Obchodní segmenty banky - přehled a příklad

Hlavní obchodní segmenty banky jsou retailové bankovnictví, velkoobchodní bankovnictví a správa majetku Private Wealth Management Správa soukromého majetku je investiční praxe, která zahrnuje finanční plánování, správu daní, ochranu aktiv a další finanční služby pro jednotlivce s vysokým čistým jměním (HNWI) nebo akreditované investory . Správci soukromého majetku vytvářejí úzké pracovní vztahy s bohatými klienty, aby pomohli vybudovat portfolio, které splňuje finanční cíle klienta. . I když banky mohou mít různá jména pro své různé obchodní operace, stále mají stejné obchodní funkce jako tyto tři kategorie. Některé větší banky mají také obchodní segmenty mimo tradiční tři, například pokladní služby nebo pojištění. Výnosový výnos je však hodnota veškerého prodeje zboží a služeb uznaného společností v daném období. Výnosy (označované také jako tržby nebo příjmy) tvoří začátek výkazu zisku a ztráty společnosti a jsou často považovány za „hlavní linii“ podniku. generované těmito segmenty je ve srovnání s primárními segmenty malý.

Finanční poradce potřesení rukou s klienty

Rychlé shrnutí bodů

  • Tři hlavní obchodní segmenty banky jsou retailové bankovnictví, velkoobchodní bankovnictví a správa majetku.
  • Maloobchodní nebo osobní bankovnictví zahrnuje vklady, hypotéky, půjčky a kreditní karty.
  • Velkoobchodní bankovnictví souvisí s prodejem a obchodováním, fúzí a akvizicemi.
  • Správa majetku generuje příjmy prostřednictvím maloobchodních zprostředkovatelských služeb a správy aktiv.

Rozdělení výnosů podle segmentů

I když je rozdělení výnosů podle obchodního segmentu u všech bank odlišné, přibližné rozdělení podle obchodního segmentu je následující:

Výsečový graf rozdělení výnosů podle obchodního segmentu

Co je segment retailového bankovnictví?

Retailové bankovnictví je největším přispěvatelem příjmů. Je to segment, který většina lidí zná, protože zahrnuje operace, které probíhají v pobočce banky. Mezi produkty retailového bankovnictví patří vklady, kreditní karty a hypotéky. Tento segment je také známý jako osobní bankovnictví, protože slouží jednotlivcům. Zaměřuje se však také na malé komerční klienty.

Výnosy z retailového bankovnictví se dělí na úrokové a neúrokové. Čistý úrokový výnos tvoří přibližně 70% maloobchodních výnosů. Vypočítává se z úroků získaných z hypotečních a kreditních karet a odečtením úroků zaplacených z vkladů. Neúrokové výnosy se podílejí přibližně 30% na tržbách segmentu retailového bankovnictví. Vypočítává se z rozdílu všech neúrokových výnosů a provozních nákladů.

Výnosy jsou generovány prostřednictvím poplatků za účet, transakčních poplatků, poplatků za kreditní karty a devizových výnosů. Poplatky jsou často malé částky a klienti si je nevšimnou. Výdaje zahrnuté v této části jsou náklady na kompenzaci a náklady na infrastrukturu. Mohou přidat až 50% maloobchodních výnosů banky.

Co je segment velkoobchodního bankovnictví?

Velkoobchodní bankovnictví je pro banky druhým největším segmentem. Jiným názvem pro velkoobchodní bankovnictví jsou kapitálové trhy Kapitálové trhy Kapitálové trhy jsou směnárenský systém, který převádí kapitál od investorů, kteří v současné době nepotřebují své prostředky, jednotlivcům a. Tento segment se zabývá korporátními a institucionálními klienty a je spojen s investičním bankovnictvím Investiční bankovnictví Investiční bankovnictví je rozdělení banky nebo finanční instituce, která slouží vládám, korporacím a institucím poskytováním poradenství v oblasti upisování (získávání kapitálu) a fúzí a akvizic (M&A) služby. Investiční banky jednají jako zprostředkovatelé. Činnosti zahrnují korporátní půjčky, prodej a obchodování Prodej a obchodování Prodej a obchodování (S&T) je skupina v investiční bance, která se skládá z prodejců, kteří nazývají institucionální investory s nápady a příležitostmi, a obchodníků, kteří provádějí pokyny a radí klientům při vstupu a opuštění finančních pozic. Prodej a obchodování je krví, která vytváří nebo rozbíjí společnost zabývající se cennými papíry, a fúze a akvizice Nákupní účetnictví - fúze a akvizice (M&A) Tato příručka se bude zabývat nákupním účetnictvím pro fúze a akvizice. V rámci akvizice společnost nakupuje aktiva jiné společnosti, identifikovatelné obchodní segmenty nebo dceřiné společnosti. V případě fúze společnost koupí jinou společnost v plném rozsahu. . Podnikání v segmentu velkoobchodního bankovnictví obvykle představuje 15% až 40% celkových výnosů. To do značné míry závisí na podmínkách banky a trhu. Tento segment je nejobtížnější předpovídat a obvykle se oceňuje nižším násobkem. Obtíž při předpovídání příjmů pramení z volatility trhů a nedostatečného zveřejňování údajů o transakcích.

Obchodování je volatilní operace, která představuje 30 - 40% velkoobchodních výnosů. Výnosy vznikají prostřednictvím realizovaných a nerealizovaných zisků a ztrát z obchodování s investicemi s pevným výnosem, měnami, komoditami a akciemi. Další operací v tomto segmentu jsou fúze a akvizice. Je to velmi ziskové, protože neexistují žádné kapitálové požadavky. Výnosy závisí na poplatcích, které se obvykle pohybují kolem 0,15 až 1,5% z hodnoty transakce.

Co je segment správy majetku?

Správa majetku je pro banky rychle rostoucím segmentem. Příjmy se generují prostřednictvím maloobchodních zprostředkovatelských služeb a správy aktiv. Správa bohatství je obvykle oceňována na vyšším počtu Comps - Comparable Trading Multiples Analýza srovnatelných obchodních multipliků (Comps) zahrnuje analýzu společností s podobnými provozními, finančními a vlastnickými profily a poskytuje užitečné pochopení: operací, financí, temp růstu, trendů marží, kapitálu výdaje, násobky ocenění, předpoklady DCF a referenční hodnoty pro IPO než u jiných segmentů z několika důvodů. Je ziskovější kvůli nižším úvěrovým požadavkům, je zde nižší volatilita a větší růst. Růst se připisuje měnící se demografické populaci. Jelikož baby boomers začínají spořit na důchod místo toho, aby si vzaly půjčky nebo hypotéky, stává se ochrana a rostoucí úspory důležitější. Správa majetku proto roste rychleji než jiné obchodní segmenty.

Pokud jde o výnosy, protože většina spravovaných aktiv je investována do akcií Akciový kapitál Ve financování je kapitál tržní hodnotou aktiv ve vlastnictví akcionářů po splacení všech dluhů. V účetnictví se vlastním kapitálem rozumí účetní hodnota vlastního kapitálu akcionářů v rozvaze, která se rovná aktivům mínus pasiva. Pojem „vlastní kapitál“ v oblasti financí a účetnictví přichází s konceptem spravedlivého a rovného zacházení, obchodní provize přispívají k výnosům. V posledních letech došlo k větší obchodní aktivitě, což zvyšuje provize. Krátkodobé zvýšení výnosů z obchodování je však hlavním zdrojem volatility kvůli jeho závislosti na akciových trzích. Na druhou stranu, protože poplatky spojené s řízením nezávisí na výkonnosti trhu, nestálost se nezvyšuje.

Poradci, kteří mohou vytvářet a spravovat pevné vztahy s bohatými klienty, jsou obzvláště důležití v segmentu správy majetku. Protože obchodní provize i poplatky za správu závisí na počtu klientů, je důležité zaměstnávat poradce, kteří mohou splnit cíle klienta. Silnější vztahy také znamenají, že je méně pravděpodobné, že klienti odejdou během poklesu trhu. Je na poradcích, aby přesvědčili klienty, aby i nadále důvěřovali bance, i když se trhům nedaří.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli článek Finance o hlavním obchodním segmentu pro banky. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Abychom stále zlepšovali své znalosti, doporučujeme vám následující finanční zdroje:

  • Prodej a obchodování Prodej a obchodování Prodej a obchodování (S&T) je skupina v investiční bance, která se skládá z prodejců, kteří nazývají institucionální investory s nápady a příležitostmi, a obchodníků, kteří provádějí pokyny a radí klientům při vstupu a ukončení finančních pozic. Prodej a obchodování je mízou, která dělá nebo rozbíjí společnost s cennými papíry
  • Manuál investičního bankovnictví Investiční bankovnictví Finance. Tato příručka pro více než 400 stránek se používá jako skutečný nástroj pro školení a globální investiční banky s bulge bracket. Zjistěte vše, co potřebuje nový analytik nebo spolupracovník investičního bankovnictví vědět, abyste mohli začít pracovat. Tato příručka a příručka učí účetnictví, Excel, finanční modelování, oceňování,
  • Finanční poradci Finanční poradce Finanční poradce je finanční profesionál, který poskytuje konzultace a poradenství týkající se financí jednotlivce nebo subjektu. Finanční poradci mohou pomoci jednotlivcům a společnostem dosáhnout jejich finančních cílů dříve tím, že svým klientům poskytnou strategie a způsoby, jak vytvořit větší bohatství
  • Koupit Side vs. Sale Side Koupit Side vs Sell Side Koupit Side vs Sell Side. Buy Side označuje společnosti, které nakupují cenné papíry, a zahrnují investiční manažery, penzijní fondy a zajišťovací fondy. Prodávající strana

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found