

Lynda byla průkopníkem v oboru eLearningu, který byl založen v roce 1995. Web nabízí stovky kurzů na širokou škálu témat, včetně vývoje softwaru, designu, obchodu, vývoje webu, fotografie a dalších.

Společnost Lynda získala společnost LinkedIn za 1,5 miliardy USD v roce 2015.

# 7 FutureLearn

Provoz: 4,5 milionu

FutureLearn je online výukový program, který vlastní The Open University v Anglii. Jedná se o platformu eLearningu Massive Open Online Course (MOOC), která spolupracuje s univerzitami i průmyslovými profesionály. Mezi oblíbené kategorie kurzů patří obchod a management, zdraví a psychologie, technologie a kódování a výuka.

Platforma nabízí kurzy, programy a tituly, které se pohybují od bezplatných do přibližně 15 000 GBP.

# 8 MasterClass

Provoz: 2,5 milionu

MasterClass je platforma, kde studenty učí odborníci (nebo instruktoři „celebrit“) z různých oborů. Třídy mají vysokou produkční hodnotu a ve srovnání s tradičnějšími kurzy se mohou cítit blíže dokumentu nebo druhu zábavy.

Mezi instruktory celebrit patří: Martin Scorsese, Malcolm Gladwell, deadmau5, Steve Martin, Samuel L. Jackson, Christina Aguilera, Serena Williams, User, Wolfgang Puck a další.

# 9 Corporate Finance Institute® (Finance)

Provoz: 1,6 milionu

Corporate Finance Institute® (Finance) byl založen v roce 2016 jako společný podnik s MDA Training Inc., britskou společností poskytující finanční školení s více než 20 lety zkušeností s poskytováním vzdělávacích programů analytiků a spolupracovníků v globálních investičních bankách. Finanční kurzy jsou založeny na programech, které byly dodány společnostem BlackRock, Credit Suisse, HSBC, JP Morgan, Deutsche Bank, Merry Lynch, Bank of America, Citi a dalším.

Finance poskytuje analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) TM Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, což je globální standard pro kariéru, která vyžaduje finanční modelování a analýzu v aplikaci Excel.

# 10 Open2Study

Provoz: 0,7 milionu

Open2Study nabízejí bezplatné i akreditované online kurzy a je podporována Open Universities Australia (OUA). Většina studentů má sídlo v Austrálii, kurzy jsou však nabízeny studentům po celém světě. Témata kurzu zahrnují: vzdělávání, umění, humanitní vědy, vědu a obchod.

Najděte si ten pravý eLearning pro vás online

Jak si vybrat správné online učení

Vzhledem k množství dostupných možností může být někdy ohromující, když se pokoušíte vybrat správného poskytovatele online kurzů. Níže je uveden jednoduchý rámec, který vám pomůže rozhodnout se, kam na školení a vzdělávání, které vám osobně nejlépe vyhovuje.

Položte si následující otázky:

  • Proč se účastním online kurzů?
    • Chci se jen učit
    • Potřebuji trénink dovedností
    • Potřebuji osvědčení
    • Potřebuji titul
  • Jaký je můj rozpočet?
    • Nula
    • $10-$100
    • $100-$500
    • $500-$2,000
    • $2,000+
  • Kolik času mám?
    • 1-10 hodin
    • 10-50 hodin
    • 50-100 hodin
    • 100+ hodin
  • Jak flexibilní je můj plán?
    • Musím se učit svým vlastním tempem
    • Dávám přednost dodržování stanoveného harmonogramu

Na základě vašich odpovědí na výše uvedené otázky můžete zúžit vyhledávání.

Popisy uvedené v seznamu 10 nejlepších společností eLearning výše by vám měly pomoci najít ten správný fit. Například, pokud chcete získat práci finančního analytika, potřebujete certifikaci, rozpočet 500 $ a raději se učíte vlastním tempem, pak by se program FMVA Finance hodil. Naopak, pokud se chcete učit fyziku, mít rozpočet 0 $ a chcete strávit 20 hodin učením, pak by Khan Academy mohla být skvělá volba.

Další online výukové zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli tuto příručku k top 10 online výukovým webům. Tato příručka byla vytvořena bez předsudků jako užitečný zdroj pro každého, kdo se chce dozvědět více o tomto odvětví a najít pro něj ty správné kurzy online.

Chcete-li pokračovat ve své vzdělávací cestě, budou užitečné tyto další zdroje:

  • Interaktivní kariérní mapa
  • Průvodci platem Kompenzace Kompenzace a průvodci platy za pracovní místa v oblasti podnikových financí, investičního bankovnictví, výzkumu kapitálu, FP&A, účetnictví, komerčního bankovnictví, absolventů FMVA,
  • Popisy pracovních míst Jobs Projděte si popisy pracovních míst: požadavky a dovednosti pro zveřejňování pracovních pozic v investičním bankovnictví, výzkumu kapitálu, pokladně, FP&A, podnikových financích, účetnictví a dalších oblastech financí. Tyto popisy pracovních míst byly sestaveny na základě nejběžnějších seznamů dovedností, požadavků, vzdělání, zkušeností a dalších
  • Průvodci pohovorem Rozhovory Eso na váš další pohovor! Podívejte se na průvodce pohovorem Finance s nejčastějšími dotazy a nejlepšími odpověďmi na jakoukoli pracovní pozici v oblasti podnikových financí. Otázky a odpovědi k rozhovorům pro finance, účetnictví, investiční bankovnictví, kapitálový výzkum, komerční bankovnictví, FP&A a další! Bezplatní průvodci a procvičte si eso na pohovoru

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found