Acquiree - přehled, vlastnosti ideálního Acquiree

Akvizit je společnost, podnik nebo společnost, která umožňuje životaschopného kandidáta na fúzi nebo akvizici. Proces fúzí a akvizic Proces fúzí a akvizic Tato příručka vás provede všemi kroky procesu fúzí a akvizic. Zjistěte, jak se dokončují fúze, akvizice a dohody. V této příručce načrtneme proces akvizice od začátku do konce, různé typy nabyvatelů (strategické vs. finanční nákupy), význam synergií a transakční náklady. Nabyvatelem je společnost, která kupuje jinou společnost. Proces získávání cílové společnosti může sledovat různé scénáře, v závislosti na přístupu vedení nabývaného.

Získat

Vlastníci a akcionáři nabývaného podniku jsou často pro transakci, což zajišťuje hladký proces převzetí. To však neplatí vždy. Pokud je vedení nabývaného subjektu proti transakci, může použít různé metody, aby se pokusil zabránit převzetí.

Pohled do kupce

Akvizice je často nakupována za prémii - cenu, která je vyšší než reálná tržní hodnota. Tato praxe je velmi běžná, zejména pokud nabyvatel vnímá, že cílová společnost přinese fúzi nebo akvizici významnou strategickou hodnotu. Například pokud nabyvatel očekává větší úspory z rozsahu Úspory z rozsahu Úspory z rozsahu se vztahují k nákladové výhodě, se kterou se společnost setká, když zvýší svou úroveň produkce. Výhoda vzniká v důsledku inverzního vztahu mezi fixními náklady na jednotku a vyrobené množství. Čím větší je množství vyrobené produkce, tím nižší jsou fixní náklady na jednotku. Druhy, příklady, průvodce, jakmile převezme operace nabyvatele, bude ochoten zaplatit špičkový dolar, aby akvizice mohla projít. Ne vždy se však tyto výhody projeví. Mohly by existovat skryté náklady, o kterých nabyvatel neví, zvláště když se ukázalo, že nabyvatel vykazuje více sociálních nebo kulturních rozdílů, než se předpokládalo.

Pokud jde o akvizice, přátelské převzetí Přátelské převzetí U transakcí fúzí a akvizic je přátelským převzetím akvizice cílové společnosti nabyvatelem / uchazečem se souhlasem nebo souhlasem vedení a představenstva cílové společnosti. procesy a hladké transakce jsou mnohem častější než ty nepřátelské. Na titulní straně však stojí právě druhý typ akvizic. Co dělá konkrétní společnost dobrým kandidátem na akvizici nebo fúzi?

Vlastnosti ideálního kupce

1. Geografická blízkost

Jedním z faktorů, který činí společnost atraktivní pro nabyvatele, je strategické umístění. Například pokud nabyvatel dokáže udržet své výrobní náklady na nízké úrovni získáním jiné společnosti, bude nabyvatel ochoten zaplatit za nabyvatele vyšší cenu. Když tedy proběhne hladká akvizice, nabyvatel bude hledat způsoby, jak ušetřit peníze minimalizací nadbytečných režijních nákladů Režijní náklady jsou obchodní náklady, které souvisejí s každodenním provozem firmy. Na rozdíl od provozních nákladů nelze režijní náklady vysledovat ke konkrétní nákladové jednotce nebo obchodní činnosti. Místo toho podporují celkové obchodní činnosti generující příjmy. . Například by pravděpodobně nebylo nutné nadále udržovat dva sklady, pokud je jeden dostatečný.

2. Vyčistěte provozní historii

Dalším důvodem, proč může být společnost pro nabyvatele atraktivní, je její provozní zázemí. To znamená, že cílová společnost má stálé zdroje příjmů a stabilní provoz. Pamatujte, že většina nabyvatelů chce, aby akvizice proběhla bez problémů. Vyhýbají se tak společnostem, které v minulosti podaly návrh na bankrot nebo v minulosti ztrácely významné klienty.

3. Trend zvyšování hodnoty pro akcionáře

Jak proaktivní bylo nabývané při vyprávění svého příběhu investiční komunitě? Vykazuje cílová společnost trend zpětného odkupu jejích akcií na otevřeném trhu? Nabyvatelé se nezajímají jen o podniky, které budou prosperovat jako součást větší korporace. Zajímají se také o schopnost nabývaného podniku provozovat činnost jako nezávislý subjekt. Jako takoví nápadníci upřednostňují společnosti, které mohou zlepšit hodnotu pro akcionáře.

4. Zkušený management

V některých případech, když jedna společnost získá jinou, je řídící tým nahrazen novým. V mnoha situacích je však vedení zachováno kvůli jeho zkušenostem s provozováním firemních aktivit. Mnozí nabyvatelé se proto zajímají o to, zda je nabývaný podnik v pořádku. Dobré správcovství slouží jako důkaz toho, že aktiva cílové společnosti jsou pravděpodobně v dobrém stavu a že její klientská / zákaznická základna je spokojená.

5. Minimální hrozby sporu

Téměř každá společnost se v určitém okamžiku svého života setká se situací, která vyžaduje soudní spory. Většina nabyvatelů se však vyhýbá společnostem, které zažily nebo zažívají nadměrný počet soudních sporů. Tímto způsobem nabyvatel minimalizuje riziko své investice do cílové společnosti.

6. Rozšiřitelné okraje

Jak společnost zvyšuje své zdroje příjmů, těší se z úspor z rozsahu. To znamená, že zatímco jeho příjmy a zisky rostou, jeho režijní náklady jsou udržovány na minimu nebo zůstávají konstantní. Režijní náklady se vztahují k položkám, jako je nájemné, účty za služby a platby dodavatelům a zaměstnancům. Nabyvatele přitahuje firma, která ukazuje potenciál ke zlepšení úspor z rozsahu. Dávají přednost nákupu společnosti se solidní strukturou nákladů a proveditelným plánem na zvýšení jejích výnosů.

7. Silná distribuční síť

Další vlastností, která činí akvizici atraktivní pro investory, je pevná distribuční síť. To ovlivňuje zejména cílové společnosti působící ve zpracovatelském průmyslu. Nabyvatel bude chtít znát počet prodejů, které společnost uskutečňuje, a způsob prodeje svých produktů. Nabyvatel, který je schopen vytvořit svůj produkt nákladově efektivním způsobem a poté produkt doručit svým zákazníkům včas, je nejlepším kandidátem na akvizici.

souhrn

Nabyvatelem je společnost, o kterou se usiluje jako o cíl převzetí nebo fúze. Akvizice jsou v podnikovém světě běžnou praxí. Nabyvatel by však měl mít určité vlastnosti, aby byl pro akvizici atraktivní. Patří mezi ně čistá historie provozu, solidní distribuční síť a zkušená správa.

Další zdroje

Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále učit a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující finanční zdroje:

  • Obranný mechanismus Obranný mechanismus V transakcích fúzí a akvizic je obranný mechanismus (známý také jako obranná strategie) jakýkoli soubor postupů používaných cílovou společností, aby se zabránilo nepřátelskému převzetí. Nepřátelské převzetí je akvizice, kdy nabyvatel převezme cílovou společnost v rozporu s přáním cíle.
  • Nepřátelské převzetí Nepřátelské převzetí Nepřátelským převzetím při fúzích a akvizicích (M&A) je akvizice cílové společnosti jinou společností (označovanou jako nabyvatel) přímým přístupem k akcionářům cílové společnosti, buď podáním nabídky nebo prostřednictvím hlas zmocněnce. Rozdíl mezi nepřátelským a přátelským
  • Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Úvahy a důsledky pro fúze a akvizice Při provádění fúzí a akvizic musí společnost uznat a přezkoumat všechny faktory a složitosti, které jdou do fúzí a akvizic. Tato příručka popisuje důležité
  • Pozice Toehold / Nákup Toehold Pozice / Nákup Pozice toehold je akviziční nebo investiční strategie, kdy investor cílí na konkrétní společnost a nakupuje méně než 5% akcií společnosti. Tato pozice „toehold“ je dostatečná, aby jim umožnila vyvíjet tlak na společnost, ať už jde o její konečné získání, nebo pouze o zvýšení výkonu a zlepšení návratnosti

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found