Biologická aktiva - přehled, jak měřit, příklady konopí

Biologická aktiva jsou aktiva, která žijí - například stromy, zvířata nebo konopí. Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Vlastní kapitál rozdělují aktiva společnosti Typy aktiv Mezi běžné typy aktiv patří běžná, dlouhodobá, fyzická, nehmotná, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a v daném okamžiku je klasifikovat podle typu a přisoudit jim hodnotu. Mezinárodní účetní standard 41 (IAS 41) uvádí, že biologickým aktivem je jakákoli živá rostlina nebo zvíře vlastněné podnikem a obvykle se oceňují v reálné hodnotě snížené o prodejní náklady.

Biologické zařízení - vědec s konopím

Například hospodářská zvířata, jako jsou kozy, krávy, ovce, prasata a ryby, jsou považována za biologická aktiva. Mezi biologická aktiva patří také plodiny pěstované zemědělci - např. Kukuřice, rajčata - a také vinná réva, konopí, stromy a jakékoli produkty pocházející ze stromů, například jablka.

Zásoby konopí

Konopné akcie získaly větší povědomí díky zařazení konopných společností na veřejné burzy cenných papírů Počáteční veřejná nabídka (IPO) Počáteční veřejná nabídka (IPO) je první prodej akcií vydaných společností veřejnosti. Před IPO je společnost považována za soukromou společnost, obvykle s malým počtem investorů (zakladatelé, přátelé, rodinní a obchodní investoři, jako jsou investoři rizikového kapitálu nebo andělští investoři). Zjistěte, co je to IPO. U akcií na veřejném trhu jsou podle nařízení povinni pravidelně zveřejňovat své finanční výkazy Auditovaná účetní závěrka Veřejné společnosti jsou ze zákona povinny zajistit, aby jejich účetní závěrky byly auditovány registrovanou CPA. Účelem nezávislého auditu je poskytnout ujištění, že vedení předložilo účetní závěrku, která neobsahuje významné chyby. Auditovaná účetní závěrka pomáhá osobám s rozhodovací pravomocí. Toto umožnilo široké veřejnosti přístup k jejich výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která ukazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. „Výkaz rozvahy o finanční situaci Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = Pasiva + Výkaz o vlastním kapitálu a peněžních tocích Přehled o peněžních tocích Přehled o peněžních tocích (oficiálně nazývaný Výkaz o peněžních tocích) obsahuje informace o tom, kolik peněz společnost za dané období vygenerovala a použila. Obsahuje 3 oddíly: hotovost z operací, hotovost z investování a hotovost z financování. . Významnou část současných aktiv ve vlastnictví těchto společností tvoří biologická aktiva (konopí), která jsou obvykle jejich primárním zdrojem pro operace vytvářející zisk. Níže je uveden příklad rozvahy společnosti Canopy Growth Corporation a zvýrazněna je jejich držba biologických aktiv.

Růst Canopy - bilanční list biologického majetku konopí

Prohlášení společnosti Canopy Growth Corporation o finanční situaci

Další průmyslová odvětví, která jsou známá velkým množstvím biologických aktiv, jsou:

  • Papír a lesní výrobky (stromy)
  • Mléčné výrobky (krávy)
  • Zemědělství (plodiny)
  • Maso (pastva)
  • Biopalivo (energetické plodiny - například sója)

Povaha biologických aktiv

Biologická aktiva mohou být držena a účtována jakýmkoli vlastníkem firmy. Vzhledem ke své povaze jsou však obvykle nanejvýš důležité pro zemědělce nebo jakékoli jednotlivce, jejichž primární zdroj zisku pochází z pěstování, prodeje a přepravy tohoto zboží.

Biologická aktiva, protože jsou živá nebo mají aktivní složku, která ztěžuje jejich údržbu, jsou neustále ohrožována kvalitativními i kvantitativními změnami. To jednoduše znamená, že rostliny, zvířata a živé věci, které produkují (například slepice produkující vejce nebo krávy produkující mléko), mají určité období, ve kterém musí růst nebo být produkovány, užitečné období, během něhož mohou být sklizeny, a omezené množství času, během něhož je možné je přemístit a prodat, než zhnijí, rozpadnou se nebo se jinak stanou pro spotřebitele zbytečnými.

Biologická aktiva - pěstování

Důležitost biologických aktiv

Biologická aktiva generují značné výnosy nebo výnosy Příjmy vs Příjmy Příjmy vs příjmy. Tato příručka poskytuje přehled hlavních rozdílů mezi příjmy a příjmy. Příjem je částka z prodeje, kterou společnost vydělá poskytováním služeb nebo prodejem produktů („horní linie“). Příjem lze někdy použít k označení příjmu nebo čistého příjmu pro podniky v průmyslových odvětvích, jako je lesnictví, konopí, vinice a papírenské výrobky, takže tento typ aktiv je obvykle vidět v rozvaze společností v těchto odvětvích. Jsou stejné jako zboží vyrobené jinými společnostmi, které vyrábějí zboží vyrobené z plastu, papíru nebo jiných materiálů, pokud jde o vytváření výnosů pro prodávajícího a zaúčtování ztráty v případě poškození nebo odcizení zboží. Jediným kvalitativním rozdílem je, že aktivum žije.

Změna a odpis biologických aktiv Odpisové metody Mezi nejběžnější typy odpisových metod patří lineární, dvojitě klesající zůstatek, jednotky výroby a součet let číslic. Existují různé vzorce pro výpočet odpisů aktiva. Odpisy se používají v účetnictví k alokaci nákladů na hmotný majetek po dobu jeho životnosti. přirozeně a rychleji než jiné druhy zboží. Různé druhy biologických aktiv, podobně jako jiné zboží, mohou být v závislosti na ročním období vysoké nebo nízké poptávce. V poslední době došlo k prudkému nárůstu poptávky po konopí. Mohou být také ztraceni nebo poškozeni, přičemž ke ztrátě nebo poškození obvykle dochází v důsledku neočekávaných období dešťů nebo sucha, chladného počasí nebo šíření nemoci, která ničí plodiny a / nebo hospodářská zvířata.

Je důležité si uvědomit, že pojem „biologické aktivum“ je v oblasti účetnictví jedinečný. Účetnictví Účetnictví je pojem, který popisuje proces konsolidace finančních informací tak, aby byly jasné a srozumitelné pro všechny za účelem jasné kategorizace a identifikace aktiv ve vlastnictví podniky, jako jsou farmy a vinice, nebo produkty, které jsou primárním zdrojem příjmů společnosti. Roční příjem Roční příjem je celková hodnota příjmu dosaženého během fiskálního roku. Hrubý roční příjem se vztahuje na všechny výdělky před provedením jakýchkoli odpočtů a čistý roční příjem se vztahuje na částku, která zbývá po provedení všech odpočtů. Tento koncept platí jak pro jednotlivce, tak pro podniky. Podniky v různých průmyslových odvětvích a odvětvích mohou pěstovat rostliny a zvířata z různých důvodů; jejich klasifikace jako biologických aktiv znamená jejich povahu a hodnotu pro vlastníka firmy.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního analytika finančních modelů a oceňování (FMVA) Certifikace FMVA® Připojte se k 350 600+ studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, J.P.Morgan a Ferrari, certifikovaný program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně. Následující finanční zdroje vám pomohou při dalším finančním vzdělávání:

  • Účetní základy
  • Rozvaha Rozvaha Rozvaha je jednou ze tří základních finančních výkazů. Tato prohlášení jsou klíčová jak pro finanční modelování, tak pro účetnictví. Rozvaha zobrazuje celková aktiva společnosti a způsob, jakým jsou tato aktiva financována prostřednictvím dluhu nebo vlastního kapitálu. Aktiva = pasiva + vlastní kapitál
  • Druhy aktiv Druhy aktiv Běžné typy aktiv zahrnují běžné, dlouhodobé, fyzické, nehmotné, provozní a neprovozní. Správně identifikovat a
  • Základy finančního modelování v Excelu

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found