Šablona nákladů na prodané zboží - Stáhněte si šablonu Excel zdarma

Tato šablona nákladů na prodané zboží demonstruje tři metody účtování COGS: FIFO, LIFO a vážený průměr.

Níže je snímek obrazovky šablony COGS:

Screenshot šablony nákladů na prodané zboží

Stáhněte si šablonu zdarma

Zadejte své jméno a e-mail do níže uvedeného formuláře a stáhněte si bezplatnou šablonu hned teď!

Náklady na prodané zboží (COGS) měří „přímé náklady„Vzniklé při výrobě jakéhokoli zboží nebo služeb. Zahrnuje náklady na materiál, přímé mzdové náklady a přímé režijní náklady továrny a je přímo úměrné výnosům. Jak rostou příjmy, je k výrobě zboží nebo služeb zapotřebí více zdrojů. COGS je často druhou řádkovou položkou, která se objevuje ve výkazu zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty je jednou ze základních finančních výkazů společnosti, která zobrazuje jejich zisk a ztrátu za určité časové období. Zisk nebo ztráta se určuje odečtením všech výnosů a odečtením všech nákladů z provozních i neprovozních činností. Toto prohlášení je jedním ze tří výkazů používaných jak v podnikových financích (včetně finančního modelování), tak v účetnictví. , přicházející hned po tržbách z prodeje Výnosy z prodeje jsou tržby, které společnost obdržela z prodeje zboží nebo poskytování služeb. V účetnictví mohou být výrazy „prodej“ a „výnos“ zaměňovány a často se používají zaměnitelně, což znamená totéž. Výnosy nemusí nutně znamenat přijatou hotovost. . COGS se odečte od příjmu, aby se zjistil hrubý zisk. Hrubý zisk Hrubý zisk je přímý zisk, který zbývá po odečtení nákladů na prodané zboží nebo „nákladů na prodej“ od výnosů z prodeje. Používá se k výpočtu hrubé ziskové marže a je to počáteční hodnota zisku uvedená ve výkazu zisku a ztráty společnosti. Hrubý zisk se počítá před provozním ziskem nebo čistým ziskem.

Náklady na prodané zboží zahrnují všechny náklady spojené s výrobou zboží nebo poskytováním služeb nabízených společností. U zboží mohou tyto náklady zahrnovat variabilní náklady spojené s výrobou produktů, jako jsou suroviny a práce. Mohou také zahrnovat fixní náklady, jako jsou režijní náklady závodu, náklady na skladování a v závislosti na příslušných účetních pravidlech někdy i náklady na odpisy.

Účtování nákladů na prodané zboží

IFRS a US GAAP umožňují různé zásady pro účtování nákladů na prodané zboží. Stručně řečeno, existují čtyři hlavní typy klasifikace nákladů na prodané zboží.

  1. První-první-první-ven (FIFO)
  2. Last-in-first-out (LIFO)
  3. Vážený průměr
  4. Specifická identifikace

Více šablon zdarma

Další zdroje najdete v naší knihovně obchodních šablon, kde si můžete stáhnout řadu bezplatných šablon pro modelování Excel, prezentaci v PowerPointu a Word.

  • Šablony pro modelování Excel Šablony pro Excel a finanční modely Stáhněte si šablony bezplatných finančních modelů - knihovna tabulkových financí obsahuje šablonu finančního modelu se 3 výpisy, model DCF, plán dluhu, plán odpisů, kapitálové výdaje, úroky, rozpočty, výdaje, předpovědi, grafy, grafy, časové plány , ocenění, srovnatelná analýza společnosti, více šablon Excel
  • PowerPoint prezentační šablony
  • Šablony transakčních dokumentů Šablony Bezplatné obchodní šablony pro použití v osobním nebo pracovním životě. Šablony zahrnují Excel, Word a PowerPoint. Ty lze použít pro transakce, právní, finanční modelování, finanční analýzy, obchodní plánování a obchodní analýzy.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found