Jak uvažovat jako obchodník - vítězný způsob myšlení obchodníků

Být obchodníkem není jen o formulování lepších strategií a provádění rozsáhlejší analýzy, ale také o rozvoji vítězného myšlení. Podle mnoha studií obchodníků to, co odděluje vítězného obchodníka od prohrávajícího:

  • NENÍ to tak, že vítězní obchodníci formulují lepší obchodní strategie
  • NENÍ to, že vítězní obchodníci jsou chytřejší
  • NENÍ to tak, že vítězní obchodníci dělají lepší analýzu trhu Investice: Průvodce pro začátečníky Průvodce Finance pro začátečníky vás naučí základy investování a jak začít. Zjistěte více o různých strategiích a technikách obchodování a o různých finančních trzích, do kterých můžete investovat.

To, co odděluje vítězného obchodníka od obchodníka, který prohrává, je jejich psychologické myšlení.

Myšlení mistra obchodníka - to, co obchodníci potřebují vědět

Většina obchodníků se při prvním obchodování mylně domnívá, že vše, co musí udělat, je najít skvělou obchodní strategii. Technická analýza - Průvodce pro začátečníky Technická analýza je forma oceňování investic, která analyzuje minulé ceny a předpovídá budoucí cenovou akci. Techničtí analytici se domnívají, že kolektivní akce všech účastníků trhu přesně odrážejí všechny relevantní informace, a proto cenným papírům neustále přiřazují spravedlivou tržní hodnotu. Poté už jen musí každý den přicházet na obchodní trh, zapojit svou skvělou obchodní strategii a trh začne okamžitě pumpovat peníze na jejich účet.

Bohužel, jak se každý z nás, kdo někdy obchodoval, naučil, není to tak snadné. Existuje spousta obchodníků, kteří používají inteligentní a dobře navržené obchodní strategie a systémy, kteří stále pravidelně ztrácejí peníze, než aby vydělali peníze.

Několik obchodníků, kteří neustále vyhrávají hru obchodování, jsou ti, kteří vyvinuli vhodné psychologické myšlení, které jim umožňuje být konzistentními vítězi. Existují určité víry, postoje a psychologické charakteristiky, které jsou nezbytné k dobytí světa obchodování.

Postoj o trzích a o sobě

Postoje a přesvědčení o trhu zahrnují věci, jako je například přesvědčení, že trh je zmanipulován proti vám. Taková negativní - a mylná - víra může mít významný dopad na vaši schopnost úspěšně obchodovat. Pokud se díváte na trh tak, aby vás dostal, pak se na něj nedíváte správně, v souladu s realitou, a proto nemůžete doufat, že budete schopni objektivně vyhodnotit tržní příležitosti. Trh je zcela neutrální - je mu jedno, jestli vyděláváte peníze nebo o peníze přijdete.

Naše přesvědčení o sobě jsou kritickými prvky psychologie obchodování. Jednou z osobních charakteristik, které sdílejí téměř všichni vítězní obchodníci, je sebedůvěra. Vítězní obchodníci mají pevnou základní víru v jejich schopnost být BE vítěznými obchodníky - víra, která není vážně otřesena několika, nebo dokonce několika, ztrátovými obchody.

Naproti tomu mnoho ztrátových obchodníků má vážné a otravné pochybnosti o sobě. Bohužel, pokud se považujete za prohrávajícího obchodníka, prokletého smůlou nebo čímkoli jiným, tato víra má tendenci se stát seberealizujícím proroctvím. Obchodníci, kteří pochybují o svých schopnostech, často váhají zmáčknout tlačítko a zahájit obchody, a tak často přicházejí o dobré obchodní příležitosti. Mají také tendenci krátit zisky, příliš se bojí, že se trh v každém okamžiku obrátí proti nim.

Vítězní obchodníci zdravě respektují skutečnost, že i jejich nejlepší analýza trhu nemusí někdy odpovídat budoucím cenovým pohybům. Přesto mají celkovou důvěru ve své obchodní schopnosti - důvěru, která jim umožňuje snadno zahájit obchody, kdykoli se naskytne skutečná příležitost.

Klíčové vlastnosti vítězného obchodníka

Z psychologického hlediska mají ti nejlepší obchodníci stejné klíčové vlastnosti, včetně následujících:

  • Všichni jsou spokojeni s riskováním. Lidé s velmi nízkou tolerancí k riziku Definice averze k riziku Někdo, kdo má averzi k riziku, má tu vlastnost nebo vlastnost, že dává přednost vyhýbání se ztrátám před ziskem. Tato vlastnost je obvykle spojena s investory nebo účastníky trhu, kteří upřednostňují investice s nižšími výnosy a relativně známými riziky před investicemi s potenciálně vyššími výnosy, ale také s vyšší nejistotou a vyšším rizikem. , kteří nemohou přijmout ztrátu obchodů, nejsou považováni za vítězné obchodníky, protože ztráta obchodů je prostě součástí hry obchodování. Vítězní obchodníci jsou schopni emocionálně přijmout nejistotu, která je v obchodování vlastní. Obchodování není jako investovat své peníze na spořicí účet se zaručeným výnosem.
  • Jsou schopni rychle se přizpůsobit měnícím se tržním podmínkám. Nezmilují se a „vezmou“ se s jejich analýzou trhu. Pokud cenová akce naznačuje, že musí změnit svůj pohled na pravděpodobné budoucí cenové pohyby, učiní tak bez váhání.
  • Při obchodování jsou disciplinovaní a dokážou objektivně zobrazit trh, bez ohledu na to, jak aktuální tržní akce ovlivňují jejich zůstatek na účtu.
  • Nevzdávají se nadměrnému nadšení z výhry obchodů nebo nadměrnému zoufalství nad ztrátou obchodů. Vítězní obchodníci spíše ovládají své emoce, než aby je nechali ovládat svými emocemi.
  • Vynakládají nezbytné úsilí a podnikají nezbytné kroky k sebekázniobchodníci, kteří pracují s přísnými pravidly pro správu peněz a rizik. Vítězní obchodníci nejsou bezohlední hráči. Před vstupem do jakéhokoli obchodu pečlivě vypočítají potenciální riziko a potenciální odměnu.

Jednou z nejdůležitějších psychologických charakteristik vítězných obchodníků je schopnost přijmout (1) riziko a (2) skutečnost, že se při zahájení obchodů můžete mýlit častěji, než máte pravdu. Vítězní obchodníci to chápou řízení obchodu je ve skutečnosti důležitější dovednost než analýza trhu. To, co určuje zisky a ztráty, často nezáleží ani tak na tom, jak a kdy vstoupíte do obchodu, ale mnohem více na tom, jak obchod spravujete, jakmile do něj vstoupíte.

Porozumění fungování obchodování

Vítězní obchodníci znají rozdíl mezi „špatným obchodem“ a obchodem, který přichází o peníze. Toto je kritický bod k pochopení. Jen proto, že nakonec přijdete o peníze v obchodě, to ještě neznamená, že to byl špatný obchod - znamená to jen, že to byl ztrátový obchod. To, co dělá z obchodu dobrý obchod, není to, zda vyhrává nebo prohrává - obchod je dobrý, pokud nabízí větší potenciální odměnu než riziko a šance nebo pravděpodobnost jeho úspěšnosti jsou ve váš prospěch, bez ohledu na to, jak se ukáže. Pokud vezmete obchod z dobrých důvodů a obchod zvládnete dobře, jakmile se do něj dostanete, pak je to dobrý obchod, i když se nakonec zastavíte kvůli ztrátě. (Naopak, i když obchod náhodou vydělává peníze, pokud nebyl zahájen z dobrých důvodů a s příznivým poměrem rizika a odměny, je to špatný obchod, i když se to mohlo stát ziskem).

Vítězní obchodníci fungují na předpokladu, že pokud budou pokračovat v „dobrých obchodech“, jak je definováno výše, budou nakonec celkově ziskoví. Ztráta obchodníků nesprávně identifikuje jakýkoli obchod, který ztratí peníze, jako „špatný obchod“ a jakýkoli obchod, který vydělává peníze jako „dobrý obchod“, bez ohledu na to, zda existuje rozumný základ pro uskutečnění obchodu - a to vede ke špatnému, ztrátovému obchodování s z dlouhodobého hlediska. Hodnocení obchodů pouze na základě toho, zda náhodou vyhrají nebo prohrají, nedělá nic jiného než sledování náhodných odměn podobných hraní automatu.

Vzhůru nohama mentální přístup vítězného obchodníka

Jedním z důvodů, proč je ztráta u obchodníků tak běžná, je to, že mnoho postojů a zásad, které nám v životě dobře slouží, v profesi obchodování vůbec nefunguje dobře. Pokud si tuto skutečnost neuvědomujete, většině obchodníků chybí základní znalosti o tom, o čem obchodování je.

V běžném každodenním životě jsme naučeni vyhýbat se rizikovým situacím. Ale obchodování je především o riskování.

Obchodování je ze své podstaty rizikem naplněné úsilí.

Vítězní obchodníci, kteří skutečně přijmou riziko obchodování, mají možnost vstoupit do obchodní příležitosti bez váhání a stejně snadno uzavřít obchod, když nefunguje. Nejsou zatěžováni emocionální bolestí, která jim způsobí ztrátu soustředění nebo sebevědomí v důsledku toho, že obchod nefunguje.

Obchodníci, kteří se tento postoj k obchodování nenaučili, jsou vedeni emocionálními reakcemi na vítězství nebo ztrátu obchodů a nepřijali skutečně skutečnost, že obchodování je rizikovým obchodem. Protože nejednají v souladu s realitou, nedělají nejlepší možná obchodní rozhodnutí.

Zapojení do obchodování - a být v něm úspěšní - klade na nás obrovskou poptávku, konkrétně poptávku, kterou si zachováváme důvěru při řešení neustálé nejistoty obchodování na trzích.

V profesi obchodování je jedním z klíčových prvků úspěchu čelit pravdě o tom, čím se zabýváme.

Návyky vyhrát obchodníka

Vítězní obchodníci pravidelně kontrolují a vyhodnocují své obchodní výsledky. Chápou, že obchodování je dovednost, kterou si osvojí pouze důsledná praxe v průběhu času.

Vítězní obchodníci jsou flexibilní. Do svých obchodů nejsou investováni do ega. Jsou schopni vždy objektivně sledovat trh a snadno odložit obchodní nápady, které nefungují.

Vítězní obchodníci neváhají riskovat peníze, když uvidí skutečnou příležitost k zisku na základě jejich analýzy trhu a obchodní strategie. Neriskují však bezstarostně peníze. Vždy si jsou vědomi možnosti se mýlit a praktikují přísné řízení rizik tím, že omezují své ztráty.

Návyky obchodníka

Pochopení, že Market nelze předvídat

Vítězní obchodníci jsou si vědomi, a přijmoutskutečnost, že trh je nakonec nepředvídatelný, že neexistuje žádná spolehlivá technika nebo strategie analýzy trhu, která by neomylně předpovídala cenové pohyby. Protože si tuto skutečnost velmi dobře uvědomují, pečlivě sledují známky, že se jejich analýza mýlí, a pokud takové známky uvidí, rychle upraví svou obchodní pozici.

Naproti tomu ztrácí obchodníci, jakmile uzavřou obchod, mají tendenci hledat pouze akci na trhu, která potvrzuje, že mají pravdu, a minimalizovat nebo racionalizovat jakoukoli akci na trhu, která je v rozporu s jejich analýzou. Často tak nakonec zůstanou ve ztrátě obchodů příliš dlouho a zbytečně stráví velké ztráty.

Svoboda a disciplína obchodníka

Obchodování je v zásadě bez hranic, trh je zcela svobodným prostředím. Můžete kdykoli koupit nebo prodat, vstoupit nebo vystoupit. V zásadě neexistují žádná pravidla, která by vyžadovala, abyste obchod otevřeli nebo zavřeli za jakoukoli danou cenu nebo čas. Navzdory skutečnosti, že jedním z hlavních lákadel obchodování je úplná svoboda činit svá vlastní rozhodnutí - dělat v podstatě cokoli chceme, kdykoli chceme - jediným způsobem, jak trvale uspět v obchodování, je zavést soubor pravidel pro řídí naše obchodování a při dodržování těchto pravidel dodržuje přísnou disciplínu.

Co je za problém? Problém je v tom, že všichni instinktivně milujeme svobodu dělat, co chceme, a nesnášíme, když na nás jsou kladena jakákoli pravidla a omezení, dokonce i pravidla našeho vlastního stvoření.

Sebekázeň je pro vítězství obchodování zásadní. Bohužel sebekázeň je obvykle nejtěžší disciplínou. Většina z nás odvádí lepší práci při dodržování pravidel, která jsou na nás kladena zvenčí, např. Značka „Zákaz parkování“, než při dodržování pravidel, která si sami vytváříme. Náš postoj má tendenci být ještě jedním z: „No, vytvořil jsem pravidlo, takže ho mohu porušit.“ To je sice technicky pravda, ale nejedná se o přístup, který vám při obchodování dobře poslouží.

Řešení je ve vás

Ztráta obchodníků se mylně domnívá, že zvládnutí samotného trhu je klíčem k vítězství. Nedokáží čelit realitě, že trh nelze zvládnout. Nemůžete ovládat trh.

To, co můžete ovládat, jste sami a co děláte v souvislosti s akciemi trhu. Vítězní obchodníci si tuto skutečnost uvědomují a vynakládají větší úsilí na zvládnutí sebe a svých obchodních akcí, než se pokoušejí zvládnout analýzu trhu. Není to tak, že analýza trhu není užitečná. Je to jen to, že množství dostupných informací, které je třeba vzít v úvahu, stejně jako počet různých technických nebo základních ukazatelů, je prakticky nekonečné. Navíc to, co je v jednom okamžiku významné, může být v jiném okamžiku naprosto bezvýznamné.

Je to prostě příliš mnoho informací na vyřešení a nakonec nemožné se s nimi dokonale vypořádat. Čas obchodníka se lépe věnuje zvládnutí sebe a svých obchodních dovedností.

Další informace o „obchodování s želvami“

Pokud se chcete dozvědět více o tom, co to znamená být hlavním obchodníkem, podívejte se na //www.turtletrader.com/rules/ a dozvíte se více o pravidlech a filozofii obchodování s želvami.

Shrnutí toho, že jste vítězným obchodníkem

Obchodování je obtížné zvládnout. Velmi málo lidí se stává velmi úspěšným. Je však možné, aby se mistrem obchodníka stal prakticky kdokoli, pokud je ochoten vyvinout nezbytné úsilí.

Dosažení správného psychologického myšlení pro vítězství v obchodování vyžaduje přísné sebezkoumání a sebekázeň. Musíte se naučit pěstovat dobré obchodní návyky, protože to pro většinu lidí nejsou přirozené věci. Provedení nezbytných změn v sobě, které vám umožní stát se trvale ziskovým obchodníkem, více než pravděpodobně ovlivní to, jak dobře se vypořádáte s celkovým životem, nejen jak dobře vypořádáte s obchodováním.

Sečteno a podtrženo: Přijměte závazek stát se vítězným obchodníkem, což vám umožní stát se vítězným obchodníkem. Dokážete to - ale je to na vy, ne trh, abyste si dali peníze do kapsy.

Další zdroje pro obchodníky

  • Druhy trhů - Obchodníci, makléři a burzy Druhy trhů - Obchodníci, makléři, burzy Trhy zahrnují makléře, dealery a burzovní trhy. Každý trh funguje podle různých obchodních mechanismů, které ovlivňují likviditu a kontrolu. Různé typy trhů umožňují různé obchodní charakteristiky uvedené v této příručce
  • Forex obchodování - Jak obchodovat na devizovém trhu Forex obchodování - Jak obchodovat na devizovém trhu Forex obchodování umožňuje uživatelům vydělávat na zhodnocení a znehodnocení různých měn. Obchodování na Forexu zahrnuje nákup a prodej měnových párů na základě relativní hodnoty každé měny vůči jiné měně, která tento pár tvoří.
  • Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy Obchodní mechanismy odkazují na různé metody obchodování aktiv. Dva hlavní typy obchodních mechanismů jsou obchodní mechanismy založené na nabídkách a objednávkách
  • Načasování obchodní objednávky Načasování obchodní objednávky - obchodování Načasování obchodní objednávky odkazuje na dobu použitelnosti konkrétní obchodní objednávky. Nejběžnější typy načasování obchodních objednávek jsou tržní objednávky, objednávky GTC a příkazy k vyplnění nebo zabití.

Poslední příspěvky

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found