Kovová odměna a toky - přehled výhod a rizik

Společnosti zabývající se licencemi na kov a těžební společnosti financují doly Těžařský průmysl Primer Těžební průmysl se zabývá těžbou drahých minerálů a dalších geologických materiálů. Vytěžené materiály se přeměňují na mineralizovanou formu, která prospívá prospektorovi nebo horníkovi. Mezi typické činnosti v těžebním průmyslu patří výroba kovů výměnou za peníze nebo drahé kovy. Doly mají často potíže se získáním finančních prostředků tradičními cestami, jako jsou banky, kvůli vysokým nákladům a nepředvídatelným výnosům. Příjmy Příjmy jsou hodnotou veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. spojené s těžebním průmyslem. Proto si půjčují finanční prostředky od licenčních a streamovacích společností. To je také výhodné pro licenční a streamovací společnosti, protože jsou vystaveny ziskům z drahých kovů, aniž by musely nést veškeré riziko, že budou důl skutečně provozovat.

kovové licenční poplatky a streamovací ilustrace - zlaté nugety v měřítku

Rychlé shrnutí

  • Společnosti zabývající se licencováním kovů a streamováním poskytují finanční prostředky pro doly výměnou za budoucí výplaty.
  • Licenční společnosti dostávají fixní procento příjmů generovaných doly, zatímco streamovací společnosti dostávají fyzické kovy.
  • Výhodou pro tyto společnosti je větší ziskové rozpětí, menší vystavení rizikům a diverzifikace, zatímco stále jsou v těžebním průmyslu.

Přehled společnosti s kovovými licencemi

Kovová licenční společnost poskytne těžební společnosti půjčku a poté obdrží procento z výnosů generovaných dolem. Obecně je honorář malý, kolem 1% až 3%. Například Franco Nevada může poskytnout společnosti Kirkland Gold půjčky ve výši 400 milionů USD Půjčka Půjčka je částka peněz, kterou si jeden nebo více jednotlivců nebo společností půjčí od bank nebo jiných finančních institucí za účelem finančního řízení plánovaných nebo neplánovaných událostí. Tím dlužníkovi vznikne dluh, který musí splatit s úroky a v daném časovém období. a na oplátku dostanou 3% z licenčních poplatků za důl. Pokud těžba Kirkland Gold vyprodukuje 200 000 uncí zlata, získá Franco Nevada 3% z výnosů generovaných z 200 000 uncí. Předpokládání spotové spotové ceny Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, které lze koupit / prodat k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď. cena zlata je 1 200 $, což znamená, že důl vydělal 240 000 000 milionů $. 3% licenční odměna by Franco Nevada vynesla 7 200 000 USD.

Přehled streamovacích společností

Streamovací společnost také poskytuje financování těžební společnosti, aby získala určité procento zájmu o konkrétní důl. Například streamovací společnost Franco Nevada může poskytnout půjčku ve výši 600 milionů dolarů těžební společnosti Newmont Goldcorp. Newmont Goldcorp použije půjčku na vývoj dolu A. Výměnou bude mít Franco Nevada 7% podíl v dole A, dokud Newmont nedodá 200 000 uncí zlata, a poté obdrží 2%.

Když je dohoda uzavřena, streamovací společnosti také specifikují cenu ve vztahu k spotové ceně za nákup zlata, které těžební společnost produkuje. Například pokud byla dohoda za 50% spotové ceny, pak může Franco Nevada dosáhnout docela pěkné ziskové marže Čistá zisková marže Čistá zisková marže (také známá jako „zisková marže“ nebo „poměr čistého zisku k marži“) je finanční poměr použitý k výpočtu procenta zisku, který společnost vyprodukuje z jejích celkových výnosů. Měří částku čistého zisku, který společnost získá za dolar získaných výnosů. tím, že zaplatíte Newmont Godcorp 600 $ za unci za zlato, když je spotová cena 1 200 $ za unci. Pokud mu dohoda s Newmontem umožní nakupovat 14 000 uncí ročně, dosáhne Franco Nevada čistého zisku 8,4 milionu dolarů.

Výhody investování do licenčních poplatků a toků

Licenční a streamovací společnost má několik výhod, jako je diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát, širokých marží a nižší riziko Riziko Ve financích je riziko pravděpodobnost, že se skutečné výsledky budou lišit od očekávaných výsledků. V modelu oceňování kapitálových aktiv (CAPM) je riziko definováno jako volatilita výnosů. Koncept „rizika a výnosu“ spočívá v tom, že rizikovější aktiva by měla mít vyšší očekávané výnosy, aby kompenzovala investory za vyšší volatilitu a zvýšené riziko. . Jelikož tyto společnosti investují do mnoha dolů najednou, pokud selžou, mohou stále dostávat příjmy z jiných dolů. Mohou také diverzifikovat riziko investováním do dolů v různých fázích. Místo toho, aby investovaly pouze do dolů ve fázi výroby, nakupují tyto společnosti také podíly v dolech, které se stále vyvíjejí. Tím, že máme několik, některé až 200, miny v různých fázích vývoje, licenčních a streamovacích společností, jsou méně ovlivněny, pokud některé z dolů nejsou schopny generovat příjmy.

Streamovací společnost může koupit kov za snížené ceny, což zaručuje širokou ziskovou marži. Snížená cena je natolik významná, že marže zůstane velmi zisková, i když spotová cena poklesne. Pokud Franco Nevada nakupuje zlato za 600 $ za unci, pak i když spotová cena zlata klesá z 1200 $ za unci na 900 $ za unci, Franco Nevada stále vydělává na svých zlatých investicích pěkným ziskem.

Rizika investování do licenčních poplatků a toků

I přes výhody vyšších marží a stálého výdělku stále existují rizika investování do licenčních poplatků a toků. Jedno z hlavních rizik souvisí se strukturou podnikání. Chcete-li investovat do dolů, licenčních poplatků a streamovacích společností, potřebujete velké množství kapitálu Investovaný kapitál Investovaný kapitál je investice provedená akcionáři i dlužníky ve společnosti. Když společnost potřebuje kapitál k expanzi, může ho získat buď prodejem akcií akcií nebo vydáním dluhopisů. Akcionáři jsou lidé, kteří si koupili akcie ve společnosti, a dlužníci jsou ti, kteří si koupili dluhopisy. . Dva nejběžnější způsoby získávání kapitálu jsou akcie. Běžné akcie Běžné akcie jsou typem cenného papíru, který představuje vlastnictví vlastního kapitálu ve společnosti. Existují i ​​další pojmy - například kmenová akcie, kmenová akcie nebo hlasovací akcie -, které jsou ekvivalentem kmenových akcií. nebo dluh Dluh Dluh jsou peníze půjčené jednou stranou od druhé za účelem uspokojení finanční potřeby, kterou jinak nelze přímo uspokojit. Mnoho organizací používá dluh k pořízení zboží a služeb, za které nemohou platit hotovostí. . Společnosti, které chtějí rozvahu bez dluhů, získají peníze prostřednictvím emisí akcií. To vede k oslabení vlastnického podílu u stávajících akcionářů. Pokud investice povede k úspěšnému dolu, budou investoři odměněni vyššími výdělky.

Společnost může také získat financování prostřednictvím dluhu a bude odpovědná za splátky jistiny a úroků. Pokud je důl ziskový, pak peněžní tok pokryje splátky dluhu. Pokud ne, pak společnost utrpí ztrátu z nutnosti splácení dluhu financovat sama.

Spotové ceny Spotová cena Spotová cena je aktuální tržní cena cenného papíru, měny nebo komodity, které lze koupit / prodat k okamžitému vypořádání. Jinými slovy, jedná se o cenu, za kterou prodejci a kupující oceňují aktivum právě teď. a těžba evidentně ovlivňuje ziskovost licenčních a streamovacích společností. Pokud spotové ceny poklesnou, získají licenční společnosti menší výnosy a streamovací společnosti mohou své kovy prodávat pouze za nižší cenu. V případě zpoždění min bude na oba typy společností ovlivněno zpožděním toku zlata.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o licenčních poplatcích za kov a streamování. Abychom se dál učili a zlepšovali svou kariéru, doporučujeme vám tyto další finanční zdroje:

  • Ropa a plyn Primer Ropa a plyn Primer Ropný a plynárenský průmysl, také známý jako energetický sektor, souvisí s procesem průzkumu, vývoje a rafinace ropy a zemního plynu. To
  • Základní těžařský průmysl Základní těžařský průmysl Těžební průmysl se zabývá těžbou drahých minerálů a dalších geologických materiálů. Vytěžené materiály se přeměňují na mineralizovanou formu, která prospívá prospektorovi nebo horníkovi. Mezi typické činnosti v těžebním průmyslu patří výroba kovů
  • Přehled ropy Přehled ropy Přehled ropy je přirozeně se vyskytující směs uhlovodíků, která se nachází v podzemí. Může se objevit v rozmezí vysoce viskózní kapaliny až po silnou dehtovou látku. Tato látka je jedním z nejpoužívanějších zdrojů paliva na celém světě
  • Akciová společnost Akciová společnost Akciová společnost je společnost, kterou vlastní její investoři. Akcionáři nakupují a prodávají akcie a vlastní část společnosti. Procento

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found