Nová orientace na zaměstnance - přehled, prvky, význam

Nová orientace na zaměstnance je proces asimilace, při kterém se do jejich zaměstnání a pracovního prostředí zavádějí noví rekruti. Díky orientaci se noví zaměstnanci aklimatizují na společnost, jejich oddělení, spolupracovníky a požadavky na práci Popis pracovního místa finančního analytika Níže uvedený popis pracovního místa finančního analytika poskytuje typický příklad všech dovedností, vzdělání a zkušeností, které musí analytik získat. zaměstnání v bance, instituci nebo korporaci. Provádějte finanční prognózy, vykazování a sledování provozních metrik, analyzujte finanční data, vytvářejte finanční modely.

Nová orientace na zaměstnance

Efektivní orientační program poskytuje řadu výhod nejen pro zaměstnance, ale také pro společnost jako celek. Nová orientace na zaměstnance v zásadě zajišťuje majitelům podniků, že noví najímání plynule přecházejí do svých rolí.

Prvky nové orientace zaměstnanců

1. Účel

V některých společnostech se orientační aspekt školení bere na lehkou váhu. Pro udržení zaměstnance je však zásadní, aby se zaměstnanec cítil pohodlně a bezpečně. Zadržení zaměstnance Zadržení zaměstnance se týká úsilí ze strany zaměstnavatele zaměřeného na vytvoření prostředí, které podporuje potřeby současných zaměstnanců tak, aby i štěstí v práci. Pokud zaměstnanec nastoupí na pozici s jistotou ohledně svého okolí a role, je pravděpodobnější, že odvede dobrou práci a chce zůstat ve společnosti.

2. Filozofie

Nedílnou součástí orientace na zaměstnance je poznání filozofie společnosti. Nejlepší způsob, jak prosperovat v neustále se vyvíjejícím korporátním světě, je sladit cíle a hodnoty společnosti. Prohlášení o misi Prohlášení o misi definuje, v jaké oblasti podnikání se společnost nachází, proč existuje nebo k jakému účelu slouží. s těmi jeho zaměstnanci. Vezmeme-li v úvahu různé techniky a přístupy, které zaměstnanci používají, může vlastník lépe rozhodovat o celkovém dobru společnosti.

Během orientace může nový zaměstnanec zjistit, zda je společnost rodinná nebo individuální. Orientace také pomáhá zaměstnanci naučit se strukturu organizace Firemní struktura Firemní struktura se týká organizace různých oddělení nebo obchodních jednotek v rámci společnosti. V závislosti na cílech společnosti a na odvětví a přístupu pracovní síly.

3. Integrace lidí

Seznámení s novým zaměstnáním se svými spolupracovníky je dalším zásadním prvkem orientace na zaměstnance. Z tohoto důvodu mnoho společností často školí nové zaměstnance ve skupinách. Díky tomu mohou noví nováčci hned začít vytvářet vazby a vytvářet smysluplné vztahy se svými zaměstnanci.

Seznámení s ostatními zaměstnanci pomáhá předcházet pocitům izolace, což může vést k tomu, že nový pracovník bude méně produktivní. V některých případech může supervizor přijmout nové rekruty, aby se setkal s posádkou, se kterou budou pracovat. Například pokud je nový zaměstnanec součástí marketingového týmu, může nadřízený vzít celou skupinu na oběd.

Důležitost nové orientace zaměstnanců

1. Pomáhá udržet špičkové talenty

Soutěž o talenty v podnikovém světě je intenzivní. Každá společnost chce najmout a udržet si kvalitní talent.

V minulosti stačilo majiteli společnosti nabídnout vysoký plat, aby nalákal ty nejlepší talenty. Věci se však v tomto ohledu v průběhu let značně změnily. Vzhledem k tomu, že společnosti nadále soutěží o nejlepší zaměstnance, často je vyhrávají nabídkou více a lepších výhod.

V mnoha případech si zaměstnanci nejvíce cení nehmotných aspektů práce. Proto je pro společnosti klíčem podporovat silnou a přátelskou firemní kulturu a udržovat bezvadný program orientace na zaměstnance. Rovněž je užitečné podporovat příležitosti k vybudování silného vztahu s vedením. Díky důkladnému orientačnímu programu mohou vedoucí pracovníci společnosti položit silný základ, který podporuje špičkové talenty, aby zůstali.

2. Získává důvěru

První den může být pro nového zaměstnance skličující. Jednotlivec často neví, co má dělat, kam jít, koho konzultovat nebo jak provádět konkrétní úkoly.

Solidní orientační program pomáhá novým zaměstnancům dozvědět se více o jejich rolích a také jim osvětlí organizační postupy. Nový zaměstnanec se bude cítit cennější, když ho například vezme na schůzku s týmem výkonného vedení.

3. Snižuje obrat

Jedna častá fráze mezi zaměstnanci, kteří opouštějí, je, že obvykle neopouštějí práci, ale společnost. Bez orientace se nový zaměstnanec často snaží najít své místo mezi spolupracovníky. Jednotlivec může také považovat za obtížné komunikovat s vedením, zejména pokud si není jistý, jak splnit očekávání.

Když zaměstnanec skončí, společnost utrpí významnou ztrátu. Musí znovu projít náborovým procesem. Majitelé musí inzerovat pozici, vybrat kandidáty do užšího výběru a vést pohovory, což vše je časově velmi náročný proces. Časté fluktuaci zaměstnanců lze často zabránit vytvořením solidního orientačního programu, který pomáhá novým najímatelům ulehčit jejich role.

Způsoby, jak zlepšit novou orientaci zaměstnanců

Aby bylo zajištěno, že společnost co nejlépe využije svůj orientační program, je třeba vzít v úvahu několik bodů. Pro začátečníky by měl nadřízený vymyslet náležitý nástin všech aspektů, které mají být během procesu orientace pokryty. První část orientačního programu by měla být věnována poskytování informací o zásady společnosti, kompenzace, výhody, práva a odpovědnost zaměstnanců.

Druhá část by měla být konkrétněji zaměřena na pozice nového zaměstnance. Supervizor by měl vysvětlit očekávání společnosti ohledně pozice, jakož i zásady a postupy týkající se dané role.

Každý nový rekrut, bez ohledu na postavení ve společnosti, musí být absolvován prostřednictvím orientačního programu. Zde je několik pokynů ke zlepšení procesu orientace:

1. Nezapomeňte během orientace zahrnout úvody

Pro nové zaměstnance je zásadní cítit se pohodlně a seznámit se svými kolegy. Díky úvodům se snadno spojíte s těmi, se kterými budou pracovat.

2. Vyvarujte se přetížení nových zaměstnanců velkým množstvím informací

Aby se zabránilo přetížení informací, měl by být orientační program natažen na několik dní. To umožňuje novým zaměstnancům lépe zpracovávat a uchovávat informace.

3. Vždy začněte s orientačním programem s nejdůležitějšími detaily

Noví najímaní jsou první den pozornější, což je nejlepší čas na řešení zásadních problémů, jako jsou postupy společnosti.

souhrn

Stručně řečeno, nová orientace na zaměstnance je program prováděný personálním oddělením za účelem školení a osvěty nových zaměstnanců o jejich rolích a zásadách společnosti. Orientace je důležitá, protože pomáhá novému nájemci cítit se ceněn. Snižuje také fluktuaci zaměstnanců a poskytuje cestu k vytváření smysluplných vztahů.

Dodatečné zdroje

Děkujeme, že jste si přečetli finančního průvodce novou orientací na zaměstnance. Finance nabízí analytika pro finanční modelování a oceňování (FMVA) ™ Certifikace FMVA®. Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P. Morgan a certifikační program Ferrari pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na další úroveň. Chcete-li se neustále vzdělávat a rozvíjet svou kariéru, budou užitečné následující zdroje:

  • Kancelářská politika Kancelářská politika Kancelářská politika existuje téměř v jakékoli organizaci. Jsou to činnosti prováděné jednotlivci za účelem zlepšení jejich postavení a rozvoje jejich osobní agendy - někdy na úkor ostatních. Tyto samoúčelné akce jsou neformální nebo neoficiální a mohly by být důvodem, proč politika na pracovišti
  • Důvody pro odchod Důvody pro odchod Při odchodu ze současné pozice a přechodu na novou pozici bude váš současný i budoucí šéf pravděpodobně chtít znát důvody pro odchod ze zaměstnání. Současný šéf má zájem znát důvod pro ukončení práce, zatímco budoucí šéf chce znát důvody pro odchod z předchozího zaměstnání
  • Zahájení nového zaměstnání Zahájení nového zaměstnání - Průvodce a tipy „První dojmy poslední.“ Toto prohlášení platí v mnoha případech, včetně prvního dne v novém zaměstnání. Máte jen krátkou dobu na vytvoření trvalého dojmu v okamžiku, kdy vstoupíte do svého nového pracovního prostředí. Je to složité, protože to přímo ovlivňuje váš vztah se šéfem a kolegy.
  • Prohlášení o vizi Prohlášení o vizi Prohlášení o vizi popisuje, čeho chce společnost dosáhnout v dlouhodobém horizontu, obvykle v časovém rámci pěti až deseti let, nebo někdy i déle. To

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found