Inflační plot - přehled, důvody, jak se zajistit

Zajištění inflace je investice, která se provádí za účelem ochrany investora před sníženou kupní silou peněz v důsledku rostoucích cen zboží a služeb Produkty a služby Produkt je hmatatelnou položkou, která je uvedena na trh za účelem získání, pozornosti, nebo spotřeba, zatímco služba je nehmotný předmět, z něhož vyplývá. K ideálním investicím pro zajištění proti inflaci patří investice, které si udržují hodnotu během inflace nebo které zvyšují hodnotu během stanoveného časového období.

Inflační zajištění

Tradičně jsou upřednostňovány investice jako zlato a nemovitosti jako dobré zajištění proti inflaci. Někteří investoři však stále dávají přednost investování do akcií s nadějí, že v dlouhodobém horizontu vyrovnají inflaci.

souhrn

  • Zajištění inflace se týká investic, které chrání investory před klesající kupní silou peněz v důsledku inflace.
  • Očekává se, že si investice během inflačních cyklů udrží nebo zvýší hodnotu.
  • Investoři se zabývají zajišťováním inflace s cílem chránit hodnotu svých investic a udržovat provozní náklady na dolním konci.

Proč se společnosti zajišťují proti inflaci

Níže jsou uvedeny některé důvody, proč se společnosti zabývají zajišťováním inflace:

1. Chraňte hodnotu jejich investice

Hlavním důvodem, proč se společnosti zabývají zajišťováním inflace, je chránit své investice před ztrátou hodnoty během období inflace. Některé typy investic se během normálních ekonomických cyklů zvyšují, ale během inflačních cyklů po zohlednění účinků inflace klesají.

Například investor může získat investici s ročním výnosem 5%. Na konci roku, kdy investor plánuje investici prodat, se však míra inflace zrychlí na 6%. To znamená, že investor utrpí ztrátu 1%, což je ztráta jeho kupní síly.

Aby se zabránilo nesrovnalostem v hodnotě jejich investic, investoři usilují o stabilní investice, které udržují nebo rostou na hodnotě během období inflace. Například nemovitost Nemovitost Nemovitost je nemovitost, která se skládá z pozemků a vylepšení, která zahrnují budovy, příslušenství, silnice, stavby a inženýrské sítě. Vlastnická práva dávají vlastnické právo k půdě, vylepšení a přírodní zdroje, jako jsou minerály, rostliny, zvířata, voda atd., Se považují za dobré zajištění inflace, protože příjmy z pronájmu a tržní hodnota nemovitostí mají tendenci udržovat nebo zvýšení během inflačních období.

2. Udržujte nízké provozní náklady

Pokud společnost předpokládá, že její provozní náklady se během inflačních období zvýší, může provést investice, které jí pomohou udržovat nízké provozní náklady. Inflace obvykle vede k vyšším nákladům na výrobu zboží a služeb, které mají tendenci snižovat návratnost portfolia. Aby se mohly vyrovnat s inflací, mohou být společnosti nuceny zvyšovat ceny svých produktů, snižovat své provozní náklady nebo dokonce přijímat snížené marže. Tři hlavní metriky ziskové marže jsou hrubý zisk (celkové výnosy minus náklady na prodané zboží (COGS)), provozní zisk (výnosy minus COGS a provozní náklady) a čistý zisk (výnosy minus všechny náklady).

Například během inflace kolísají dodávky ropy a rostou ceny. Mohou výrazně zvýšit provozní náklady leteckých společností. Ropa je hlavní náklad a zvýšení cen ropy může výrazně ovlivnit ziskové marže těchto společností.

Letecké společnosti se mohou zapojit do zajištění inflace získáním ropných rafinérií, aby snížily riziko zvýšení cen pohonných hmot. Tímto způsobem vyrábějí tryskové palivo pro svá letadla a tryskáče, místo aby je kupovali od dodavatelů za tržní cenu.

Jak se zajistit proti inflaci

Vláda určuje, zda k inflaci v budoucnu dojde, a to analýzou různých ekonomických ukazatelů. Může také zavést opatření, jako je index spotřebitelských cen (CPI), index spotřebitelských cen (CPI). Index spotřebitelských cen (CPI) je měřítkem agregované cenové hladiny v ekonomice. CPI se skládá ze svazku běžně nakupovaného zboží a služeb. CPI měří změny v kupní síle měny země a cenové úrovni koše zboží a služeb. , který měří změny cenových hladin koše spotřebního zboží a služeb v domácnosti. Když dojde k inflaci, vláda přijme opatření k řízení volatility trhu, ale ceny zboží a služeb budou i nadále růst.

Investoři mohou zavést následující opatření, aby se ochránili před klesající kupní silou peněz během období inflace:

1. Kupte si cenné papíry chráněné inflací státní pokladny (TIPS)

Treasury Inflation-Protected Securities (TIPS) jsou státem kryté dluhopisy, které jsou vydávány americkým ministerstvem financí, a jsou to jedny z nejbezpečnějších cenných papírů na světě, protože jsou zálohovány vládou USA. Znamená to, že nemají riziko selhání Riziko selhání Riziko selhání, také nazývané pravděpodobnost selhání, je pravděpodobnost, že dlužník neprovede úplné a včasné splátky jistiny a úroků, a existuje nulové riziko, že vláda nesplní své závazky. povinnost.

TIP rovněž zahrnuje složku ochrany proti inflaci. Upravují hodnotu principu podle změn CPI. Ačkoli TIPS nemusí přinést nejvyšší výnosy, jsou navrženy tak, aby zvyšovaly hodnotu s rostoucí mírou inflace a mohou někdy překonat státní pokladny, pokud se inflace znovu objeví.

TIPy však nejsou zcela dokonalé, protože při zvýšení úrokových sazeb mohou dočasně snížit hodnotu. TIP jsou ideální pro investory, kteří hledají ochranu před inflací a úvěrovým selháním, a nezkušení investoři si je mohou koupit prostřednictvím podílového fondu nebo fondu obchodovaného na burze (ETF).

2. Přidejte do svého portfolia akcie

Pokud se znovu objeví inflace, investice do akcií budou mít výhodu, zatímco trh s dluhopisy bude trpět, protože vydělává po celou dobu fixní příjem. Akcie se proti inflaci zajišťují dvěma hlavními způsoby, tj. Akcie vyplácejí dividendy a v průběhu času rostou. Jak společnosti zvyšují své čisté výnosy, zvyšují také dividendy rozdělené akcionářům, což investorům v budoucnu zajišťuje vyšší peněžní toky.

Vyšší peněžní toky zvyšují kupní sílu investorů, i když míra inflace roste. Akcie také mají tendenci dlouhodobě růst na hodnotě a držení diverzifikovaného portfolia akcií může chránit investory před klesající kupní silou peněz. Například akcie zakoupené za přibližně 1 000 USD mohou mít v příštích 10 až 20 letech hodnotu více než 100 000 USD.

3. Diverzifikujte své portfolio

Dalším opatřením, které mohou investoři přijmout k zajištění proti inflaci, je vytvoření diverzifikovaného portfolia akcií z celého světa. Když americká ekonomika zažívá pokles kupní síly peněz, mohou další ekonomiky jako Japonsko, Austrálie a Jižní Korea zažívat stabilní cykly, které investorům přinášejí pozitivní výnosy.

Vytvoření diverzifikovaného portfolia akcií z jiných zemí může chránit investory před klesající kupní silou peněz na americkém trhu.

Dodatečné zdroje

Finance nabízí Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ Certifikace CBCA ™ Certifikace Certified Banking & Credit Analyst (CBCA) ™ je celosvětovým standardem pro úvěrové analytiky, který zahrnuje finance, účetnictví, kreditní analýzu, analýzu peněžních toků, modelování smluv, půjčky splátky a další. certifikační program pro ty, kteří chtějí posunout svou kariéru na vyšší úroveň. Chcete-li se dál učit a rozvíjet svou znalostní základnu, prozkoumejte prosím další relevantní zdroje níže:

  • Diverzifikace Diverzifikace Diverzifikace je technika alokace zdrojů portfolia nebo kapitálu na různé investice. Cílem diverzifikace je zmírnění ztrát
  • Burzovní fond obchodovaný na burze (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) Burzovní obchodovaný fond (ETF) je populární investiční nástroj, kde mohou být portfolia flexibilnější a diverzifikovanější v celé řadě všech dostupných tříd aktiv. Přečtěte si tuto příručku a seznamte se s různými typy ETF.
  • Podílové fondy Podílové fondy Podílový fond je skupina peněz shromážděných od mnoha investorů za účelem investování do akcií, dluhopisů nebo jiných cenných papírů. Podílové fondy jsou vlastněny skupinou investorů a spravovány profesionály. Dozvíte se o různých typech fondů, o tom, jak fungují, o výhodách a kompromisech investování do nich
  • Parita kupní síly Parita kupní síly Koncept parity kupní síly (PPP) se používá k multilaterálnímu srovnání národních příjmů a životní úrovně různých zemí. Kupní síla se měří cenou konkrétního koše zboží a služeb. Parita mezi dvěma zeměmi tedy znamená, že jednotka měny v jedné zemi bude nakupovat

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found