Implikovaná volatilita - přehled, použití v obchodování, faktory

Implikovaná volatilita (IV) používá cenu opce k výpočtu toho, co trh říká o budoucí volatilitě podkladových akcií opce. IV je jedním ze šesti faktorů používaných v modelech oceňování opcí Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí Modely oceňování opcí jsou matematické modely, které k výpočtu teoretické hodnoty opce používají určité proměnné. Teoretická hodnota; nelze jej však vypočítat, pokud již není známo zbývajících pět faktorů. Nakonec je implikovaná volatilita důležitá, protože funguje jako jakési alternativní měřítko skutečné hodnoty opce. Opční prémie je vyšší, když je IV vyšší.

Implikovaná volatilita

S volatilitou je objem obchodování zásadní. Objem obchodování s opcemi je obvykle nejvyšší u opčních kontraktů za peníze (ATM); proto se obvykle používají k výpočtu IV. Jakmile je stanovena cena opcí ATM, lze ke stanovení IV použít model oceňování opcí. Implikovaná volatilita se obecně uvádí v procentech se standardními odchylkami Standardní odchylka Ze statistického hlediska je standardní odchylka souboru dat měřítkem velikosti odchylek mezi hodnotami pozorování obsaženými v určitém časovém období.

Souhrn:

  • Implikovaná volatilita (IV) je metrika používaná k předpovědi toho, co si trh myslí o budoucích cenových pohybech podkladových akcií opce.
  • IV je užitečné, protože nabízí obchodníkům obecný rozsah cen, u nichž se předpokládá, že se mezi nimi bude pohybovat cenný papír, a pomůže označit dobré vstupní a výstupní body.
  • Na IV má vliv řada faktorů, z nichž nejvýznamnější jsou nabídka a poptávka a časová hodnota.

Použití implikované volatility jako obchodního nástroje

Je důležité si uvědomit, že pro investory je implikovaná volatilita důležitá, protože poskytuje vhled do toho, co si trh myslí o pohybu cen akcií - ať už budou pohyby velké, mírné nebo malé. IV však nepředpovídá směr, ve kterém dojde k pohybům.

Implikovaná volatilita se liší od historické volatility (HV) v tom, že jak název napovídá, historická volatilita poskytuje náhled na budoucí pohyby založené pouze na minulých pohybech. Zatímco HV je užitečný, obchodníci obvykle považují IV za užitečnější, protože zohledňuje minulé pohyby a všechna očekávání trhu.

Obchodník může pomocí IV vypočítat očekávaný rozsah opce po celou dobu její životnosti. Poukazuje na očekávané vzestupy a pády podkladových akcií opce a označuje potenciálně dobré vstupní a výstupní body pro obchodníka. Nakonec IV odhalí, zda trh souhlasí se spekulacemi obchodníka, a pomůže mu rozhodnout, jak riskantní je obchod a zda odměna stojí za investici.

Co ovlivňuje implikovanou volatilitu

Implikovaná volatilita je ovlivněna mnoha stejnými faktory, které ovlivňují obecný trh. Dva z primárních faktorů, které ovlivňují IV, jsou nabídka a poptávka Nabídka a poptávka Zákony nabídky a poptávky jsou mikroekonomické koncepty, které uvádějí, že na účinných trzích se množství dodávaného zboží a poptávané množství tohoto zboží navzájem rovná. Cena tohoto zboží je také určena bodem, ve kterém jsou nabídka a poptávka stejné. . Ceny obvykle rostou v reakci na aktiva, která jsou velmi žádaná. Ceny také obvykle klesají, když aktiva nejsou taková, jak je požadována. IV také roste s poptávkou, což vede k vyššímu pojistnému, protože se má za to, že opce má větší šanci se vyplatit.

Když poptávka zaostává, ceny a IV mají tendenci klesat. Znamená to, že nabídka aktiva je zdravá, ale trh ji nehledá tak agresivně. Když cena a IV poklesnou, opce je považována spíše za riziko, a proto je pojistné nižší.

Časová hodnota je dalším primárním faktorem, který ovlivňuje IV. Hodnota času je doba zbývající do doby, než možnost dosáhne data vypršení platnosti. Nízké IV je úzce spjato s opcemi s krátkou dobou platnosti; opce s delší dobou platnosti mají tendenci mít vyšší IV. Proč? Mějte na paměti, že IV naznačuje pohyb pohybu, ale nikoli směr, čím delší je doba před vypršením platnosti, tím déle se akcie musí pohybovat buď ve prospěch obchodníka, nebo mimo něj, což je riskantnější, ale také nabízí větší potenciál nakonec se ukáží jako ziskové.

Dodatečné zdroje

Finance je oficiálním poskytovatelem globálního certifikátu Financial Modeling & Valuation Analyst (FMVA) ™ Certifikace FMVA® Připojte se k více než 350 600 studentům, kteří pracují pro společnosti jako Amazon, JP Morgan a Ferrari certifikační program, jehož cílem je pomoci komukoli stát se finančním analytikem světové úrovně . K dalšímu rozvoji vaší kariéry budou užitečné následující zdroje:

  • Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie Tržní riziková prémie je další výnos, který investor očekává od držení rizikového tržního portfolia namísto bezrizikových aktiv.
  • Možnosti Případová studie Možnosti Případová studie - dlouhé volání Tato případová studie možností demonstruje složité interakce možností. Možnosti prodeje i volání mají různé výplaty. Abychom studovali složitou povahu a interakce mezi opcemi a podkladovým aktivem, představujeme případovou studii opcí.
  • Rolling LEAP opce Rolling LEAP opce Rolling LEAP opce znamená prodloužení doby obchodování opcí na akcie na další období obchodování. Možnost převrácení investorů ke správě vítězné nebo prohrané pozice. Ve ztrátové pozici prodlužují čas, aby snad zabránili ztrátám, než uzavřou pozici.
  • VIX VIX Chicago Board Options Exchange (CBOE) vytvořila VIX (CBOE Volatility Index) pro měření 30denní očekávané volatility amerického akciového trhu, někdy nazývané „index strachu“. VIX je založen na cenách opcí v indexu S&P 500

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found