Pitchbook - přehled, příklady, typy, komponenty Pitchbooků

Pitchbook je prodejní kniha používaná investičními bankami Seznam nejlepších investičních bank Seznam 100 nejlepších investičních bank na světě seřazených podle abecedy. Nejlepší investiční banky na seznamu jsou Goldman Sachs, Morgan Stanley, BAML, JP Morgan, Blackstone, Rothschild, Scotiabank, RBC, UBS, Wells Fargo, Deutsche Bank, Citi, Macquarie, HSBC, ICBC, Credit Suisse, Bank of America Merril Lynch k prodeji produktů a služeb a také k oslovování potenciálních klientů. Účelem pitchbooku je zajistit dohodu s potenciálními klienty. Poskytuje přehled o společnosti, včetně historických informací, finanční síly Tři finanční výkazy Tři finanční výkazy jsou výkaz zisku a ztráty, rozvaha a výkaz peněžních toků. Tato tři hlavní prohlášení jsou složitě a služby dostupné potenciálním klientům. Další informace najdete v kurzu Finance a Pitchbooks!

PitchbookObsah - Šablona Pitchbook finančního investičního bankovnictví

Pokud pitchbook používají investiční poradci, může obsahovat jejich biografické informace, jako jsou zkušenosti, vzdělání, licence, Top Finance Certification Seznam nejlepších finančních certifikací. Získejte přehled nejlepších finančních certifikací pro profesionály z celého světa pracující v oboru. Tato příručka porovnává nejlepších 6 programů a stává se certifikovaným finančním analytikem od různých poskytovatelů programů, jako jsou CFA, CPA, CAIA, CFP, FRM, FMVA a průmyslové ceny. Prodejní tým investiční banky využívá k nabytí svých služeb potenciálním klientům podrobností uvedených v této příručce.

Typy Pitchbooků

Existuje několik typů pitchbooků. Obsahují:

Obecný Pitchbook

Obecný pitchbook poskytuje obecný přehled o společnosti a obsahuje důležité informace, jako jsou minulé úspěšné investice, nejnovější trendy na trhu, aktuální nabídky a informace o zisku. Obsahuje také informace o organizaci, jako jsou klíčoví vedoucí pracovníci firmy, velikost společnosti, globální přítomnost a historie společnosti.

Další součástí obecného pitchbooku je seznam minulých klientů. Zahrnuje sektorově specifický seznam klientů s příslušnými službami, které jim jsou poskytovány. Nakonec může pitchbook také poskytnout podrobnosti o konkurenci firmy. Zahrnuje přehled hlavních konkurentů firmy, jejich výkonnosti a tržní pozice firmy vůči jejím konkurentům.

Deal Pitchbook

Pro konkrétní obchody je připraven deal dealbook se zaměřením na to, jak může investiční společnost poskytovat služby, které uspokojí finanční potřeby klienta. Například pokud je pitchbook určen pro IPO Initial Public Offering (IPO), Initial Public Offering (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO, načrtne, jak bude nabídka prospěšná pro potenciálního klienta. Ukáže také srovnatelné IPO, s nimiž se investiční banka v nedávné minulosti zabývala v odvětví klienta.

Tučňák nabídek využívá grafy k zobrazení přehledu firmy, tržních sazeb, trendů a shrnutí ocenění. Jelikož se pitchbook zaměřuje na konkrétní nabídky, obsahuje seznam potenciálních kupců, finančních poskytovatelů, akvizice a stručný přehled. Deal pitchbook také poskytuje souhrn návrhů a doporučení k dosažení cílů klienta.

Prezentace managementu

Prezentace managementu se používají k prezentaci potenciálních investorů poté, co společnost dosáhne dohody s potenciálními klienty. Prezentace obsahuje informace o společnosti klienta, jeho investičních potřebách, finančních poměrech, finančních poměrech Finanční poměry jsou vytvářeny pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů za účelem získání smysluplných informací o společnosti a podrobností o projektu, který je třeba financovat. Konkrétní údaje zahrnují produkty a služby nabízené klientem, přehled trhu, klíčové manažery společnosti, historii finanční výkonnosti a vyhlídky na budoucí růst.

Aby byly prezentace managementu komplexní, musí investiční banka spolupracovat přímo se svými klienty, aby bylo zajištěno, že prezentace obsahuje co nejvíce podrobností o společnosti.

Pitchbooky M&A na straně prodeje

Metalové a prodejní knihy na straně prodejů jsou mezi investičními bankami oblíbenější. Vznikají, když se klient obrátí na investiční banku a hledá potenciální kupce. Klientem může být velká společnost, která chce prodat oddělení nebo část podniku, nebo firma, která hledá partnera, který by jej získal ze strategických důvodů.

Hlavním účelem pitchbooku M&A na straně prodávajícího je přesvědčit klienta, proč by si měl pro zpracování transakce zvolit investiční banku. Obsahuje seznam potenciálních kupců obchodů klienta, souhrn ocenění, doporučení, seznam úspěšných obchodů banky v odvětví klienta a část s dodatky.

skluzavka

Součásti Pitchbooku

Typický pitchbook obsahuje následující části:

Úvod do banky

V této části banka uvádí, kdo jsou a proč jsou nejlepší v oboru. Poskytuje přehled transakcí, které úspěšně zpracoval, a některá ocenění v oboru, která v minulosti získala. Zahrnuje také informace o tom, jak se v tomto odvětví řadí ve srovnání s konkurencí. Úvod do banky rovněž obsahuje biografii členů týmu zapojených do transakce s popisem jejich zkušeností, vzdělání, kvalifikace a proč jsou pro tuto práci nejlepšími lidmi.

Aktualizace trhu

Sekce aktualizace trhu slouží k zobrazení aktuálního stavu finančních trhů. Klienta bude v této části zajímat, aby viděl myšlenky banky na směřování finančních trhů. Aby si banka udržela náskok před konkurencí, musí prokázat chytrou perspektivu trhu a poskytnout přesvědčivé důvody, proč je nyní nejlepší čas investovat. Sekce může obsahovat grafy a grafy popisující aktuální trendy a pozici na trhu v oboru klienta.

Transakční strategie

Sekce transakce poskytuje podrobnosti o strategii, kterou banka použije k uspokojení potřeb klienta, v závislosti na tom, zda chce klient vydat IPO, prodat obchod nebo najít strategického partnera. Banka poskytuje podrobnosti o potenciálních kupujících v transakci fúzí a akvizic, výši kapitálu, který může banka získat, poplatek, který má být účtován, a načasování transakce.

Metody oceňování

Banka ukazuje metody oceňování, které použila k určitým závěrům. Například banka může použít srovnávací analýzu k porovnání obchodů klienta s jinými podobnými firmami na svém trhu. Získává údaje pomocí prodejních, výnosových a hodnotových násobků, jako jsou PE a obchodní násobky. Mezi další oceňovací metody, které lze použít, patří finanční modelování a analýza DCF.

slepé střevo

Část Dodatek obsahuje záložní informace k informacím poskytnutým v těle pitchbooku. Přidává se jako poslední část publikace a obsahuje informace o předpokladech použitých při výpočtu budoucích projekcí, finančních zpráv, výpočtů WACC atd.

ukázková stránka hřiště

Kdo připravuje knihu

Příprava pitchbooku zahrnuje mnoho stran, včetně generálního ředitele, viceprezidenta, spolupracovníků a analytiků. Vyšší bankéři (zejména výkonný ředitel a viceprezident) obvykle přijdou s náčrtem pitchbooku založeného na finančním řešení, které klient hledá. Osnova bude poté předána spolupracovníkům a analytikům, kteří provedou analýzu a přijdou s čísly týkajícími se odvětví klienta.

Investiční bankéři se musí ujistit, že při přípravě hřiště využívají nejnovější informace z oboru, aby porazili konkurenci a přesvědčili klienta, že jsou nejlepší v oboru. Pitchbook bude často obsahovat řadu návrhů, které procházejí několika změnami, aby se zajistilo, že jsou dokonalé a bez typografických chyb.

Další informace najdete v kurzu Finance a Pitchbooks!

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné další finanční zdroje uvedené níže:

  • Srovnatelná firemní analýza Srovnatelná firemní analýza Jak provést srovnatelnou firemní analýzu. Tato příručka vám krok za krokem ukáže, jak vytvořit srovnatelnou analýzu společnosti („Comps“), obsahuje bezplatnou šablonu a mnoho příkladů. Comps je relativní metodika oceňování, která zkoumá poměry podobných veřejných společností a používá je k odvození hodnoty jiného podniku
  • Firemní struktura Firemní struktura Firemní struktura označuje organizaci různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a odvětví
  • Glosář finanční analýzy Poměry Glosář finanční analýzy Glosář pojmů a definic pojmů běžných poměrů finanční analýzy. Je důležité porozumět těmto důležitým pojmům.
  • Klíčoví hráči na kapitálových trzích Klíčoví hráči na kapitálových trzích V tomto článku uvádíme obecný přehled klíčových hráčů a jejich příslušných rolí na kapitálových trzích. Kapitálové trhy se skládají ze dvou typů trhů: primárního a sekundárního. Tato příručka poskytne přehled všech hlavních společností a povolání na kapitálových trzích.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found