Domácnost - definice, vedoucí / člen domácnosti

Domácností se rozumí sociální jednotka lidí, kteří žijí společně pod jednou střechou a sdílejí zdroje, i když nejsou ve vzájemném vztahu. V USA úřad pro sčítání lidu kategorizuje domácnosti jako rodinné nebo nerodinné. Rodinnou domácnost tvoří členové, kteří jsou spřízněni krví, zatímco rodinnou domácnost tvoří lidé, kteří sdílejí domov, ale kteří nejsou spřízněni krví.

Domácnost

Ve Velké Británii je domácnost tvořena lidmi, kteří sdílejí ubytování a alespoň jedno jídlo denně. Pokud obydlí sdílí více lidí, ale nesdílejí jídlo ani ubytování, pak se takové uspořádání považuje za více domácností.

Hlava rodiny

V čele domácnosti v USA je daňový poplatník, který platí alespoň polovinu nákladů na podporu a bydlení kvalifikované osoby. Daňový poplatník, který podává daně jako hlava domácnosti, má vyšší odpočty a nižší daně ve srovnání s podáním samostatné osoby nebo manželského páru.

Má-li být osoba klasifikována jako hlava domácnosti, musí být považována za svobodnou, musí samostatně podávat daňová přiznání a mít nárok na osvobození od daně pro kvalifikovanou osobu. Osoba je považována za svobodnou, je-li svobodná nebo rozvedená. Ženatý daňový poplatník může být pro daňové účely rovněž považován za svobodného, ​​pokud v předchozích šesti měsících žil odděleně od svého manžela.

Osoba v čele domácnosti musí také zajistit více než polovinu životních nákladů kvalifikované osoby. Mezi zvažované náklady patří náklady na stravu, oblečení, vzdělání a bydlení. Pokud kvalifikovaná osoba žije v domě déle než půl roku, musí také uhradit související náklady, jako je pronájem, veřejné služby, splátky hypotéky Hypotéka Hypotéka je úvěr - poskytnutý hypotékou nebo bankou - který umožňuje jednotlivci koupit dům. I když je možné si půjčit na pokrytí všech nákladů na bydlení, je častější zajistit si půjčku ve výši přibližně 80% hodnoty domu. , pojištění, daně atd.

Pokud je oprávněnou osobou dítě, musí být hlavou vlastník domu, v němž je oprávněná osoba. Pokud je však oprávněná osoba rodičem daňového poplatníka, dům musí vlastnit rodič (rodiče).

Člen domácnosti

Členem domácnosti je fyzická osoba, která je při podávání ročních daňových přiznání identifikována jako závislá na daňovém poplatníkovi. Pokud daňový poplatník prohlásí, že má způsobilé závislé osoby, splňuje podmínky pro osvobození od závislosti.

Člen může být relativní nebo nerelativní a musí splňovat požadavky stanovené americkou Internal Revenue Service. Jedním z těchto požadavků je, že závislá osoba musí během daňového roku žít v domácnosti.

Příbuzný, který nežije s daňovým poplatníkem pod jednou střechou, se však stále může kvalifikovat jako člen, pokud důvodem absence je nemoc, studium na vysoké škole, výkon vojenské služby, služební cesta, dovolená nebo zadržení v zařízení pro mladistvé.

Několik vztahů kvalifikuje osobu jako člena domácnosti, včetně následujících:

  • Bratr nebo sestra daňového poplatníka. Patří sem nevlastní bratři, nevlastní sestry, nevlastní bratři a nevlastní sestry.
  • Neteř, synovec, teta a strýc, kteří nejsou v manželství.
  • Přímí potomci daňových poplatníků, například dítě, vnoučata, pravnoučata a nevlastní děti.
  • Lineární předek, jako jsou prarodiče a prarodiče.
  • In-zákony daňových poplatníků, jako je tchán, tchýně, švagr, švagrová, snacha a zeť.

Příjem domácnosti

Příjem domácnosti je celkový příjem všech členů domácnosti. Mezi příjmy považované v tomto případě patří platy a mzdy Odměna Odměna je jakýkoli druh kompenzace nebo platby, které jednotlivec nebo zaměstnanec obdrží jako platbu za své služby nebo práci, kterou vykonávají pro organizaci nebo společnost. Zahrnuje jakýkoli základní plat, který zaměstnanec obdrží, spolu s dalšími druhy plateb, které se hromadí v průběhu jejich práce, které ze zaměstnání, důchodových příjmů, příjmů z podnikání, investičních zisků a vládních převodů, jako jsou stravenky. Liší se od rodinného příjmu, který bere v úvahu pouze ty, kteří jsou ve vztahu podle narození, sňatku nebo adopce.

Věřitelé, jako jsou banky a družstevní záložny Záložna Záložna je typ finanční organizace, kterou vlastní a řídí její členové. Družstevní záložny poskytují členům celou řadu finančních služeb, včetně běžných a spořicích účtů a půjček. Jedná se o neziskové organizace, které mají za cíl poskytovat vysoce kvalitní finanční služby a využívat příjem domácnosti jako základ pro upisování půjček, protože věřitel může posoudit schopnost věřitele dostát jakýmkoli závazkům.

Vlády také používají příjem domácností jako indikátor životní úrovně a lze jej použít k porovnání bohatství a úrovně příjmů mezi městy, státy a zeměmi. Například srovnání příjmů obyvatel dvou různých zemí může poskytnout představu o zemi s vyšší kvalitou života a peněžní pohodou.

Výdaje domácnosti

Výdaje domácnosti představují výdaje na osobu spotřebované v domácnosti. Tyto výdaje mohou zahrnovat výdaje na jídlo a pití, náklady na veřejné služby, cestovní náklady, náklady na vzdělání atd. Výdaje se sčítají a dělí počtem členů žijících pod jednou střechou.

Několik výdajů lze považovat za výdaje na domácnost, včetně:

  • Náklady na bydlení: Nájemné, daně z nemovitostí a splácení hypotéky.
  • Poplatky za služby: elektřina, telefonní služba, internetové služby a voda.
  • Náklady na zdravotní péči: Náklady na léky na předpis, nemocniční poplatky a poplatky za přijetí do pečovatelského domu.
  • Náklady na vzdělání: učebnice, papírnické zboží, nákup školních uniforem, doučovací služby, školné.
  • Přepravní náklady: Náklady na nákup nového automobilu, náklady na leasing automobilu, náklady na dojíždění do práce, poplatky za taxi nebo autobus.
  • Volný čas: Noční výstupy, předplacené televizní služby, dovolené atd.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . Chcete-li se dále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Účtování daní z příjmů Účtování daní z příjmů Daně z příjmů a jejich účetnictví jsou klíčovou oblastí podnikových financí. Konceptuální porozumění účtování daní z příjmů umožňuje společnosti udržovat finanční flexibilitu. Daň je složité pole pro navigaci a často matou i ty nejzkušenější finanční analytiky.
  • Hrubý příjem Hrubý příjem Hrubý příjem se týká celkového příjmu jednotlivce na výplatě před zdaněním a jinými odpočty. Zahrnuje všechny příjmy jednotlivce ze všech zdrojů - včetně mezd, příjmů z pronájmu, úrokových výnosů a dividend.
  • Plán C Plán C Daňový formulář plánu C se používá k vykazování zisku nebo ztráty z podnikání. Je to forma, kterou musí vyplňovat živnostníci (jediní vlastníci firem) ve Spojených státech při podávání ročních daňových přiznání. Formulář Schedule C je navržen tak, aby umožnil jediným vlastníkům odepsat co nejvíce svých výdajů
  • Odčitatelná daň Odpočitatelná daň Daňově uznatelným nákladem je jakýkoli náklad, který je považován za „běžný, nezbytný a přiměřený“ a který pomáhá podnikům vytvářet příjmy. Obvykle se odečítá z příjmů společnosti před zdaněním.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found