Analytik bankovního úvěru - přehled, odpovědnosti, vzdělávání

Analytik bankovního úvěru je finanční profesionál, který se specializuje na hodnocení bonity jednotlivců, společností nebo cenných papírů. Přezkoumávají finanční a úvěrový záznam dlužníka. Úvěrový rating Úvěrový rating je názor konkrétní úvěrové agentury týkající se schopnosti a ochoty účetní jednotky (vládní, obchodní nebo fyzické osoby) plnit své finanční závazky úplně a ve stanovených termínech splatnosti. Úvěrový rating také znamená pravděpodobnost selhání dlužníka. a posoudit, zda mohou plnit své finanční závazky. Rovněž zkoumají finanční zdraví dlužníka a ekonomické podmínky, které mohou ovlivnit schopnosti dlužníka splácet.

Analytik bankovního úvěru

Analytici bankovních úvěrů hrají v ekonomice významnou roli. Poskytují rady nebo doporučení bankám a pojišťovnám, pokud jde o poskytování úvěrových linek těm, kteří žádají o individuální nebo obchodní půjčky.

Jednotlivci na pozicích bankovních úvěrových analytiků jsou odborníky na MS Office, mají dostatečné znalosti finančních výkazů a koncepcí, dokážou efektivně pracovat v prostředí vysokého tlaku a věnovat velkou pozornost detailům.

Pracovní povinnosti bankovního úvěrového analytika

Role bankovního úvěrového analytika se liší podle zaměstnavatele, ale práce obecně zahrnuje následující odpovědnosti:

  • Vyhodnoťte úvěrovou historii a finanční výkazy klientů a identifikujte úvěrové riziko
  • Vytvářejte zprávy o úvěrovém riziku
  • Vyhodnoťte záznamy klientů a poskytněte doporučení k platebním plánům
  • Produkovat finanční poměry Finanční poměry Finanční poměry se vytvářejí pomocí číselných hodnot převzatých z finančních výkazů, aby se získaly smysluplné informace o společnosti klientů k posouzení jejich finančního stavu
  • Konsolidujte úvěrové soubory a identifikujte odchylky a nesrovnalosti
  • Ve spolupráci s klienty ověřujte finanční výkazy nebo transakce
  • Zůstaňte informováni o nejnovějších půjčovacích protokolech

Vzdělávací požadavky

Pokud chcete pracovat ve finančním odvětví jako analytik bankovních úvěrů, potřebujete bakalářský titul v oboru financí, účetnictví nebo obchodu. Měli byste být obeznámeni s příbuznými oblastmi studia, jako je poměrová analýza, statistika, ekonomika, hodnocení rizik, počet a analýza finančních výkazů Analýza finančních výkazů Jak provádět analýzu finančních výkazů. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti. .

Certifikační kurzy

Jakmile dokončíte bakalářský titul, možná budete chtít získat několik let silné kvantitativní pracovní zkušenosti související s účetnictvím, pohledávkami nebo zpracováním žádosti o úvěr jako přípravu na pozici bankovního úvěrového analytika.

Poté, co budete nějakou dobu pracovat v oboru, zvažte absolvování certifikačních kurzů určených pro analytiky bankovních úvěrů. Není to nutný krok, přesto vám poskytnou výhodu, protože několik zaměstnavatelů upřednostňuje zaměstnance s certifikací. Různé vzdělávací instituce a organizace nabízejí široký výběr certifikačních kurzů úvěrových analytiků, ať už online nebo v učebně.

Běžní zaměstnavatelé a kariérní možnosti

Analytici bankovních úvěrů obvykle pracují v komerčních a investičních bankách, institucích vydávajících kreditní karty, investičních společnostech a ratingových agenturách Ratingová agentura Ratingová agentura je společnost, která hodnotí finanční sílu společností a vládních subjektů, zejména jejich schopnost plnit hlavní a . Mezi různé organizace patří Wells Fargo & Co., Comerica Bank, Bank of America Corp., J.P.Morgan Chase & Co. a KeyBank. Analytici obvykle hovoří tváří v tvář s klienty, zatímco ostatní analytici pracují online a vedou schůzky s potenciálními klienty ve virtuálním prostředí.

Rozsah a povaha vzdělání a zkušeností umožňují analytikům bankovních úvěrů vydat se na různé kariérní cesty ve finančním průmyslu. Mezi tyto oblasti patří komerční úvěrová analýza, zprostředkování vkladů a vkladů, pronajímatelé nemovitostí, finanční investice, cenné papíry, úvěrové útvary korporací, činnosti související s pojišťováním, úvěrové a úvěrové útvary různých průmyslových odvětví.

Další zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Analytik komerčního úvěru Analytik komerčního úvěru Analytik komerčního úvěru je v podstatě stejný jako analytik úvěru s přidanou specifikací kontroly společností nebo subjektů, které hledají
  • Úvěry analytika Úlohy úvěra analytika Úlohy úvěrového analytika zahrnují širokou škálu pozic. Obecně je úvěrový analytik odpovědný za pomoc věřiteli nebo jiné finanční instituci -
  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce Smlouva o půjčce je dohoda stanovující podmínky úvěrových smluv mezi dlužníkem a věřitelem. Dohoda dává věřitelům prostor při poskytování splátek půjček a zároveň chrání jejich úvěrovou pozici. Obdobně kvůli transparentnosti předpisů dostávají dlužníci jasná očekávání

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found