Poměr marže příspěvku - výnos po proměnlivých nákladech

Poměr příspěvkové marže (poměr CM) podniku se rovná jeho tržbám Tržby z prodeje Tržby z prodeje jsou příjmy, které společnost přijala z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. méně všech variabilních nákladů Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé, dělené výnosem. Představuje to okrajový přínos výroby další jednotky. Zde je vzorec pro poměr příspěvkové marže (poměr CM):

poměr příspěvkové marže

Podívejte se na příklad v Excelu zde.

Příklad výpočtu poměru příspěvkové marže

Poměr CM = (celkový výnos - náklady na prodané zboží - jakékoli jiné variabilní náklady) / celkový příjem

Společnost má výnosy 50 milionů USD, náklady na prodané zboží Účetnictví Naši účetní průvodci a zdroje jsou průvodci pro samostudium, díky nimž se můžete učit účetnictví a finance svým vlastním tempem. Procházejte stovky průvodců a zdrojů. je 20 milionů $, marketing je 5 milionů $, poplatky za dodání produktu jsou 5 milionů $ a fixní náklady Fixní a variabilní náklady Cost je něco, co lze klasifikovat několika způsoby v závislosti na jeho povaze. Jednou z nejpopulárnějších metod je klasifikace podle fixních nákladů a variabilních nákladů. Fixní náklady se nemění se zvyšováním / snižováním jednotek objemu výroby, zatímco variabilní náklady jsou pouze závislé na 10 milionech USD.

Marže příspěvku dolary = 50 milionů - 20 milionů - 5 milionů - 5 milionů = 20 milionů

Poměr marže příspěvku = 20 milionů USD / 50 milionů USD = 40%

Fixní náklady ve výši 10 milionů USD nejsou do vzorce zahrnuty, je však důležité zajistit, aby CM dolary byly vyšší než fixní náklady, jinak by společnost nebyla zisková.

Analýza zlomového bodu

Rozpětí příspěvku nemusí být nutně dobrým ukazatelem ekonomického přínosu. Společnosti mohou mít značné fixní náklady, které je třeba zohlednit.

Může být důležité provést analýzu zlomového bodu a určit, kolik jednotek je třeba prodat a za jakou cenu, aby se společnost vyrovnala. Chcete-li se dozvědět více, podívejte se na náš kurz Finanční analýzy.

Chcete-li provést tuto analýzu, vypočítejte příspěvkovou marži na jednotku, poté vydělte fixní náklady tímto číslem a budete vědět, kolik jednotek musíte prodat, abyste dosáhli zisku.

Na základě výše uvedeného příkladu předpokládejme, že společnost prodala 1 milion jednotek. To znamená, že CM na jednotku je 20 $. Fixní náklady jsou 10 milionů dolarů, takže společnost musí prodat 500 000 jednotek, aby dosáhla zisku (10 milionů / 20 dolarů za jednotku = 500 000).

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Více učení

Finance je oficiálním globálním poskytovatelem označení Financial Modeling and Valuation Analyst označení FMVA® Certification Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a Ferrari, a je na misi, která vám pomůže posunout vaši kariéru. Chcete-li se dozvědět více o dalších typech finanční analýzy, možná budete chtít vyzkoušet tyto další finanční zdroje:

  • Zisková marže Čistá zisková marže Čistá zisková marže (také známá jako „zisková marže“ nebo „poměr čistého zisku k marži“) je finanční poměr používaný k výpočtu procenta zisku, který společnost vyprodukuje z jejích celkových výnosů. Měří částku čistého zisku, který společnost získá za dolar získaných výnosů.
  • Návratnost výdajů na reklamu ROAS (návratnost výdajů na reklamu) ROAS (návratnost výdajů na reklamu) je důležitá metrika elektronického obchodování. ROAS měří výnosy generované za dolar vynaloženého marketingu. Jedná se o podobnou a alternativní metriku ziskovosti jako ROI, neboli „návratnost investic“. ROAS se běžně používá v podnicích elektronického obchodování k hodnocení efektivity marketingové kampaně.
  • Pákové poměry Pákové poměry Pákový poměr označuje úroveň dluhu, který vznikl obchodnímu subjektu oproti několika dalším účtům v jeho rozvaze, výkazu zisku a ztráty nebo výkazu peněžních toků. Šablona aplikace Excel
  • Co je finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model.
  • Finanční modelování pro figuríny Finanční modelování pro začátečníky Finanční modelování pro začátečníky je náš úvodní průvodce finančním modelováním - pojednáváme o tom, jak vytvořit model, vzorce aplikace Excel, osvědčené postupy a další.
  • Jak být skvělým finančním analytikem Průvodce analytikem Trifecta® Konečný průvodce tím, jak být prvotřídním finančním analytikem. Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Hledáte nejlepší osvědčené postupy v oboru a vyčníváte z davu? Náš proces s názvem The Analyst Trifecta® se skládá z analytiky, prezentace a měkkých dovedností

Chcete-li se dozvědět více o finanční kariéře, vyzkoušejte naši interaktivní mapu kariéry.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found