Poměr závisti - definice, důležitost a způsob výpočtu

V soukromém kapitálu je poměr závisti poměr, který ukazuje cenu zaplacenou investory ve vztahu k ceně zaplacené řídícím týmem za jejich příslušné akcie společného kapitálu společnosti. Jinými slovy, poměr závisti ukazuje, kolik manažeři společnosti utratili ve srovnání s investory soukromého kapitálu. Soukromé kapitálové fondy Soukromé kapitálové fondy jsou fondy kapitálu, které mají být investovány do společností, které představují příležitost k vysoké míře návratnosti. Přicházejí s fixem na pořízení příslušných akcií.

Poměr závisti

Koncept poměru závisti se primárně používá v souvislosti s odkupy managementu (MBO). Management Buyout (MBO) Management buyout (MBO) is a corporate finance transaction where the management team of a operating company acquires the business by půjčením peněz na. Poměr závisti může být klíčovou metrikou pro management, když se snaží získat větší vlastnický podíl společnost.

U transakcí s výkupem závisí úspěch dohody do značné míry na odhodlání současných manažerů společnosti. Z tohoto důvodu je sladký kapitál (tj. Kapitál vyhrazený jako pobídka pro správu) často zahrnut do odkupu. Kromě toho externí investoři (investoři soukromého kapitálu) obvykle získávají svůj kapitálový podíl ve společnosti za vyšší ocenění než u manažerů společnosti.

Důležitost poměru závisti

Poměr závisti je metrika, která může pomoci určit atraktivitu obchodu pro každou stranu investora. Obecným pravidlem je, že vyšší poměr závisti naznačuje lepší řešení pro správu. Vyšší poměr ukazuje, že investoři soukromého kapitálu jsou ochotni odměnit vedení společnosti za jejich schopnost vytvářet pro společnost hodnotu. Vysoký poměr navíc naznačuje intenzivní konkurenci mezi investory soukromého kapitálu, kteří se snaží vstoupit do obchodu.

Pomocí poměru závisti může vedení společnosti posoudit závazek soukromých kapitálových investorů k dohodě. Vyšší poměr závisti naznačuje, že externí investoři jsou silně odhodláni obchodovat.

Jak vypočítat poměr závisti

Poměr lze vypočítat pomocí následujícího vzorce:

Poměr závisti - vzorec

Příklad

Vedení společnosti RedWhite Corporation považuje odkoupení společnosti za management jako strategii odchodu ze společnosti na soukromou soukromou vs veřejnou společnost Hlavní rozdíl mezi soukromou vs veřejnou společností spočívá v tom, že s akciemi veřejné společnosti se obchoduje na burze cenných papírů, zatímco akcie soukromé společnosti nejsou. . Manažeři však nemají dostatečný kapitál, aby získali dostatečný podíl ve společnosti od jejích současných vlastníků. Rozhodli se tedy financovat obchod s private equity společnostmi.

Manažeři oslovují dvě soukromé kapitálové společnosti: ABC Capital a XYZ Capital. ABC Capital nabízí manažerům následující dohodu: ABC Capital získá 85% podíl ve společnosti za 38 milionů USD a manažeři získají 15% vlastního kapitálu za 2 miliony USD. XYZ Capital nabízí financování nákupu 75% vlastního kapitálu za 35 milionů USD a manažeři získají dalších 25% za 5 milionů USD.

Manažeři mohou identifikovat lepší řešení výpočtem poměru závisti každé nabídky:

Ukázkový výpočet

Manažeři si vybrali nabídku společnosti ABC Capital, protože poskytuje mnohem vyšší poměr (3,35).

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Kontrolní prémie Kontrolní prémie za kontrolu se vztahuje na částku, kterou je kupující ochoten zaplatit nad rámec reálné tržní hodnoty akcií, aby získal kontrolní podíl ve veřejně obchodované společnosti. Stanovení toho, kolik nabídnout jako kontrolní prémii - známou také jako prémie za převzetí - je hlavním faktorem při fúzích a akvizicích.
  • Goodwill Goodwill V účetnictví je goodwill nehmotným aktivem. Koncept dobré vůle vstupuje do hry, když je společnost, která chce získat jinou společnost, ochotna zaplatit cenu výrazně vyšší, než je reálná tržní hodnota čistých aktiv společnosti. Prvky, které tvoří nehmotné aktivum dobré vůle
  • Leveraged Buyout (LBO) Leveraged Buyout (LBO) Leveraged Buyout (LBO) je transakce, při níž je podnik získán pomocí dluhu jako hlavního zdroje protiplnění. K transakci LBO obvykle dochází, když si společnost soukromého kapitálu (PE) půjčí co nejvíce od různých věřitelů (až 70-80% kupní ceny), aby dosáhla návratnosti interní sazby IRR> 20%
  • Top 10 soukromých kapitálových společností Top 10 soukromých kapitálových společností Kdo je 10 nejlepších soukromých kapitálových společností na světě? Náš seznam deseti největších PE společností, seřazený podle celkového získaného kapitálu. Společné strategie v rámci P.E. zahrnují pákový odkup (LBO), rizikový kapitál, růstový kapitál, nouzové investice a mezaninový kapitál.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found