Analytik Trifecta® - průvodce finančním analytikem světové úrovně

Chcete být prvotřídním finančním analytikem? Chcete se naučit osvědčené postupy v oboru a vyčnívat z davu? Pokud ano, pak je to pro vás hlavní průvodce, jak se stát nejlepším analytikem, jakým můžete být. Náš přístup se nazývá Analytik Trifecta®.

Tato příručka je rozdělena do tří hlavních částí:

  1. Analytics
  2. Prezentace
  3. Jemné dovednosti

Všechny tři z nich musí stoupat nahoru a od nynějška budou označovány jako The Analyst Trifecta®.

Tato příručka vám pomůže uspět ve většině pracovních míst na naší mapě kariéry. Podívejte se na naši kariérní mapu a zjistěte, která práce vám nejlépe vyhovuje!

Analytik Trifecta

Analytik Trifecta®, část 1 - Analytics

Světový finanční analytik žije a dýchá čísla, výpočty a interpretace. Vědí, jak destilovat obrovské množství dat do jednoduchého a snadno stravitelného formátu. Mají neochvějnou pozornost k detailu a sní v počtu.

Nejlepší analytici vědí, jak shromažďovat, organizovat, analyzovat a interpretovat data. Každý z těchto čtyř kroků je stejně důležitý a tvoří základ, na kterém je postavena jejich kariéra.

Sbírat data

Sbírání dat je logickým prvním krokem. Může to znít jednoduše, ale je důležité vědět, kam hledat informace a jak je získat. Poskytli jsme seznam zdrojů finančních údajů Finanční údaje Kde najít údaje pro finanční analytiky - Bloomberg, CapitalIQ, PitchBook, EDGAR, SEDAR a další zdroje finančních údajů pro finanční analytiky online na našem webu, kde finanční analytici obvykle začínají hledat. Znalost těchto zdrojů však není vše, co ke shromažďování údajů existuje. Nejdůležitější jsou konkrétní zprávy a části těchto zpráv. Například základní analytik bude vědět, že vytáhne zprávu společnosti 10K společnosti Bloomberg, ale pokročilý analytik bude přesně vědět, ke kterým poznámkám se má obrátit a které části MD&A (Management Discussion & Analysis) poskytují nejvíce informací.

Uspořádání dat

Organizace dat v čisté struktuře je zásadní. Možná jste „jackpot“ zasáhli velkým výpisem dat, ale pokud není dobře organizovaný, bude analýza, která je postavena na jeho vrcholu, katastrofou pro audit. Důvěra ve výsledky bude snížena. Je důležité naplánovat své finanční modelování Co je finanční modelování Finanční modelování se provádí v aplikaci Excel za účelem předpovědi finanční výkonnosti společnosti. Přehled toho, co je finanční modelování, jak a proč stavět model. s logickým rámcem a strukturou dat s dlouhodobým výhledem na to, jak bude konečný produkt vypadat. To je zvláště důležité ve finančním modelování, kde osvědčené postupy strukturování oddělují dobré analytiky od velkých. Podívejte se na našeho úplného průvodce finančním modelováním Průvodce bezplatným finančním modelováním Tento průvodce finančním modelováním zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, předpovědí, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších informací.

Finanční analýza

Analýza dat je to, co si obvykle myslíme jako hlavní práci analytika - odtud název. V této fázi je čas začít počítat metriky a poměry (např. EV / EBITDA EBITDA Násobek Násobek EBITDA je finanční poměr, který porovnává hodnotu Enterprise Enterprise s jejím ročním EBITDA. Tento násobek se používá k určení hodnoty společnosti a porovnání to k hodnotě jiných, podobných podniků. Násobek společnosti EBITDA poskytuje normalizovaný poměr pro rozdíly v kapitálové struktuře,), míry návratnosti (např. ROA Návratnost aktiv & ROA vzorec ROA Vzorec. Návratnost aktiv (ROA) je typ metrika návratnosti investic (ROI), která měří ziskovost podniku v poměru k jeho celkovým aktivům. Tento poměr udává, jak dobře si společnost vede, když porovnává zisk (čistý příjem), který vytváří, s kapitálem, který investuje do aktiv.) , rizika, narůstání / ředění a IRR Interní míra návratnosti (IRR) Interní míra návratnosti (IRR) je diskontní sazba, díky níž je čistá současná hodnota (NPV) projektu nulová. Jinými slovy, jedná se o očekávanou složenou roční míru návratnosti, která se získá na projektu nebo investici. . To je místo, kde se hodí ostré účetní a finanční dovednosti a mnoho analytiků využije příležitosti předvést své dovednosti analýzou informací tím nejnápadnějším a nejintuitivnějším způsobem. Je to také místo, kde analytik může začít mít přímý dopad na příběh, který je s daty vyprávěn, ať už jde o potvrzení diplomové práce, podporu agendy klienta nebo získání „pravdy“.

Výklad a doporučení

Interpretace je místo, kde světoví finanční analytici září a předvádějí své dovednosti při doporučování. Tady se dostáváme k „tak co?“ část analýzy a je čas navrhnout některé konkrétní položky akce. Skvělý analytik ví, že zde musí být opatrní - to je most mezi místem, kde končí jejich práce, a vedoucími pracovníky. Je důležité poskytnout důvtipné návrhy, ale obvykle není rozumné prosazovat agendu nebo extrémní pohled. Díky tomu bude doufejme, že z dlouhodobého hlediska převládne objektivní rada. Abychom vám pomohli dosáhnout této úrovně, navrhli jsme rozsáhlý online školicí program.

Analytik Trifecta® Část 2 - Prezentace

O tom se mluví mnohem méně než o analytice, ale stále je to neuvěřitelně důležité. Významnou částí práce analytika je vytváření poutavých prezentací (např. Knihy hřiště investičního bankovnictví Kniha investičního bankovnictví Jak vytvořit knihu hřiště investičního bankovnictví. Tato příručka vás naučí, co je obsaženo, jak vytvořit knihu hřiště IB, a poskytuje příklady snímky), dokumenty, poznámky (např. zelené listy) Zelený list Zelený list je souhrn klíčových atributů emitenta nabízeného cenného papíru, který používá prodejní síla, když požaduje vyjádření zájmu od), a další formy interní nebo externí komunikace. Je naprosto zásadní, aby tyto dokumenty byly dobře napsané, vizuálně přitažlivé a přesvědčivé.

Dva hlavní aspekty komunikace, na kterých budeme v této příručce stavět, jsou písemná a vizuální komunikace.

Psaná komunikace

Písemné komunikační dovednosti mohou analytika udělat nebo zlomit. I když bude většina vašeho úsilí (časově) věnována kvantitativní analýze, nejdůležitější je vyjádření vašich zjištění. Co představuje dobrou písemnou komunikaci pro finančního analytika světové úrovně? Silná písemná komunikace sestává ze struktury analytiků, argumentů a podpůrných bodů. Je důležité izolovat ústřední argument a kladivo, které směřuje domů, pomocí příslušných podpůrných informací. Vyžaduje to praxi, ale existuje možnost psát přesvědčivé obchodní dokumenty, které by se analytik měl časem snažit vyvinout. Podívejte se na naše šablony pro dopis o záměru Letter of Intent (LOI) Stáhněte si šablonu Finance's Letter of Intent (LOI). LOI nastiňuje podmínky a dohody transakce před podepsáním konečných dokumentů. Mezi hlavní body, které jsou obvykle obsaženy v dopisu o záměru, patří: přehled a struktura transakce, časová osa, due diligence, důvěrnost, exkluzivita nebo termínový list Šablona termínového listu Stáhněte si náš příklad šablony termínového listu. Termínový list uvádí základní podmínky investiční příležitosti a nezávaznou dohodu pro některé příklady dobré písemné komunikace.

Vizualizace dat

Vizuální reprezentace dat je ve středu dobré finanční analýzy. Je důležité vytvářet grafy a grafy, které usnadňují sledování informací, s jasnými informacemi a pocitem důvěry. V této oblasti mohou finance pomoci, protože jsme navrhli několik kurzů, které vás krok za krokem provedou procesem vytváření krásných výstupů aplikace Excel. Naše pokročilé kurzy excel a vizualizace dat zahrnují lekce budování různých typů grafů pro knihy hřiště, výzkumné zprávy nebo jiné dokumenty.

Analytik Trifecta® část 3 - měkké dovednosti

Tato část trifecty je naprosto kritická, ale často prochází nejméně tréninkem, vývojem nebo zaměřením. Je snadné se zaměřit na školení v oblasti finančního modelování, ale to nebude stačit, abyste vynikli. Oblasti měkkých dovedností, na kterých musí finanční analytik světové úrovně pracovat, jsou komunikace, politika a osobní branding.

Sdělení

Orální komunikace je pravděpodobně nejméně procvičovaná a pronajatá podmnožina komunikace, ale je velmi důležitá pro finanční analytiky. Abyste se dostali do řad, musíte být schopni držet se na konferenčním hovoru s klientem nebo vedoucím pracovníkem a efektivně komunikovat své myšlenky. Dobrá komunikace vyžaduje důvěru, povědomí a schopnost číst ostatní lidi. Pokud si je dokážete přečíst, je tu naděje, že přizpůsobíte svůj přístup na základě neverbální zpětné vazby, kterou vám poskytnou.

Politika

Politika může být špinavé slovo a mnoho lidí o tom raději nemluví nebo předstírá, že v jejich organizaci neexistuje. Faktem je, že jakmile dva nebo více lidí pracuje společně, existuje potenciál pro politiku. Navrhujeme, abyste se nestali vysoce politickou osobou, je to prostě být si vědom politiky ve vaší organizaci a mít plán řízení politiky. Analytici často rozhodují bez ohledu na politické důsledky, což může selhat. Naopak se zdá, že ti, kteří dokážou navigovat v systému, rostou rychleji.

Na konci dne se ujistěte, že:

1) Rozumíte politice vaší organizace.

2) Vypracujete strategii, jak se úspěšně orientovat v politice ve vaší organizaci.

3) Neustále se u sebe kontrolujete, abyste zůstali při zemi.

Osobní značka

Správa vaší osobní značky může znamenat několik věcí. V podstatě to znamená, že se budete chovat způsobem, který způsobí, že vás kolegové a klienti budou respektovat, rádi s vámi budou pracovat a budou vás považovat za vysoce úspěšného. To se snadněji řekne, než udělá, protože budování silné osobní značky trvá celý život dobrých rozhodnutí. K jeho zničení stačí jediné špatné rozhodnutí.

Naše doporučení pro budování nejlepší osobní značky jsou:

1) Vždy buďte pozitivní.

2) Dobře spolupracujte se spoluhráči a nevytvářejte drama.

3) Vždy sledujte, co slibujete, a pracujte s nejvyšší úrovní integrity.

Více průvodců a školení finančních analytiků

Děkujeme, že jste si přečetli tento přehled produktu The Analyst Trifecta®. Navrhli jsme několik dalších průvodců, které vám pomohou stát se finančním analytikem světové úrovně. Mezi naše nejoblíbenější průvodce patří:

  • Jak se dostat na pozici analytika Průvodce po získání finanční analytiky Jak se stát finančním analytikem. Postupujte podle finančního průvodce sítí, životopisů, rozhovorů, dovedností finančního modelování a dalších. Pomohli jsme tisícům lidí stát se finančními analytiky v průběhu let a přesně vědět, co to znamená.
  • Jak získat práci v investičním bankovnictví Jak získat práci v investičním bankovnictví? Tato příručka nastiňuje, jak získat práci v investičním bankovnictví s využitím nejlepších tří taktik: vytváření sítí a obnovení, příprava na pohovor a technické dovednosti
  • Průvodce finančním modelováním Průvodce finančním modelováním zdarma Tato příručka pro finanční modelování zahrnuje tipy a osvědčené postupy aplikace Excel týkající se předpokladů, ovladačů, prognóz, propojení těchto tří výroků, analýzy DCF a dalších
  • Dovednosti v oblasti finančního modelování Dovednosti v oblasti finančního modelování Naučte se 10 nejdůležitějších dovedností v oblasti finančního modelování a toho, co je nutné k tomu, abyste byli ve finančním modelování v aplikaci Excel dobří. Nejdůležitější dovednosti: účetnictví
  • Kariérní mapa

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found