Komerční půjčka - přehled, proces podávání žádosti, klady a zápory

Komerční půjčka je půjčka, kterou finanční instituce poskytuje podnikům. Komerční půjčky se obecně používají k nákupu dlouhodobého majetku Dlouhodobý majetek Dlouhodobý majetek je majetek, který společnost používá ve svém výrobním procesu a který má obvykle dobu použitelnosti delší než jeden rok. Taková aktiva lze také považovat za „fixní aktiva“, protože mohou přispívat k velké části fixních nákladů společnosti spojených s výrobou. nebo pomáhat financovat každodenní provozní náklady.

Obchodní půjčka

Stručné shrnutí:

  • Komerční půjčka je půjčka poskytovaná podnikům finanční institucí.
  • Komerční půjčku běžně využívají malé podniky.
  • Mezi výhody komerční půjčky patří přístup ke kapitálu, snazší proces podávání žádostí a zachování majetkového vlastnictví podniku.

Porozumění komerční půjčce

Pro malé podniky je neproveditelný přístup k financování na trzích s akciemi a dluhopisy kvůli regulačním překážkám Komise pro cenné papíry (SEC) Americká komise pro cenné papíry nebo burzu (SEC) je nezávislá agentura federální vlády USA, která je odpovědná za provádění federální zákony o cenných papírech a navrhující pravidla pro cenné papíry. Je také odpovědný za údržbu odvětví cenných papírů a burz cenných papírů a opcí, související náklady a čas potřebný k zajištění fondů. Proto malé podniky využívají dluhové produkty, jako jsou komerční půjčky nebo úvěrové linky.

Komerční půjčky lze v konečném důsledku použít k jakýmkoli účelům požadovaným pro podnikání - nabytí majetku, nákup spotřebního materiálu, plnění denních provozních nákladů, výplata mezd atd. V procesu žádosti o půjčku musí podnik určit, na co bude komerční půjčka použita.

Proces zajištění komerční půjčky

V závislosti na věřiteli může být proces zajištění komerční půjčky odlišný. Obecný proces zajištění takové půjčky je následující:

1. Předběžné schválení (kvalifikační proces)

Věřitel (banka) zahájí proces předběžného schválení podniku hodnocením finanční historie a příjmu podniku. Věřitel navíc prozkoumá stávající dluh podniku a účel půjčky. Prostřednictvím procesu předkvalifikace může věřitel získat přibližnou představu o tom, kolik by si podnik mohl půjčit, a o rizikovosti dlužníka.

2. Žádost o půjčku

Po procesu předběžné kvalifikace musí podnik vyplnit a odeslat žádost o půjčku. V aplikaci jsou obecně vyžadovány finanční výkazy nebo podobné dokumenty, které se datují nejméně tři roky. To pomáhá zajistit, aby podnik mohl půjčku splatit.

3. Kontrola žádosti o půjčku

Jakmile je žádost podána, pracovník půjčky žádost zkontroluje. Úvěr bude zkoumat věci, jako je úvěrová historie, dostupné zajištění Zajištění Zajištění je aktivum nebo majetek, který jednotlivec nebo entita nabízí věřiteli jako zajištění úvěru. Používá se jako způsob získání půjčky, který slouží jako ochrana před možnou ztrátou pro věřitele, pokud by dlužník neplnil své platby. současný a předpokládaný příjem z podnikání atd.

4. Úvěr upisovatel / výbor pro půjčku

Je-li žádost o půjčku schválena, je předána upisovateli půjčky nebo výboru pro půjčky. Upisovatel půjčky zkontroluje všechny relevantní informace a rozhodne, zda půjčku schválí nebo zamítne. Tento proces může trvat až týden a od společnosti může být požadováno, aby během kontroly poskytla další dokumentaci.

5. Termínový list

Pokud bude schválen, zpracovatel předloží společnosti termínový list. Termínový výkaz je formální dokument, který popisuje zúčastněné strany, výši financování, dostupné zajištění, poplatky, využití úvěru a úrokovou sazbu úvěru. Po kontrole termínu a podepsání prohlášení o záměru může být vyžadována platba za zprávy třetích stran, např. Zprávy o hodnocení.

6. Výpůjční balíček a závěrečné dokumenty

Po dokončení zpráv třetích stran se kompletní balíček žádosti o půjčku znovu odešle upisovateli půjčky ke konečnému schválení. Pokud bude společnost schválena, je povinna podepsat finální půjčku. Podniky obecně zaměstnávají závěrečného agenta (např. Zplnomocněného zástupce, právníka atd.), Který zpracovává všechny závěrečné dokumenty a vyplňuje veškeré zbývající doklady.

Výhody komerční půjčky

1. Přístup ke kapitálu

Obchodní půjčka poskytuje další hotovost pro podnikání. Peníze lze použít na nákup nového vybavení, uspokojení mzdových nákladů atd.

2. Snadnější proces podávání žádosti

Přestože se proces žádosti o komerční půjčku může zdát skličující, ve srovnání se získáváním peněz na akciových nebo dluhových trzích je to jednodušší. Existují regulační překážky a značné náklady a čas potřebný k získání peněz prostřednictvím akciových a / nebo dluhopisových trhů.

3. Zachování vlastnictví

Obchodní půjčka neředí kapitál vlastníka firmy. Například podnik může vydat kapitál, aby získal peníze. Přitom by majitel ředil svůj vlastní kapitál v podnikání. Komerční půjčka jako taková umožňuje majiteli získat peníze, aniž by oslabil svůj podíl na podnikání.

Nevýhody komerční půjčky

1. Papírování a proces podávání žádosti

Komerční půjčka vyžaduje značné množství papírování a vyžaduje zdlouhavý proces podávání žádosti. Například může být podnikatel požádán, aby předložil obrys svého obchodního plánu Příklad a šablona obchodního plánu Obchodní plán je dokument, který obsahuje provozní a finanční plán podniku a podrobně popisuje, jak bude dosaženo jeho cílů. Slouží a prezentuje nastínění jejích obchodních cílů a záměrů.

2. Nepružnost při využívání finančních prostředků

Při žádosti o komerční půjčku musí podnik uvést, na co budou peníze použity a jak splácí půjčku. To má za následek nepružnost fondů, protože podnik je povinen se zavázat ke svému původnímu plánu (plánům).

3. Úrokové náklady

Komerční půjčka má stanovenou úrokovou sazbu, která může být pohyblivá nebo fixní. Jako takový je podnik povinen provádět měsíční platby z peněz, které si půjčí.

Související čtení

Finance je oficiálním poskytovatelem certifikace FMVA (Financial Modeling and Valuation Analyst) FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari, jejichž cílem je transformovat kohokoli na špičkového finančního analytika.

Abychom se dál učili a rozvíjeli své znalosti finanční analýzy, velmi doporučujeme další finanční zdroje uvedené níže:

  • Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel Finanční zprostředkovatel označuje instituci, která jedná jako prostředník mezi dvěma stranami za účelem usnadnění finanční transakce. Mezi instituce, které se běžně označují jako finanční zprostředkovatelé, patří komerční banky, investiční banky, podílové fondy a penzijní fondy.
  • Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba Plovoucí úroková sazba označuje proměnlivou úrokovou sazbu, která se mění po dobu trvání dluhového závazku. Je to opak pevné sazby.
  • Úvěrová služba Úvěrová služba Úvěrová služba je způsob, jakým finanční společnost (věřitel) vybírá splátky jistiny, úroků a úschovy, které jsou splatné nebo po splatnosti. Procvičování
  • Upisování Upisování V investičním bankovnictví je upisování proces, při kterém banka získává kapitál pro klienta (společnost, instituci nebo vládu) od investorů ve formě majetkových nebo dluhových cenných papírů. Cílem tohoto článku je poskytnout čtenářům lepší pochopení procesu získávání nebo upisování kapitálu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found