Odložené výnosy - porozumějte odloženým výnosům v účetnictví

Odložený výnos (nazývaný také nezasloužený příjem) se generuje, když společnost obdrží platbu za zboží a / nebo služby, které dosud nezískala. V akruálním účetnictví Akruální účetnictví Ve finančním účetnictví nebo akruálním účetnictví se akruální účetnictví vztahuje k zaznamenávání výnosů, které společnost může vydělat, ale zatím je nesmí obdržet, nebo výnosy, výnosy jsou uznány pouze tehdy, když jsou získány. Pokud zákazník platí za zboží / služby předem, společnost nezaznamenává žádné výnosy ve výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. a místo toho zaznamená závazek do své rozvahy Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál.

Příklad nezasloužených výnosů z rozvahy společnosti Amazon

* Finanční výkazy společnosti Q4 za Q4 2018

Příklad odloženého výnosu

Podívejme se na podrobný příklad účetních záznamů, které společnost provádí, když jsou vytvořeny a následně vyčerpány odložené výnosy.

1. srpna společnost Cloud Storage Co obdržela platbu 1 200 $ za roční smlouvu od nového klienta. Vzhledem k tomu, že služby mají být účtovány za rok, musí společnost přijmout tržby a rozdělit je na měsíční částky 100 USD.

1. srpna společnost zaznamenala do výkazu zisku a ztráty výnos ve výši 0 USD. V rozvaze by se hotovost zvýšila o 1 200 USD a vytvořil by se závazek s názvem odložený výnos ve výši 1 200 USD.

1. září společnost zaznamenala do výkazu zisku a ztráty tržby ve výši 100 USD. V rozvaze by hotovost nebyla ovlivněna a závazek z odloženého výnosu by se snížil na 1 100 USD, zatímco čistý zisk ve výši 100 USD by byl přidán k nerozdělenému zisku vlastního kapitálu.

Schéma uznání tržeb 100 $ by se opakovalo každý měsíc až do konce 12 měsíců, kdy celkový výnos vykázaný za dané období je 1 200 $, nerozdělený zisk 1 200 $ a hotovost 1 200 $. V tomto okamžiku je odložený výnos z transakce nyní 0 $.

Odložený výnos

Stáhněte si šablonu odloženého příjmu Finance a analyzujte čísla sami.

Proč společnosti zaznamenávají odložené výnosy

Jednoduchá odpověď je, že jsou povinni, kvůli účetním principům vykazování výnosů. Stejně jako se časově narůstají a vyrovnávají výdaje, rostou i výnosy.

Načasování plateb od zákazníků může být nestálé a nepředvídatelné, takže má smysl ignorovat načasování platby v hotovosti a rozpoznat výnosy, jakmile jsou vydělány.

Peníze z provozní činnosti

Viděli jsme, co se stane s výsledovkou a rozvahou. Nyní se podívejme na dopad na výkaz peněžních toků.

S odkazem na výše uvedený příklad by 1. srpna, kdy je čistý příjem společnosti 0 USD, došlo k nárůstu současných závazků o 1 200 USD, což by mělo za následek hotovost z provozních činností o 1 200 USD.

Ve všech následujících měsících by hotovost z operací byla 0 USD, protože každý přírůstek čistého příjmu o 100 USD by byl kompenzován odpovídajícím snížením současných závazků o 100 USD (účet odložených výnosů).

Dodatečné zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů Princip uznání výnosů určuje proces a načasování, kdy jsou výnosy zaznamenávány a uznávány jako položka v účetní závěrce společnosti. Teoreticky existuje několik okamžiků, kdy by společnosti mohly uznat výnosy.
  • Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování.
  • Promítání položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy Promítání řádkových položek rozvahy zahrnuje analýzu provozního kapitálu, PP&E, akciového kapitálu dluhu a čistého příjmu. Tato příručka popisuje způsob výpočtu
  • Analýza účetní závěrky Analýza účetní závěrky Jak provést analýzu účetní závěrky. Tato příručka vás naučí provádět analýzu finančního výkazu výkazu zisku a ztráty, rozvahy a výkazu peněžních toků včetně marží, poměrů, růstu, likvidity, pákového efektu, míry návratnosti a ziskovosti.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found