Obchodní struktura - přehled, formuláře, jak fungují

Obchodní struktura označuje právní strukturu organizace, která je uznána v dané jurisdikci. Právní struktura organizace je klíčovým určujícím činitelem činností, které může provádět, jako je získávání kapitálu Proces zvyšování kapitálu Tento článek má poskytnout čtenářům hlubší pochopení toho, jak proces získávání kapitálu funguje a jak se dnes v tomto odvětví odehrává. Další informace o získávání kapitálu a různých typech závazků ze strany upisovatele najdete v našem přehledu upisování. , odpovědnost za závazky z podnikání, stejně jako výše daní, které organizace dluží daňovým agenturám.

Před výběrem typu právní struktury by vlastníci podniků měli nejprve zvážit své potřeby a cíle a porozumět vlastnostem každé obchodní struktury. Čtyři hlavní formy obchodních struktur ve Spojených státech zahrnují výlučné vlastnictví, partnerství, společnost s ručením omezeným a společnost.

Obchodní struktura

souhrn

  • Obchodní struktura popisuje právní strukturu společnosti, která ovlivňuje každodenní provoz podniku.
  • Výhradní vlastnictví a partnerství se nastavují snadno, protože nejsou povinni splňovat aktuální požadavky, jako jsou schůze akcionářů a hlasování.
  • Společnost a společnost s ručením omezeným poskytují svým vlastníkům ochranu s omezenou odpovědností, která slouží k zabránění odprodeje osobního majetku vlastníka za účelem vyrovnání dluhů a závazků účetní jednotky.

Formy obchodní struktury

Níže jsou podrobně popsány různé obchodní struktury:

1. Výhradní vlastnictví

Jediným vlastníkem je nejjednodušší obchodní struktura a zahrnuje jednu osobu, která je odpovědná za každodenní provoz podniku. Z daňového hlediska jsou do daňového přiznání vlastníka zahrnuty také příjmy a výdaje z podnikání.

Společnost není povinna podávat samostatné formuláře daně z příjmu od vlastníka, protože podnik neexistuje jako samostatná právnická osoba od svého vlastníka. Vlastník je povinen podat formulář 1040 a formulář musí obsahovat plán C plán C Daňový formulář plán C se používá k hlášení zisku nebo ztráty z podnikání. Je to forma, kterou musí vyplňovat živnostníci (jediní vlastníci firem) ve Spojených státech při podávání ročních daňových přiznání. Formulář Schedule C je navržen tak, aby živnostníci mohli odepsat co nejvíce svých výdajů a Schedule SE na daň ze samostatné výdělečné činnosti.

Volba obchodní struktury s jediným vlastnictvím má několik výhod. Zaprvé je levné začít a při registraci živnostníka jsou účtovány minimální poplatky. Ve většině států jsou jedinými náklady spojenými s provozováním živnostenského podnikání daně z podnikání a poplatky za provozní licence.

Majitelé podniků mohou mít také nárok na odpočty daně, jako je zdravotní pojištění. Na rozdíl od společnosti s ručením omezeným není pro splnění trvalých požadavků, jako jsou valné hromady akcionářů a hlasování nebo volba členů představenstva, vyžadováno výhradní vlastnictví. Nevýhodou je, že nejde o samostatnou právnickou osobu od jejích vlastníků, takže vlastníci budou osobně odpovědni za dluhy, závazky a závazky z podnikání.

2. Partnerství

Partnerství je forma obchodní struktury, která zahrnuje dva nebo více vlastníků. Jedná se o nejjednodušší formu obchodní struktury pro podnik se dvěma nebo více vlastníky. Partnerství má mnoho podobností s jediným vlastníkem. Například společnost neexistuje jako samostatná právnická osoba od svých vlastníků, a proto se s vlastníky a účetní jednotkou zachází jako s jednou osobou.

Při podávání daní se zisky a ztráty z podnikání přenášejí na partnery a každý partner je povinen nahlásit informace ve formuláři 1065 se svými osobními daňovými přiznáními. Partneři jsou také povinni platit daň ze samostatné výdělečné činnosti v závislosti na jejich podílu na zisku podniku. Formulář 1065 by měl doprovázet plán K-1, který zaznamenává zisky nebo ztráty.

Partnerská obchodní struktura nabízí několik výhod. Při registraci partnerství je zapotřebí jen málo papírování a partneři nemusí splňovat stejnou úroveň požadavků, jaké podléhají společnosti s ručením omezeným. Partnerství rovněž požívají zvláštního daňového ujednání, kdy jsou partneři povinni v přiznání k dani z příjmu vykázat svůj podíl na zisku nebo ztrátě podniku.

Nevýhodou je, že partneři jsou osobně odpovědní za dluhy a závazky z podnikání a jejich osobní aktiva mohou být prodána k úhradě obchodních dluhů. Mezi partnery se také mohou vyskytnout neshody, což může zpomalit fungování podniku.

3. Společnost

Společnost je typ obchodní struktury, která dává účetní jednotce samostatnou právnickou osobu od jejích vlastníků. Je složité a nákladné jej nastavit a vyžaduje, aby vlastníci dodržovali více daňových požadavků a předpisů. Většina společností si najímá právníky, aby dohlíželi na proces registrace a zajistili, aby subjekt dodržoval státní zákony, kde je registrován.

Pokud má organizace v úmyslu přejít na veřejnost prostřednictvím emise kmenových akcií pro veřejnost, musí být nejprve začleněna jako společnost. Korporace jsou povinny platit federální i státní daně, zatímco akcionáři jsou povinni zveřejňovat své výplaty dividend. Dividenda Dividenda je podíl na zisku a nerozděleném zisku, který společnost vyplácí svým akcionářům. Když společnost vytvoří zisk a akumuluje nerozdělený zisk, mohou být tyto příjmy buď reinvestovány do podnikání, nebo vyplaceny akcionářům jako dividenda. při podání daně z příjmu fyzických osob.

Hlavní typy společností jsou C-společnost a S-korporace. Korporace typu C existuje jako samostatný právní subjekt od svých vlastníků, zatímco korporace typu C může sestávat až ze 100 akcionářů a funguje stejným způsobem jako partnerství.

Jednou z výhod podnikové struktury je schopnost získávat kapitál. Účetní jednotka může získat velké částky kapitálu prodejem akcií veřejnosti. Obchodní struktura také přichází s omezenou osobní odpovědností, která majitelům nabízí ochranu před dluhy, závazky a závazky z podnikání.

Nevýhodou je, že korporace podléhá více požadavkům, jako jsou schůze, hlasování a volba ředitelů, a je nákladnější vytvořit ji ve srovnání s jediným vlastníkem nebo partnerstvím.

4. Společnost s ručením omezeným (LLC)

Společnost s ručením omezeným (LLC) je hybridní obchodní struktura, která kombinuje to nejlepší z obou světů, tj. Má vlastnosti partnerství i korporací. Poskytuje majitelům firem ochranu osobní odpovědnosti a zároveň snižuje daňové a obchodní požadavky. Zisky a ztráty z podnikání se přenášejí na vlastníky a každý vlastník firmy je povinen zahrnout podíl na zisku / ztrátě do svých osobních daňových přiznání.

Na rozdíl od korporace S, na kterou se vztahuje limit 100 akcionářů, rovněž neexistuje žádné omezení počtu akcionářů ve společnosti s ručením omezeným. Při registraci společnosti s ručením omezeným musí účetní jednotka uložit své stanovy ministru, kde má v úmyslu podnikat. V některých státech může být subjekt povinen podat provozní smlouvu.

Jednou z výhod založení společnosti s ručením omezeným je, že ve srovnání s korporací přichází s menšími požadavky. Zahrnuje méně papírování a majitelé mají omezenou odpovědnost, která chrání jejich aktiva před prodejem za účelem úhrady závazků účetní jednotky. Na společnost s ručením omezeným se nevztahuje žádné omezení počtu akcionářů, které může jmenovat.

Nevýhodou je, že založení společnosti s ručením omezeným je nákladné, protože se musí zaregistrovat u státu, kde hodlá provádět operace. Účetní jednotka může také potřebovat najmout účetního Účetní Účetní hraje v organizaci velmi zásadní roli bez ohledu na to, zda se jedná o nadnárodní společnost nebo malou tuzemskou společnost. Příliv a odliv peněz společnosti pečlivě sleduje účetní, který také zajišťuje, aby všechny finanční transakce byly legální, správné a právník, který zajišťuje, že jsou v souladu s daňovými a regulačními požadavky.

Související čtení

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Byrokracie Byrokracie Systém udržování jednotné autority v rámci a napříč institucemi je známý jako byrokracie. Byrokracie v zásadě znamená vládnout úřadem.
  • Obchodní strategie vs obchodní model Obchodní strategie vs obchodní model Nastavení a provozování podniku zahrnuje rozlišení mezi obchodní strategií a obchodním modelem. K dosažení svých cílů a dosažení úspěchu, majitelé
  • Firemní strategie Firemní strategie Firemní strategie se zaměřuje na to, jak řídit zdroje, rizika a návratnost napříč firmou, na rozdíl od pohledu na konkurenční výhody v obchodní strategii
  • Druhy organizací Druhy organizací Tento článek o různých typech organizací zkoumá různé kategorie, do kterých mohou spadat organizační struktury. Organizační struktury

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found