Valued Policy Law (VPL) - přehled, jak to funguje, pokrytí

Zákon o oceňovaných pojistkách (VPL) je zákon, který usnadňuje rychlé vyplácení pojistných událostí v případě, že dojde k pojistné události. Zákon vyžaduje, aby pojišťovací společnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti Pojistitelé majetku a odpovědnosti (P&C) byly společnosti poskytující krytí aktiv (např. Dům, auto atd.) A také pojištění odpovědnosti za úrazy, zranění a škody na jiných osobách jejich věci. vyplácí pojistníkovi plnou hodnotu pojistné smlouvy, pokud pojistná událost způsobí celkovou ztrátu. Pojistníkovi obvykle nahradí plnou hodnotu ztráty, nikoli skutečnou peněžní hodnotu pojištěného v době ztráty.

Zákon o hodnotné politice (VPL)

Plná hodnota nepovažuje faktory za odpisy nebo přehodnocení v době ztráty. Účelem VPL je chránit vážené pojistníky před obdržením nižší náhrady v případě, že utrpí celkovou ztrátu. Zákon o oceňované politice byl poprvé přijat ve Wisconsinu v roce 1874, zatímco Florida přijala zákon v roce 1899. Celkově je zákon aktivní ve zhruba 20 státech USA.

souhrn

  • Zákon o oceňované pojistce je zákon o pojištění, který vyžaduje, aby pojišťovny vyplatily pojistníkovi plnou hodnotu pojistky, pokud kryté nebezpečí způsobí celkovou ztrátu.
  • Částka vypořádání podle zákona o hodnotové politice nezohledňuje reprodukční náklady ani skutečnou hodnotu nemovitosti v době ztráty.
  • Pokud je celková ztráta způsobena krytým a nekrytým nebezpečím, zákon o oceňované politice se nepoužije.

Jak funguje zákon o oceňované politice

Účelem zákona o hodnotě pojistky je chránit pojištěného, ​​pokud je pojištěný předmět zcela poškozen v krytém nebezpečí. Zákon vyžaduje, aby částka v dolarech vyplacená pojistníkovi byla částkou v dolaru uvedenou v prohlášení o pojistce. Pojistitel nemůže platit méně než plnou hodnotu pojistné smlouvy, a to ani v případě, že je nemovitost v době, kdy k riziku došlo, oceněna nižší hodnotou. Ochrana eliminuje potřebu pojistníka poskytovat důkazy o skutečné peněžní hodnotě pojištěného majetku nebo o nákladech na náhradu Náklady na výměnu (nemovitost) Náklady na náhradu se vztahují k ceně, kterou by stálo nahradit stávající aktivum podobným aktivem na současném trhu. cena. Dotyčné aktivum.

Předpokládejme například, že pojistitel dříve souhlasil s pojištěním golfového resortu za 10 milionů dolarů. Pokud je budova zničena v bouři a pojištěný utrpí úplnou ztrátu, je pojistitel povinen zaplatit plnou hodnotu krytí, tj. 10 milionů USD, i když skutečná hodnota budovy byla nižší než nominální hodnota krytí v době ztráty.

Pojistitelé proto musí na začátku pojistné smlouvy určit hodnotu pojištěného majetku, protože po vzniku krytého nebezpečí nemohou o hodnotě pochybovat. Pojistitel musí zaplatit plnou hodnotu pojistné smlouvy, i když je nemovitost v době ztráty přeplněná.

Nebezpečí a vlastnosti, na které se vztahují oceňované zákony

Zákon o oceňované politice se použije, když kryté nebezpečí způsobí celkovou ztrátu pojištěné budově, domu nebo jiné struktuře. Skutečnou celkovou ztrátou to znamená, že škody způsobené krytým nebezpečím byly tak rozsáhlé, že konstrukci nelze opravit nebo obnovit pro další použití. Pokud pojistitel nemůže spojit podvod, Podvod Podvod se týká jakékoli klamavé činnosti prováděné jednotlivcem s cílem získat něco prostředky, které porušují zákon. Jedno klíčové slovo nebo trestná činnost k celkové ztrátě, je povinen provést maximální možné vypořádání podle podmínek prohlášení o zásadách.

Ačkoli se většina oceňovaných zákonných zásad omezuje pouze na poškození požárem, jiné zásady mohou poskytovat krytí pro další nebezpečí, jako je tornádo, vítr, blesk nebo výbuch. Pojistník musí u pojistitele prokázat skutečné škody, aby vzniklou škodu uhradil.

Pokud je celková ztráta způsobena dvěma nebo více riziky, kde je pokryto jedno nebezpečí a druhé riziko není pokryto, zákon o oceňované politice se nepoužije. Některé státy například kryjí ztráty způsobené větrem, nikoli však povodněmi. Je-li budova zničena kombinací větru a povodní, výše náhrady, kterou pojistitel provede, bude záviset na stavu a výši ztráty, kterou lze přímo připsat každému nebezpečí.

Pokud například majitel domu uzavře oceňovanou pojistku v hodnotě 100 000 USD a utrpí celkovou ztrátu v důsledku kombinace větru a povodní, určí pojistitel výši ztráty připadající na každé nebezpečí. Pokud je ztráta způsobená větrem (krytá pojistnou smlouvou) 80 000 USD a ztráta způsobená povodňovou vodou (nepokryté nebezpečí) 20 000 USD, ceněný zákonný zákon se stane nepoužitelným a pojistník nemůže získat celou hodnotu pojistné částky 100 000 USD. Pojistník však může usilovat o náhradu škody způsobené krytým nebezpečím, tj. 80 000 USD.

Příklady VPL

Oceněné zákony se v jednotlivých státech USA liší. Následuje příklad VPL ve dvou klíčových stavech:

Kalifornie

Zákon o hodnotě politiky v Kalifornii se vztahuje na budovy a vztahuje se na všechna nebezpečí, na která se tato politika vztahuje. Pojistitel musí zkontrolovat budovu pojistníka, aby při stanovení pojistné smlouvy přiřadil pevnou hodnotu. Je-li nemovitost vykázána jako úplná ztráta, když dojde k krytému nebezpečí, musí pojistitel zaplatit pevnou hodnotu uvedenou v pojistném dokumentu.

Arkansas

Oceňované zákonné zákony v Arkansasu se vztahují výlučně na nemovitosti a pokrývají celkové ztráty způsobené požáry a přírodními katastrofami. Klasifikace vylučuje povodně a zemětřesení. Pokud je jakýkoli nemovitý majetek zcela zničen požárem nebo přírodními katastrofami (s výjimkou povodní a zemětřesení), bude částkou vypořádání celá hodnota majetku stanovená při vzniku pojistné smlouvy.

Další zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Dávka v případě náhodného úmrtí Dávka v případě náhodného úmrtí Dávka v případě náhodného úmrtí je druh pojistné smlouvy, která platí v případě náhodného úmrtí pojištěné osoby. Je to odlišné od života
  • Pojistné náklady Pojistné náklady Pojistné náklady představují částku, kterou společnost platí za získání pojistné smlouvy a případných dalších plateb pojistného. Platba provedená společností je uvedena jako výdaj za účetní období. Pokud se pojištění používá k pokrytí výroby a provozu
  • Pojistitelé pro život a zdraví Pojistitelé pro život a zdraví Pojistitelé pro život a zdraví (L&H) jsou společnosti, které poskytují krytí rizika ztráty života a léčebných výloh způsobených nemocí nebo úrazy. Zákazník - kupující pojistné smlouvy - platí pojistné za krytí.
  • Oceňovaná námořní politika Oceňovaná námořní politika Oceňovaná námořní politika je odvětví námořního pojištění, které přiřazuje hodnotu pojištěnému majetku před vznikem ztráty nebo poškození. Marine

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found