Správce maker - přehled, jak to funguje, klady a zápory

Makro manažer je typ šéfa, který umožňuje zaměstnancům vykonávat své povinnosti nezávisle. Tito manažeři se spíše zabývají výsledky získanými vstupy zaměstnanců, než každodenními zvyky svých podřízených. Takový typ vedení je také známý jako makro-management.

Správce maker

Někteří zaměstnanci považují makro manažery za supervizory, kteří se obávají odpovědnosti za práci zaměstnanců, zatímco jiní je považují za supervizory, kterým je příjemné dělat svou práci samostatně. Makro manažeři mají tendenci věnovat více pozornosti svým specialitám a nemusí si být vědomi peněžních toků, aktiv nebo závazků společnosti.

Makro manažer je přímým protikladem mikromanažera, který pečlivě sleduje chování zaměstnanců při práci a často se zajímá o každodenní rutinu zaměstnanců.

souhrn

  • Manažer maker je typ vůdce, který používá přístup „od ruky“ a umožňuje podřízeným provádět své úkoly nezávisle.
  • Společnosti, které si osvojují vedení v oblasti správy maker, delegují pravomoci a odpovědnosti na zaměstnance a zaměřují se na jejich dlouhodobou strategii.
  • Horní hierarchie těží z makro-řízení tím, že dělá nezávislá rozhodnutí týkající se zaměstnanců.

Porozumění správě maker

Společnosti používají různé styly řízení Teorie správy Teorie správy jsou koncepty obklopující doporučené strategie řízení, které mohou zahrnovat nástroje, jako jsou rámce a pokyny, které lze implementovat v moderních organizacích. Obecně se profesionálové nebudou spoléhat pouze na jednu teorii managementu při rozhodování a ve vztahu k zaměstnancům. Úrovně mikro a makro vedení zaujímají přístup se zvýšeným pohledem a rozhodnutí o řízení shora dolů, která staví výkon proti agregovaným metrikám. Makro manažeři se dívají na společnost jako celek a zkoumají, jak je výkon ovlivněn strategickými rozhodnutími týkajícími se zaměstnanců.

Společnosti, které přijmou styl vedení v oblasti správy maker, se zaměřují na dlouhodobou strategii a delegují odpovědnost a autoritu. Makro vedení je tedy strategický přístup k řízení zaměstnanců. Makro manažer uvažuje z širší perspektivy tím, že hodnotí podnikatelské prostředí a vhodně přizpůsobuje společnost robustnosti externího prostředí při zachování jasného průběhu cílů společnosti. Poslání mise Prohlášení mise definuje, v jaké oblasti podnikání se společnost nachází , a proč existuje nebo k jakému účelu slouží. a cíle.

Makro manažer dále zkoumá různé příležitosti pro obchodní expanzi a snaží se inovovat úpravou stávajících produktů a služeb, vstupem na nové trhy nebo spuštěním nových produktů a služeb.

Termín „makro manažer“ se také používá k popisu někoho, kdo provozuje makro zajišťovací fond. Taková osoba musí mít širokou základnu znalostí, aby získala jasný obraz o faktorech, které ovlivňují výkonnost na globálních trzích. Mezi takové faktory patří fungování centrálních bank v různých zemích, vládní politiky a stávající politické prostředí.

Micromanager vs. Macro Manager

Mikromanažery jsou spojeny s krátkodobými výsledky, ale mohou časem poškodit morálku zaměstnanců a společnosti. Mikromanažéři vykazují negativní konotace, protože zaměstnanci mohou mít pocit, že jim takový vůdce patronuje kvůli vnímané nekompetentnosti zaměstnanců.

Mikromanažerský typ vedení zároveň vytváří nejisté pracovní prostředí, které zbavuje zaměstnance důvěry v jejich práci. Pro tým může být obtížné fungovat, když manažer chybí. Mikromanager obvykle stráví většinu času dohledem nad zaměstnanci a přeháněním hodnoty drobných detailů pro své subjekty, místo aby využil čas k provádění dalších důležitých věcí.

Naopak efektivnější je forma vedení v makro-řízení. Kromě toho, že správci maker umožňují zaměstnancům provádět úkoly samostatně, definují zaměstnancům široké funkce pro přímé zprávy a nechávají je pracovat samostatně. Jsou přesvědčeni, že zaměstnanci jsou schopni plnit své přidělené role, aniž by jim to neustále připomínali.

Čas, který by strávili hledáním přes ramena zaměstnanců, se využívá k provádění dalších důležitých věcí. Kromě toho mohou zaměstnanci stále efektivně pracovat, i když je manažer vzdálen. Proto musí manažer určit, který styl vedení přinese větší vliv na jejich vztah se zaměstnanci.

Micro Manager vs Macro Manager

Výhody a nevýhody správy maker

Makro vedení lze považovat za přínosné pro hierarchii vyšších úrovní organizace, protože umožňuje zaměstnancům vykonávat své povinnosti samostatně. Dobrým příkladem je, když vrcholový manažer v rámci společnosti deleguje úkoly na zaměstnance pracující pod ním, aby se držel strategického plánu společnosti, ale zaměstnanci přijmou svůj vlastní strategický přístup k tomu, jak plán realizovat. Podobně může generální ředitel společnosti představit výkonnému týmu, na který dohlíží, řadu nápadů a místo toho, aby jim to nařídil, může podniknout určité kroky.

Nevýhodou správce maker je, že manažeři často cítí, že je důležitější poskytnout zaměstnancům pokyny, než je zmocnit. Neustálé používání stylu vedení může vést k tomu, že zaměstnanci nebudou přímo informováni o problémech, jimž jejich týmy čelí, nebo se stanou vzdálenými od vedení. Může trvat dlouho, než se zaměstnanci seznámí s výzvami, kterým musí jejich tým čelit.

Makro manažeři také vytvářejí dojem byrokracie Byrokracie Systém udržování jednotné autority v rámci a napříč institucemi je známý jako byrokracie. Byrokracie v zásadě znamená vládnout úřadem. vzhledem k jejich omezenému zájmu o činnost. Zdá se, že jim chybí povědomí nebo chápání role, kterou je každý zaměstnanec pověřen výkonem, vzhledem k jejich minimálnímu přímému zapojení se zaměstnanci.

Dlouhodobým účinkem je, že manažer maker nemůže dodržet termíny a dosahovat milníků, protože jim chybí povědomí o faktorech, které brání týmu v akci.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, splácení půjček atd. certifikační program, jehož cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom vám pomohli stát se finančním analytikem světové úrovně a posunout svou kariéru na maximum, budou vám tyto další zdroje velmi užitečné:

  • Odpovědnost Odpovědnost Odpovědnost je koncept odpovědnosti jednotlivce nebo oddělení za výkon nebo výsledky konkrétních činností. V zásadě
  • Teorie vedení Teorie vedení Teorie vedení jsou myšlenkové směry, které vysvětlují, jak a proč se někteří jednotlivci stávají vůdci. Teorie zdůrazňují rysy a chování, které si jednotlivci mohou osvojit pro posílení svých vůdčích schopností.
  • Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti Manažerské dovednosti lze definovat jako určité atributy nebo schopnosti, které by měl mít manažer, aby mohl plnit konkrétní úkoly v
  • Nejlepší organizační struktury pro podnikání Nejlepší organizační struktury pro podnikání Organizační struktury jsou v zásadě plány, které odhalují, jak jsou společnosti provozovány a jak jsou v organizaci předávány informace.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found